Frits Bolkestein komt tot de jaren van verstand en licht een stukje van de sluier op.
Volgens Elsevier heeft Frits Bolkestein in twee interviews bekend dat Jacques Chirac inderdaad maar wat lult over liberalisme.

Frits zegt daarin ook dat Frankrijk in een staat van decadentie verkeert terwijl Fransen primitieve ideeën hebben over hoe de economie werkt. De mensen denken dat de staat alles betaalt.
Daarom vindt Frits dat Jacques weg moet. Terecht, al is dan maar de vraag wat je er voor terug krijgt. Ségolène Royal of Nicolas Sarkozy? Lijkt ook niet op een verbetering.

Het tragische is dat door de politiek, en door de domheid van het volk, dergelijke figuren zo’n grote invloed op de maatschappij hebben.
Door de grote macht die zij in de EU hebben, oefenen zij ook invloed uit op de welvaart en vrijheid van iedere Nederlander en Vlaming. En niet ten gunste!
Erg en dom is dat te veel Nederlanders en Vlamingen nog steeds niet door hebben dat die politieke Unie zeer in eigen nadeel werkt, en op den duur zelfs nadelig voor de economische voordelen die misschien zijn voortgekomen uit de EEG (Europese Economische Gemeenschap).

De enige juiste oplossing is om zo snel mogelijk uit die EU te treden. Al zullen de politici alles doen om dat te verhinderen.

—————————————–
P.S. Wij blijven van mening dat u er goed aan doet aan de politici duidelijk te maken dat u niet achter hen aanholt. Dat kan op 22 november: STEM NIET!

8 REACTIES

 1. Sluier..???? Laten we daar nou eindelijk eens over ophouden. De reden is te vinden in de bestseller van René Lancee, Nederland Beter, en dát niet alleen…!!!!!
  Inplaats van een tipje van… is het
  beter om te zeggen: de deur staat op een kier.
  Dus geen reclame meer voor fundamentalistisch textiel!
  http://members.lycos.nl/gen

 2. [1] Is de EU niet gewoon Ueber-Frankrijk? Dan kunnen wij rustig concluderen dat wij al ruim 50 jaar zwaar last hebben van Franse politieke stompzinnigheid en grootheidswaan. Ik heb de indruk dat zonder EU Frankrijk al jaren geleden bankroet was gegaan. Dus ‘wij met zijn allen’ betalen grof om fossielen als JC en de Franse economie overeind te houden. Persoonlijk vind ik het een slechte zaak dat allerlei Franse (semi-)staatsbedrijven bedrijven hier opkopen. Welke Franse nitwit riep ook al weer dat Frankrijk’s ’trots’ niet te koop was, toen er geruchten gingen dat Pepsi Danone wilde overnemen?

 3. [1] Oeps… mijn reactie is op het artikel; ik klikte net per ongeluk op "Reageer op…"

 4. Nog eens even goed bekeken maar deze ideeen van Bolkestein sluiten perfect aan bij het programma van partij voor de vrijheid van Wilders.(utilitaristisch liberalisme)
  Was Wilders vroeger niet de speechschrijver van Bolkestein?

 5. Hub schreef: Frits Bolkestein komt tot de jaren van verstand
  Na een uur met hem gesproken te hebben voel mij dat toch tegen…

 6. In mijn vorige reactie zijn wat enters weggevallen. De laatste zin daaruit is van mijzelf.

 7. Bolkestein heeft een aantal jaren in Frankrijk gewoond, dus hij kent de Franse moraal op en top. De hele Franse politiek is collectivistisch ingesteld, de l’état c’est moi mentaliteit van de zonnekoning Lodewijk XIV leeft nog volop bij de politici. Frankrijk is in tegenstelling tot andere veel Europese landen vele eeuwen een centralistische staat geweest, dus beschouwen ze Parijs ook als het centrum van de macht en waar alle beslissingen vandaan moeten komen, het mercantilisme van Colbert is langzamerhand overgegaan in het socialisme van Mitterand. Het Franse gedachtegoed is zeer gelaten en afwachtend wat dat betreft, waarbij vrijemarktinitiatieven niet worden gewaardeerd.

Comments are closed.