Het lijkt wel of alle kennis van het gehele universum is samengebald in de 150 leden van de Tweede Kamer en de ongeveer 20 leden van de Nederlandse regering.
Deze 170 mensen hebben werkelijk overal verstand van: zo zijn ze in staat om via uitgekiende belastingheffing en een leger van miljoenen ambtenaren het wereldklimaat te regelen, de wereldeconomie uit het slop te halen en welvaart, veiligheid, vrede en gerechtigheid te verspreiden in Nederland en de rest van de wereld.

Afghanistan wederopbouwen is geen enkel probleem voor deze verzameling goddelijke genieën ook al was daar eerst helemaal niks zodat het niet duidelijk is wat er precies herbouwd gaat worden.

Verder regelen ze zomaar eventjes de kinderopvang hier, lossen het fileprobleem op, fijntunen de precieze hoogte van de zeespiegel, voorkomen verdere tsunamies, creëren echte banen bij de overheid, stellen vast wat de correcte geschiedenis van Nederland moet zijn, integreren een paar miljoen onwillige buitenlanders, zorgen ervoor dat de nodige radio- en tv uitzendingen en de juiste mix kranten beschikbaar zijn en weten precies wat de openingstijden en het assortiment van winkels moeten zijn en de juiste prijzen daarvan.

Zij investeren als luchtmachtdeskundigen in de JSF, als transportkenners in de Betuwelijn en de HSL, zetten een effectief onderwijssysteem op en halen door middel van ontwikkelingshulp de complete derde wereld uit het slop.

Ze zijn op de hoogte van wat het precieze gewicht van iedere Nederlander zou moeten zijn en weten haarfijn wat die Nederlander denken moet, hoeveel hij drinken mag, met wie hij om moet gaan, hoe zijn seksleven moet uitzien en hoe hij de taken binnen de huiselijke kring moet verdelen.

En zo zijn er nog wel enige honderden zaken te noemen waarin deze 170 fabelachtige menselijke goden onvermoeibaar en onafgebroken leiding geven aan het smachtende volk hier maar vooral ook aan de wereld en het hele universum daar, Nederland is immers niet voor niets het gidsland, de morele vuurtoren waar alle volkeren naar opzien voor leiding en richting met premier Balkenende als het ronddraaiende licht en baken waar men zich naar voegt.

En die universele kennis is niet zomaar komen aanwaaien, daar is echt hard aan getrokken: hier ligt vaak een gedegen opleiding sociologie, politieke wetenschappen of bestuurskunde aan ten grondslag, dan een nietszeggend ambtenarenbaantje ergens en is er jarenlang geïnvesteerd in het bezoeken van honderden partijvergaderingen, het op tijd hoppen naar de partij aan de macht die net over de goeie baantjes gaat en het aanhaken bij het juiste clubje collega-ellebogenwerkers onderweg naar boven. En bij iedere genoemde stap was het van het grootste belang om iedere colibacterie in de endeldarm van de bruikbare partijmachthebber van dienst bij de voornaam te kennen.

Wel vreemd dat uiteindelijk alles waar ze aan zitten altijd totaal mislukt maar dat zal wel de schuld van die verdomde werkelijkheid zijn die steeds maar weigert om mee te werken

22 REACTIES

 1. Heel goed Wladimir.
  Ik ga zelfs twijfelen of we de actie STEMNIET moeten gaan stopzetten.;-)

 2. De cynische stijl van Wladimir bezorgt me elke keer weer een hoop leesplezier en instemming.

  Klassieker!

 3. Wladi weet dat ik reeds geruime tijd terug had voorgesteld het "parlement" te REDUCEREN tot het aantal fractievoorzitters. elk met proportionele stemrecht conform de resultaten van de "verkiezingen".

  Dan hoeft men zich niet op belachelijke manier in allelei bochten te kronkelen en een stuk minder te faken …

  Maja … de gevestigden belonen hun meest getrouwen met parlementaire stipendes op onze kosten ….

 4. [3] Hoezooo … Wladi cynisch? Want dat is tie ZEKER niet, net zo min als dat tie eerder steeds beweerde dat voortdurend linx denken zeer ernsige hersensbeschadiging tot gevolg heeft.

  Ik neem Wladi ALTIJD dood serieus …

 5. [4]
  Hee, een OPLOSSING. 😀
  Wel een slechte, overigens.
  Meestal ben ik het maar met een fractie van de standpunten van een partij eens. Dat zal ook voor anderen gelden.

  Uiteraard is het veel slimmer om verkiezingen per ministerie te organiseren. Zo willen de meeste Nederlanders een streng immigratiebeleid (een rechts item) en ruimhartige uitkeringen (een links item).
  Dus dan zou je een combinatie krijgen van een linkse minister voor sociale zaken en een rechtse staatssecretaris/minister voor vreemdelingenzaken en integratie.

 6. [5] Ik weet heel goed dat Wladi bloedserieus is en schreef dan ook "De cynische stijl".

 7. [8] Klein puntje van kritiek, moet kunnen dacht ik zo.
  Gonny van Oudenallen kan niet beschuldigd worden van kennis op welk terrein dan ook(behalve onderverhuur dan),want wat moeten we denken van een vuurtoren die Hoogervorst niet eens herkent??

 8. Dit bijzonder goede stuk ga ik aan iedereen doorsturen. Ik lees al vele jaren libertarische artikelen en zo nu en dan schrijf ik er eentje, maar toch vond ik deze nog een eye-opener. Ga zo door Wladi!

 9. Probleem zit ‘m naast de politiek uiteraard bij de media die Nederland 24 uur per dag bombardeert met de meest onzinnige uitspraken uit Den Haag en omstreken. Een radio- en tv stilte van een jaar zou erg heilzaam werken…

 10. [9] Ik heb de hoop dat ze dat expres en met opzet acteerde, waardoor Hoogervorst precies die plek kreeg toebedeeld waar hij thuishoort: ‘a real nowhereman in nowhereland’. In dat geval (mede na haar eerdere haarscherpe repliek aan Halsema om naar Australie te emigreren, waardoor deze met stomheid was geslagen)is ze voor mij de politica van het jaar geworden. Van de eeuw! OF het mens is knettergek en schaamt zich daar totaal niet voor: hulde! Of het mens speelt een heerlijk spel en veegt met iedereen in de kamer de reet af: hulde!

 11. [12] Precies Sander, zo denk ik er ook over. Gonny heeft een perfecte mensenkennis en weet de politici op waarde in te schatten. Hulde.

 12. geachte vrijspreker,

  het is niet het opleggen van uiterlijke wetten maar de realisatie van de innerlijke wetten die voor werkelijke vrijheid kan zorgen.

  men beziet de wereld door geconditioneerde ogen en beoordeeld hem als zodanig,als een ieder zonder vooroordeel zou kijken en de de werkelijkheid onder ogen krijgt zou er werkelijk inzicht komen.

  de verkleuringen die door ervaren vaste vormen aanneemt belemmert het zicht op werkelijke oplossingen.

  zelfs in de opvoeding van onze kinderen houden we hiermee geen rekening en wordt er mee gegeven de strijdigheid en veroordeeling die ons zelf ingegeven is door het er/varen

  de broek

 13. Bewijst maar weer dat het één groot spel is waar de hele mensheid intrapt.
  Happy slaves met oogkleppen op.

  Het geldsysteem is ook ontworpen om onderscheid te maken en onderdrukking met als gevolg dat we afhankelijk zijn van de staat.

  Zolang de mesnheid zelf de stap niet neemt om deze duistere heersers af te stoten zal het gewoon doorgaan.

 14. Toch krijgen de Partijen VVD, CDA, PVDA zusammen meer dan 115 zetels!!

  Dat is 115 X 60.000 stemmers..! En dat is: eh..

  een HELEBOEL!! Bijna 7 miljoen stemmen dus!!

  een RUIME, electorale MEEDERHEID, dussszz!!

  Dit volk wil niet anders!!

  Conclusie: zoals het dus NU gaat!! Gaat het Geweldig!!??

  Dus wat klagen we nog??

 15. Toch krijgen de Partijen VVD, CDA, PVDA zusammen meer dan 115 zetels!!

  Dat is 115 X 60.000 stemmers..! En dat is: eh..

  een HELEBOEL!! Bijna 7 miljoen stemmen dus!!

  een RUIME, electorale MEEDERHEID, dussszz!!

  Dit volk wil niet anders!!

  Conclusie: zoals het dus NU gaat!! Gaat het Geweldig!!??

  Dus wat klagen we nog??

 16. [17]
  Klopt. Zo was het ook in het Oostblok tijdens de Koude Oorlog. Mensen hadden niet veel, maar wel genoeg om van te leven. In ruil daarvoor hadden ze weinig stress (tenzij ze de Partij beledigden e.d.) en was er ook minder materiële competitiedrang, immers als niemand een auto had hoefde je niet zonodig een Audi 300 GTI (of zoiets).
  Datzelfde slag mensen stemt op de grote partijen.
  Gedesillusioneerden stemmen niet. Daarom helpt politiek ook niet. Ik heb al een paar jaar geleden zitten na te denken wat dan wel helpt. Ik kon toen op niets beters komen dan met de wel-veranderingsgezinden iets opzetten. Tot zover mijn rampzalige initiatieven. Ach ja, waarschijnlijk is afwachten tot de bom barst en het systeem krakend in elkaar stort beter. Een mens is nooit te oud om te leren, toch?

 17. [16]

  Dit volk is gestoord en wilt niet geholpen worden.
  Conclusie:
  Wij vertrekken en laat het volk maar naar de verdoemenis gaan.

 18. Jesses, wat een waar stuk!
  Holland in een notedop.
  Bye bye Holland aka TBS-ZOO.

 19. wat een fucking kut stuk waar slaat dat op verbrande die site

 20. Ik meen het egt me vriend tom van hamersveld is een tering jood maar hij heeft wel gelijk waar slaat die site op weg ermee

Comments are closed.