Het OM stelt tegenwoordig meteen een strafrechterlijk onderzoek in naar allerlei calamiteiten, onnozele ongevallen, pech en doodgewone overmacht.

Zo werd er door het OM gekeken of de organisatie van de Wandelvierdaagse van Nijmegen kon worden vervolgd omdat mondige en volwassen mensen er geheel vrijwillig voor hadden gekozen om op een hete dag mee te wandelen en deze kennelijk verkeerde beslissing met de dood hebben moeten bekopen.

Dat overkwam ook een leraar van een middelbare school die bij een kampvuur met zijn klas in zijn onnozelheid een brandbare vloeistof op het vuur had gegooid waardoor een paar scholieren enigszins werden geschroeid.

En dan hadden we de twee sukkelaars van een beveiligingsfirma die toevallig dienst hadden toen de Schipholbrand uitbrak omdat een arrestant zijn cel in de hens legde. Toen zij rook zagen renden ze meteen naar het cellencomplex en lieten de gevangenen eruit, een normale reactie zou je zeggen maar nu hangt hun opeens een strafklacht van het OM wegens dood door schuld omdat ze zich niet aan regeltjes hadden gehouden die zij niet eens kenden.

Verder hebben we de therapeuten van Sylvia Millencamp. Deze volwassen en uiterst mondige vrouw in de veertig heeft bewust gekozen om zich alleen door alternatieve genezers te laten behandelen en die genezers hangt vervolgens een onderzoek naar dood door schuld boven het hoofd, zij hadden volgens het OM Sylvia er van moeten overtuigen om toch naar reguliere artsen te gaan.

Kortom, volslagen waanzin van volslagen idioten omdat het zoals gezegd om doodgewone calamiteiten, pech en overmacht gaat waar niemand schuldig aan is omdat dit soort dingen nu eenmaal gebeurt en daarom is het opvallend dat gevallen waar daadwerkelijk slachtoffers vallen door bewust foutief en zelfs crimineel te noemen menselijk handelen door het OM worden genegeerd.

Ik heb het dan over de vele slachtoffers van het falende TBS-system, de levensgevaarlijke staatsillusie dat de oppermachtige en alwetende overheid zelfs volslagen gestoorden beter kan maken. De talloze verkrachte en vermoorde meisjes en vrouwen en de overige doden en voor hun leven verminkten die al gevallen zijn en die nog zullen vallen door kwaadaardig gepruts van “therapeuten” en wereldvreemde rechters.

In deze gevallen zijn heel duidelijk de personen aan te wijzen die bewust zo’n gestoorde op de samenleving hebben losgelaten met alle dodelijke gevolgen van dien maar hier geeft het OM nooit thuis.

12 REACTIES

 1. Perfect stukkie weer! Zelf heb ik wel een idee hoe we het ‘TBS probleem’ tamelijk eenvoudig een heel stuk zouden kunnen verkleinen: elke voor verlof genomineerde tbs’er moet eerst 14 dagen in een liefdevol gezin van een parlementslid opgenomen worden en bewijzen dat hij inderdaad geschikt is om verder de maatschappij in gezonden te worden. Parlementsgezinnen met (kleine) kinderen lijken me enige voorkeur te genieten!

 2. geen speld tussen te krijgen.

  maar kennelijk houden ‘de boven ons gestelden’ er een andere kijk op na.

  de oplossing van dit specifiek probleem is zo eenvoudig en tegelijkertijd nog goedkoop ook. maar dat zou wel ten koste gaan van vele uitvretende ambtenaren.

 3. een hoop zaken die door het OM worden gevoerd zijn ook nuttig om iemand ‘vrij te pleiten’ van schuld. niet vervolgen is psychisch voor mensen een ander gevoel dan een vrijspraak door een rechter van schuld.

 4. een hoop zaken die door het OM worden gevoerd zijn ook nuttig om iemand ‘vrij te pleiten’ van schuld. niet vervolgen is psychisch voor mensen een ander gevoel dan een vrijspraak door een rechter van schuld.

 5. Wat Wladi signaleert zijn de niet te vermijden methodes van een dictatuur, semi-dictatuur dan wel een defacto, en zelfs een virtuele dictatuur. En dit nu is ter onzent vooral het geval omdat zulke handelingen inmiddels binnen het mandaat van een verzorgingstaat vallen.

  Niks geen civiele procedures en/of remedien, want de staat gaat arbritrair en ongevraagd steeds vaststellen wie al dan niet ergens schuld treft, en vooral niet een benadeel(de die het al dan niet als zodanig aanvoelt om al dan niet actie te ondernemen).

  Hier heeft de staat, en de geteiseme politici die daarachter staan, weer een stuk vrijheden van de burgers weggezogen … Collectivisten zijn daar ongetwijfeld zeer blij mee en dat is rond een 80% van de bevolking. Dus het maakt verder weinig uit … Of wel soms?

 6. Inderdaad wordt de onrechterlijke macht grotendeels bevolkt door zwakbegaafden. Rechten is een studie voor de domste VWO-leerlingen en daar komen de domsten weer bij het OM (de slimmeren worden advocaat, dat schuift beter). Daar kan ik nog wel wat verhalen over vertellen, maar dat zal ik hier niet doen.
  Mijn complimenten aan de schrijver van het artikel, die de vinger trefzeker op de zere plek legt.

 7. die leraar met dat kampvuur was vrij dom bezig moet ik zeggen, als dat mijn kind was geweest had die leraar een probleem erbij gehad toch, sorry hoor

 8. "ditkannietwaarzijn"heeft ontdekt dat juli 2005 zomaar een oude wet verdwenen is die inhield dat burgers tegen de staat kunnen procederen.Is dit al bekend op vrijspreker?

  nina

 9. [10] Sinds wanneer is Nederland in politieke betekenis een "rechts"staat?

  Immers, dit land heeft een wetgevende macht, een rechtelijke macht en een uitvoerende macht die al net zo van elkaar gescheiden zijn als siamese tweelingen.

Comments are closed.