Minister Atzo Nicolaï (VVD) van Bestuurlijke Vernieuwing, u weet wel de vroegere staatssecretaris die probeerde de EU-grondwet door onze keel te persen, gaat werk maken van de aanbeveling van de Nationale Conventie om de overbodige en onlogische regelgeving nu definitief de wereld uit te helpen.

Omdat innovatie zo hoog in het vaandel staat van deze regering, moet dat gebeuren door een geniaal innovatieve oplossing. En die oplossing is…..meer bureaucratie!
Er moet namelijk een nieuw ministerie gecreëerd worden. Met minister, staatssecretaris en voldoende krachtige ambtenaren “die ten strijde trekken tegen Kafkaiaanse toestanden”.
Misschien komt er zelfs een nieuwe “Anti-Kafka-Autoriteit”.

Het voorstel voor een dergelijk nieuw ministerie werd donderdag gelanceerd door de Nationale Conventie die in januari werd opgericht en nu een rapport van 111 pagina’s heeft geproduceerd.
Met dit nieuwe ministerie moet dan het vertrouwen van de burger in de overheid hersteld worden.

De innovatieve oplossing lijkt parallel te lopen met het oude politieke recept: “Als iets dat veel geld kost niet werkt, moet je er nog veel meer geld tegenaan gooien”.

Hoe denkt u over deze oplossing?

7 REACTIES

 1. ‘Probleemjongeren moeten naar een heropvoedingskamp gestuurd kunnen worden. Ook als ze niet crimineel zijn. Een kamermeerderheid van CDA, VVD en PvdA vindt dat daar desnoods de wet voor moet worden gewijzigd.’

  Ik ben van mening dat probleem-politici absoluut voorrang verdienen. De hele zwik afvoeren naar het kampement der geropvoeding. DAT zou pas kiezers trekken!

 2. "Hoe denkt u over deze oplossing?"
  Politiek juist: Het wordt van kwaad tot erger.

 3. Was het niet Zalm die laatst opmerkte dat de belastingen niet verlaagd kunnen worden want dan zou dat ten koste gaan van de ‘kwaliteit’ van het bestuur? Misschien kan onze ouwe vissekop eerst een goede definitie van het begrip kwaliteit geven (tip voor de titel van het rapport: Zen en de kunst van het plucheplakken). Mijn definitie van een goede kwaliteit overheid: de afwezigheid er van, of hooguit bezig met leger, politie en rechtspraak.

 4. Allemaal prachtige verhalen van onze zgn "bestuurlijke vernieuwer" Atzo.
  Laat deze NEP-liberaal eerst maar eens snel wat aan die ANTIEKE stemcomputers gaan doen, want ze deugen alle voor geen meter. Meer weten?
  kijk op:
  http://www.wijvertrouwenste
  Inclusief schokkende reportage van eenvandaag, eerder deze week!
  ZEGT HET VOORT, TREK AAN DE BEL BIJ UW EIGEN GEMEENTEBESTUUR!

Comments are closed.