Ambtenaren. De vooroordelen over ambtenaren kent iedereen. De praktijk is echter nog véél erger dan de vooroordelen doen vermoeden. Natuurlijk, er zijn positieve uitzonderingen, maar veel zijn dat er niet.

Je zou verwachten dat ambtenaren, in het Engels zo treffend Civil servants genoemd, er alles aan doen om het de burger zo aangenaam mogelijk te maken. De burger is immers degene die de ambtenaar betaalt. En wie betaalt, bepaalt. Nou ja, in het normale leven dan.

Ambtenaren denken daar heel anders over. Als je wilt weten hoe, biedt ook hier het internet weer eens uitkomst. Er is een aparte site voor in het leven geroepen, waar ambtenaren hun gal kunnen spuwen over de burger. www.lastvandeburger.nl is het adres. Waar luie beroepsprofiteurs teksten kwijt kunnen als “Een burger is geen klant. De overheid is niet een organisatie die klanten moet bedienen. De overheid is er voor het algemeen nut ën niet voor u als burger.” Dat u het maar weet hoe er over u gedacht wordt.

6 REACTIES

 1. What’s new? Crimineel veroordeelden geven de maatschappij en de burger ook altijd de schuld. Laagopgeleide vangnetters en mislukkelingen eveneens. Zelfs de ongehuwde moeders denken dat zij letterlijk door de gemeenschap zijn platgelegd en verneukt.

  Het beroerde van de situatie is dat de overheid de samenleving zodanig heeft afgericht en ingericht dat een meerderheid nergens anders terecht kan dan bij de ambtenarij, in het soepsidie-cicuit dan wel in de vangnetten. Want alleen dan is de overheid echt de baas … Zodoende.of niet soms?

 2. Eerst denk je nog dat die site een hoax of viral ofzo is. Maar fok, dat is het niet.
  Niet dat het een overheidssite is, maar het is ene Steven de Jong (zichzelf coördinator van de BRR noemende) die de drijvende kracht achter dit soort onzin is. Een ‘internetjournalist’ met contacten bij enge linkserts als De Fabel van de ilegaal en de AFA.

  Voor een ieder die wat meer van dhr. de Jong wil weten:
  http://www.antiantifa.net/i

 3. Kim: De burger is immers degene die de ambtenaar betaald. En wie betaalt, bepaald

 4. [3]

  De meeste ambtenaren denken eenvoudig dat zij een natuurlijke verlengstuk zijn van de linxe politiekekliek, die hier defacto reeds decennia de macht uitoeffenen.

  Zij hebben voor een groot deel gelijk, want de "burgers" zijn immers nog steeds niet meer dan inferieure onderdaden en voetvolk, die ALTIJD wel belastingen moeten betalen maar nooit wat te zeggen hebben.

  Wat verbeeld deedee zich wel?

 5. Net eens even op de site gekeken en mij valt op dat verreweg de meeste klagende ambtenaren er van de reageerders behoorlijk van langs krijgen. Deze site zal dus wel geen lang leven beschoren zijn

 6. Leuke en handige leestip plus panklare oplossingen om de ambtenarij UIT TE ROEIEN:
  René Lancee’s bestseller Nederland Beter.
  Nu in de boekhandel.

Comments are closed.