Te beginnen met het 500 biljet, want dat zou te makkelijk zijn voor drug dealers.Nu die andere biljetten nog, want als drugdealers straks 10 keer zoveel biljetten moeten sjouwen (vijtigjes ipv 500 tjes) komt de ARBO-wetgenving natuurlijk in actie.
Even serieuzer,

Typisch is dat ‘onze’vijf hondertjes worden vergeleken met de US dollar, waar het hoogste biljet een nominatie heeft van 100.
Vergeten wordt dat dit nu juist een voorbeeld is van de enorme inflatie die er heeft plaatsgevonden. De dollar bestaat al wat langer en ook het 100 dollar biljet. Neem van mij aan dat toen het eerste 100 biljet werd uitgegeven, je daar meer spullen voor kon kopen dan nu met een Euro 500 biljet.
In de afgelopen tijd is 100 dollar veel minder waard geworden dan eerst.
Een mooiere illustratie van inflatie is er niet!
En hoe ontstaat inflatie? Door het teveel creƫren van geld, of dat nu biljetten- of virtueel geld is.

7 REACTIES

  1. Wat is het vandaag weer een fantastische dag.

    Eerst las ik hier, dat het 500 euro biljet gaat verdwijnen (begin van het verval) even later vond ik op EU Refendum deze link:
    http://www.telegraph.co.uk/
    en
    http://eureferendum.blogspo

    Vanaf 1 jan 2010 mag geen enkele niet-metrische eenheid meer op een product vermeld zijn, dat geproduceerd of geimporteerd is in de EU.
    Dit geldt ook voor manuals, reclame etc.

    Dit gaat de industrie miljarden kosten (naast REACH), wat de EU burger natuurlijk gaat betalen. Nog meer inflatie.

    Hier een link naar de directive 80/181/EEC (pdf allert)
    http://europa.eu.int/eur-le

  2. [4] Hoe kom je erbij dat dat de industrie miljarden gaat kosten??

    In principe zijn alle Manuals en reclames die in de EU geproduceerd worden al metrisch opgesteld (in ieder geval in Nederland en de ons omringende landen).

    Dit geldt dus alleen voor producenten uit landen buiten de EU, die hierdoor een kleine prijsverhoging zouden kunnen toepassen. Als die producenten de prijzen verhogen wordt onze concurentiepositie alleen maar beter. Je koopt dan eerder het goedkopere europees geproduceerde product, wat weer goed is voor onze economie.

    Stel ik ben een producent van een mobiele telefoon en ik moet mijn handleiding aanpassen, dan kost mij dat hoogstens 50manuren (lijkt mij heel hoog ingeschat, zoveel getallen staan er niet in een handleiding). 50 manuren =500euro. Die 500 euro verdeel ik over mijn 100.000(niet veel op 750.000.000 europese inwoners) verkochte toestellen.
    Oftewel per telefoon betaal ik 0,005 euro

  3. Cashflow problemen.

    Maak u maar geen zorgen over de arbo-omstandigheden voor grote drugjongens.
    Die hebben de vacuum getrokken pakken dollars e.d. gewooon netjes op pallets.

    Door de afschaffing van de grote coupures is er juist wat meer telwerk en ‘warehousing’ voor de kleinere vissen en transport medewerkers c.q. heftruck chauffeurs.

    Het probleem voor die grootgeld bezitters is meer om geschikte mediators en projecten te vinden waar ze al dat spul kwijt kunnen.
    Overigens, er bestaat een briefje van 10.000,- dollar.

  4. [3] Het gaat er in de directive om dat eenheden ALLEEN in het metrische stelsel worden vermeld.

    Overigens, na wat op Google gezocht te hebben is men in de US al meer dan dertig jaar doende, om de migrate naar het metrisch stelsel te voltooien.
    Misschien is het helemaal niet zo erg als ik voorheen stelde.
    Het zal me ook niet verwonderen als de amerikanen de deadline van de directive overnemen. 40% van de US industrie gebruikt het metisch stelsel al. Ook NASA gebruikt alleen dit stelsel.

    Hierbij komt nog dat de amerikanen erg alleen staan met hun Engelse stelsel.

  5. Ondanks alle acties van de Belgische regering, houden Belgen vast aan hun zwarte spaargeld. Vier op de tien Belgen vinden zwart geld aanvaardbaar. Slechts 12 procent vindt het normaal dat inkomsten uit sparen en beleggen belast worden. (Bron: De Telegraaf)

    Het is toch altijd grappig hoe landen stug volhouden dat men een democratie is, terwijl uit simpele krantenberichtjes het tegendeel blijkt. Als slechts 12 procent van de Belgen geen belasting op spaargeld wenst, hoe kan het dan zijn dat die tax er tƃĀ³ch is? Ergens klopt er dan toch iets niet, zou je denken.

  6. Overaal waar er een begin is, is er ook een eind. Ik wil mn Royale Gulden trug!!!

Comments are closed.