Er moet straf en/of sancties komen op “mooi zijn”

Een onderzoek van de Nationale Vacaturebank sluit prachtig aan op ons artikel van gisteren”:

“Nog meer overheidsbetutteling in bedrijven”.

Over dat onderzoek publiceert de Telegraaf:
‘Sneller een baan en promotie voor mooie mensen’
“Mooie mensen vinden sneller een baan volgens 85 procent van de Nederlanders. Ruim driekwart meent ook dat mooie mensen eerder promotie maken. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van de NationaleVacaturebank.nl onder 821 mensen.”
Dat is puur discriminatie.

Dat betekent dus dat om die discriminatie te voorkomen, dat de overheid subsidie (belastinggeld) moet verstrekken aan mensen om zich even mooi te maken als de mooiste. Daarbij kan Miss Holland als standaardmodel gebruikt worden.

Maar misschien wordt dat te kostbaar en is het beter om door een commissie een standaardtype te laten bepalen. Iedereen die daar onder ligt, krijgt belastinggeld om zich mooier te maken.
Iedereen die er boven ligt, krijgt een plastische chirurgische behandeling om hem of haar lelijker te maken.

Op die manier worden we allemaal veel meer “gelijk”, en veel meer gelukkig.
—————————
P.S. Er is nu in Nederland een nieuwe partij: “het Zeteltje” die gelukswaarden in de Nationale rekening wil invoeren. Deze partij wijst ook op een verhaal van Prof. Klamer in de NRC van jl. zaterdag De professor houdt daarin een pleidooi voor meer gelijkheid. Omdat daardoor het totale geluksgevoel van de Nederlandse bevolking zou stijgen.
Allemaal even arm, allemaal even gelukkig!

8 REACTIES

 1. Dat over dat "geluksgevoel" als bepalende factor in de politiek heb ik al eens een kotsneiging opwekkende documentaire op de BBC gezien.

  Afgezien van het feit dat het onmogelijk is individueel geluk te waarderen en vergelijken met andermans geluk, heb ik een vraag aan de mensen die denken in termen van zo hoog mogelijk Bruto Nationaal Geluk: Als de maatschappij bestaat uit 2 verkrachters en 1 vrouw, wat zou dan het hoogste BNG opleveren?

 2. [1] Belangrijke tip mbt het fenomeen discriminatie…
  http://www.hetvrijevolk.com
  Ik maak zelf uit met wie ik omga, U toch ook?? Ooit wel eens nagedacht over de steeds groter wordende kloof tussen electoraat en politiek?
  Politici blijven al jaren het liefst zo ver mogelijk uit de buurt van "het volk".
  Maar in verkiezingstijd schieten ze als (giftige!)paddestoelen uit de grond.
  Niet zelden krijgen politici van gewone burgers goede adviezen, maar of ze er wat van opsteken…
  http://www.hetvrijevolk.com
  Sommigen zullen het NOOIT leren.

 3. nadenkertje: allemaal even snel op de weg: dat is het veiligst en het vlotst: het is het verschil in snelheid dat gevaarlijk is en files veroorzaakt.
  Ik hoop dat het voor de libertariër duidelijk is dat dit wééral simpelweg té goed in het gelijkheidskraampje past om ook waar te zijn.
  Het is nl. nonsens. Het is gewoon de zoveelste uiting van gelijkheidsdrift.

  Merk op dat men, om te bereiken dat iedereen even snel zou rijden, de snelheid NAAR BENEDEN egaliseert. Iedereen minder, nooit iedereen meer.

 4. Hub, das een ‘mooi’ artikel,
  straaks mag je natuurlijk niet meer mooie artikelen schrijven.
  En bij nader inzien: die van Gogh etc. schilderijen zijn a-sociaal mooi en ongelijk aan dat prutswerk van mij en die vele anderen. Daar moet snel wat aan gedaan worden. Ik stel voor die van Goghs te verbranden, iedereen gelijk en das meteen niet meer aanstotend voor welke bevolkingsgroep dan ook die nu zoveel moet missen vanwege ongelijke verdeling van talenten

 5. Daarom dus dat ik maar een aftands studentje ben.

  Tijd om de tien grootste bedrijven in de wereld aan te klagen omdat ze me geen baan aanbieden.

 6. Rond de jaarwisseling kan ik me eindelijk ‘directeur eigenaar’ noemen van mijn eigen BV. Ik heb dan ook personeel nodig. In mijn eerste personeelsadvertentie zal ik de vermelding "rokers genieten de voorkeur" opnemen. (Geen grapje!)Positieve discriminatie is toegestaan, toch?

  Overigens nieuwste cijfers CBS: werkloosheid voor het eerst weer over gehele linie gestegen…!

 7. [3] Lekker kulargument bud.

  En waarom, ze hebben de limiet naar benedengehaald op sommige stukken naar 80 met trajectcontrole. Het gevolg was MEER files. en dat is logisch, als iedereen in dezelfde periode tijd langzamer rijdt, zit je langer op de weg. Daardoor duurt het langer voordat je van de weg afbent, en krijgen meer mensen de kans om terwijl jij op die weg rijdt in te voegen. Doe dit voorbeeld x 10000. en je hebt een file van veel kilometers.

  Als ik dit kan bedenken, móeten verkeerskundigen, en andere ambtenaren dit toch ook kunnen bedenken?

  mensen langer op dezelfde weg = meer mensen op de weg = minder uitstroming -> MEER FILE.

  of gaat het niet om minder files. gaat het om geld en macht en je omhoog likken bij je meerdere in het ambtenaren apparaat?

Comments are closed.