Er zijn veel vragen betreffende de identiteit van deze tweeling. Het blijkt dat ze een betere PR nodig hebben, want Libje en Flibje willen graag populair worden.

Ik ben één van de feeën die aan de wieg van deze tweeling hebben gestaan. Zoals het een “goede” fee betaamt, hierbij de beknopte ontstaansgeschiedenis van Libje en Flibje.

Het idee van een figuurtje als Libje bestond al lang. Ze kwam voort uit een eerder besproken figuurtje, genaamd “Libertje”. Helaas heeft Libertje nooit het levenslicht mogen aanschouwen.

Uiteindelijk heeft “Libje” het wèl gehaald. Een ander bekend vrouwspersoontje zweefde hierbij enigszins op de achtergrond. De feeën hadden allemaal zo hun idee over de uitspraken die ze zou moeten doen. Het moesten in ieder geval wel rake, pittige uitspraken zijn. Libje is echter een meisje en sommige van de uitspraken die de revue passeerden pasten niet bij haar, die waren “te grof”.
De feeën besloten toen dat Libje een broertje moest hebben, die dan harder en wat kwaadaardiger kon schoppen. “Flibje” werd geboren! Waarom “Flibje”? Wel, de feeën waren het erover eens dat de namen een klankovereenstemming moesten hebben. Onmiddellijk kwam toen de gedachte op aan een beroemde historische figuur: “Flipje, het Fruitbaasje van Tiel”.

En zó zagen Libje en Flibje het levenslicht!
Ze zijn nog heel klein en zullen met vallen en opstaan moeten leren lopen en ook hun eigen identiteit ontwikkelen.
Ze zijn erg dankbaar voor helpenden handen!

Ingezonden door Saartje

8 REACTIES

 1. Isn’t it enough to see that a garden is beautiful without having to believe that there are fairies at the bottom of it too?

 2. Dat verklaart in ieder geval iets. Maar zo grof zijn de uitspraken van Flibje tot nu toe toch niet? Of heb ik wat gemist? In ieder geval succes met het vallen, en vooral het opstaan. Al moet ik zeggen dat voor een peuter de gegeven uitspraken reeds zeer gevat zijn. Meestal kunnen kinderen van die leeftijd nog niet eens praten, laat staan snedige aforismen maken via politieke analyses. Of gaat het om idiots savants? 😉

 3. Hoi Saartje,

  Heb je je nou niet "schuldig" gemaakt aan het instand houden van vooroordelen omtrent mannen en vrouwen?

  Ik hoop dat elke feminazi het ziet.
  Die had zeker liever gehad dat Libje de brutale sloerie was en haar broertje een bedeesd ventje.

  Groeten,
  M

 4. Ik was in eerste instantie in de veronderstelling dat het hier om twee Friese karakters ging. Libje is Fries voor ‘Leef’ en Flibje of Fliebje betekent ‘spugen’ of ‘bespugen’ (flieberen).

 5. [5] Ha, ha, ha, M! Je dicht de Fee Sarah teveel macht toe! De karaktereigenschappen zijn in een groter verband, bestaande uit meerdere mannelijke feeën (die bestaan dus), en maar één vrouwelijke (Sarah) overeengekomen. Waaruit blijkt dat Libje dus het "manbeeld" van een vrouwspersoon vertegenwoordigt: lief, maar toch wel pittig!
  (Laat maar lekker in die waan!) 🙂

 6. Nou, ik ken loesje, ik heb gezien hoe deze eerst een erg hoge kwaliteit hadden, totdat ze geïnfiltreerd werden en overgenomen. Nu is de Loesje vereniging bezig met politiek correct geneuzel, met andere woorden, ze zijn onklaar gemaakt.

  Deze infiltratie gebeurd met alle alternatieve media. Op het moment is de vrijspreker hier nog redelijk onafhankelijk, maar ik zag toch al wel infiltratie. Maar het is gemakkelijker om een libertarisch centrum te infiltreren, als om anarchisten te infiltreren. Ik heb al enkele malen mijn vuisten mogen gebruiken om die infiltranten uit de kraak te weren, maar het blijft een probleem. Bovendien, als kraakpanden niet geïnfiltreerd kunnen worden, worden ze op andere manieren aangevallen.

  De infiltratie in de alternatieve media en ongeconformeerde samenleving is altijd op filosofische basis. Ik bedoel, de anarchisten in Nederland zijn geïnfiltreerd door de socialisten, die in Nederland links worden genoemt. Meest absurd, want Anarchisme is het tegendeel van Socialisme. Socialisme is slechts bezig lieden aan de macht te brengen met het systeem der staat. Terwijl Anarchisme juist alle staat tracht te vernietigen.

  Er is weinig aan te doen. De oorspronkelijk utra spirit is verzuild naar ultra links en ultra rechts. Met andere woorden, neo-nazi’s hebben dezelfde cultuur als anarchisten, en deze slaan elkaar aan stukken, dus verliezen beide zuilen elke strijd. Dagelijkse propaganda laat deze status quo bestaan. Als ik het vertel geloven ze me niet, want de TV verteld dit en dat, enzovoorts.

  Van de spreuken die ik zag, er zitten er wel enkele bij die de moeite waard zijn. Ik kan me in de meeste niet zo vinden, omdat ik vrijheid niet erken als een realiteit. Het is nu donker, straks komt de zon op, de zon is dus niet vrij, en ik ook niet, want ik moet wachten tot de zon opkomt, als ik de zon wil zien. Ik bedoel, als ik iets laat vallen, dan valt het naar beneden. Nooit naar boven, naar links, naar rechts, of naar boven. Vrijheid is relatief, en om het leven dragelijker te maken, kunnen mensen gewoon wat meer rekening houden met elkaar. Rekening houden met een ander beschouwen mensen meestal als een beperking op hun vrijheid, wat in realiteit evengoed omgekeerd kan zijn, dus het aanbidden van vrijheid leidt tot dwaasheid. Ik hoop dan voor de makers van deze website dat ik me vergis, want ik kom hier graag.

  Dezen had ik verzonnen:

  9/11 was an inside job

  controlled demolition

  Adolf Hitler is een PAAP

  Maar men merkt al gauw dat ik geen libertarist ben, maar een Protestant.

Comments are closed.