De meeste commentaren van politici en pers over de verkiezingen in België komen wel heel gekleurd over.

Daarbij worden de linkse resultaten opgeblazen en de rechtse resultaten gekleineerd.

Heel moeilijk is het om een ” objectieve” beschouwing te horen of te lezen.

Over het Vlaams Belang en Philippe de Winter staan grote koppen in de krant dat deze partij niet meer de grootste is. Koppen zoals: “Dit is het begin van het einde van Vlaams Belang” zie je bij de vleet.
Als je dan verder leest, zijn ze niet meer de grootste “in Antwerpen”, maar zijn ze dat wel in veel andere steden. Dan blijkt dat deze partij ten opzichte van de vorige keer in zijn totaliteit wél weer is gegroeid. Het totale aantal gemeenteraadszetels is zelfs bijna verdubbeld!

Over de socialisten wordt hevig de loftrompet geblazen, omdat ze dank zij de populaire burgemeester Patrick Janssens in Antwerpen net een fractie groter geworden zijn dan het Vlaams Belang.

Het lijkt inderdaad zo dat men zich liever identificeert met Jozef Stalin dan met Adolf Hitler. Terwijl toch, in aantallen, Stalin de meeste moorden op zijn geweten heeft. En boeven waren ze allebei!

4 REACTIES

 1. Hear Hear.

  Maar maakt het uit of je onder de noemer ‘dood door boef Hitler’ of ‘dood door boef Stalin’ in de historische statistieken wordt vermeld?

  Leven in ‘relatieve’ vrijheid.
  Het blijft m.i. schipperen, heer
  Hub.

  http://www.hawaii.edu/power

 2. Waren de Belgens ook niet reeds disproportioneel suicidaal vertegenwoordigd aan de toenmalige Oostfront?

  Onder de motto van … Opmarcheren met de nazis, en collectief ten ondergaan dankzij de commies …?

  En nu denken zij aan de zuignappen van Pleuropa te liggen … waardoor wanneer het tenonder gaat zij dan de laatsten zullen zijn.

 3. Hub,

  Dat je de sossen als Patrick met Stalin vergelijkt, begrijp ik best maar hoe kom je erbij een rechtse club als die van Philippe met een extreem linkse als de nationaal-SOCIALISTEN van Hitler te vergelijken?

  Maak je je nou niet schuldig aan dezelfde demagogische retoriek als die van de gevestigde media in Belgie?

  Groeten,
  M

Comments are closed.