Dit is de naam van een website van de regering om het volk te beïnvloeden ten gunste van de EU. Gisteren, donderdag, ontvingen we “Nieuwsbrief nr1.”van deze vernieuwde site.
De site is een vervolg van de eenzijdige enquête die Atzo Nicolaï het vorig jaar hield en naar aanleiding waarvan het “oranje boekje” verscheen.*)

Je kunt daar ook je mening geven over een aantal onderwerpen.
De eerste vraag die behandeld wordt is al direct Raak!:

Hoe moet Europa innoveren?
“Europa moet tegen 2010 de meest concurrerende economie ter wereld zijn. Dat namen de Europese lidstaten zich voor in Lissabon in 2000. Het vermogen van Europa om te innoveren, om telkens weer nieuwe uitvindingen te doen is daarom erg belangrijk.”

De vraag is niet OF “EUROPA” moet innoveren, maar HOE. Net alsof iedereen het er al mee eens is DAT innovatie gepleegd moet worden door Brussel (uiteraard met uw belastinggeld)

Zie vooral de eerste zin over de meest concurrerende economie ter wereld!!.
Dat was al een volkomen belachelijke zaak toen het waanidee door de EU-top in 2000 in Lissabon bedacht werd.
Al diverse keren is tussen toen en nu toegegeven dat het een absurd plan was. Wim Kok heeft er onder andere een mooi duur rapport over gemaakt. Dat ligt nog wel ergens in een la.
En nu komt Buitenlandse Zaken er weer mee.

Dit kan maar één doel hebben: De EU toch bij u in de aandacht houden, er straks een tendentieus rapport of boekje over te maken waaruit blijkt hoe blij u bent om aan die EU belastinggeld te betalen.

Een aardigheidje is, dat u op elk punt op die vernieuwde site een reactie kunt maken. Na goedkeuring wordt die dan geplaatst.

Tot mijn verbazing en plezier zag ik dat er op die innovatie-vraag al een aantal commentaren stond waarvan de meerderheid de innovatie door de EU AFKEURDE!

Ik heb toen mijn tevredenheid erbij geplaatst, met www.vrijspreker.nl achter mijn naam.:
” Het is een genoegen uit bovenstaande reacties te lezen dat zoveel mensen het inzicht hebben dat dit EU-instituut een waardeloos, kostenverslindend ding wordt. Er mag geen Nederlands belastinggeld naar toe met de ijdele hoop, dat er iets voor terugkomt.
Hub Jongen, www.vrijspreker.nl | 19-10-2006 16:36:23″

En tot mijn niet geringe verbazing werd dat volledig geplaatst. Inclusief verwijzing naar de Vrijspreker!

Ik hoop nu dat veel lezers van de Vrijspreker datzelfde gaan doen, met op dezelfde (of andere) manier een verwijzing naar de Vrijspreker.
Daardoor zouden we meer bekendheid kunnen krijgen, meer mensen bekend maken met de ware bedoelingen van politiek en EU, en wie weet welke resultaten dat weer kan opleveren. Elk beetje helpt.

—————————————————————–
*) Zie onder andere: www.vrijspreker.nl/blog/?it…