De 27-jarige “Chinees ogende Rotterdammer” Li Yang werd in Thailand ter dood veroordeeld.

De Nederlandse Buitenlandse Zaken heeft toen zijn uiterste best gedaan om de man te redden OMDAT hij een “Nederlander” was. Ook koningin Beatrix heeft voor hem bij de Thaise koning Bhumibol gepleit.

De straf werd omgezet in levenslang. Maar toen….

Toen bleek dat Li Yang “geen Nederlander” was.
Toen er daar twijfel over ontstond, heeft hij zelf erkend dat hij helemaal niet weet of hij een nationaliteit heeft. Hij weet niet eens wie zijn ouders zijn.

Li Yang krijgt van Nederland nu geen bijstand meer. Ook kan hij geen beroep doen op de regeling dat Nederlanders een Thaise straf hier kunnen uitzitten.

In de berichten stond niets over wat de man voor slechte daad heeft verricht. Misschien wel iets heel ergs. Misschien een slachtofferloze misdaad als drugs smokkelen. Dat is ons niet bekend en doet er nu niet toe.

Het is echter weer een openbaring hoe in de politiek mensen worden beschouwd. Als je maar eenmaal dat papiertje hebt waar op staat dat je “Nederlander” bent, dan moet volgens regeltjes de ambtenarij bepaalde dingen voor je doen. Maar blijk je dat niet te hebben, dan laten ze je meteen vallen als een baksteen. Dan besta je niet eens meer voor hen.
Het gaat niet om de mens, het gaat om het “papiertje”.

En het gekke is daarbij ook nog dat de politiek tegelijkertijd bezig is om Nederland te verkwanselen aan de EU waardoor er straks alleen maar een “eu-schap” bestaat.
——————————–
Gegevens uit NOS.

3 REACTIES

  1. Of hij er blij mee is is nog maar te betwijfelen, levenslang blijven zitten is geen pretje.

    Ook geen bijstand meer, het ziet er naar uit dat nederland zijn zaak niet verbeterd heeft, misschien het tegendeel.

  2. Dergelijke personen plegen bij een of ander jubileum meestal gratıe te krıjgen.
    Ze zitten bijna allemaal vast wegens smokkel van drugs.

  3. Gelukkig wist deze analfabeet wel waar hij zijn moest voor een uitkering, die blijkbaar nog altijd doorloopt, een paspoort en de handel in drugs want daar reageren ze er anders op dan in dit pokkenland!

Comments are closed.