En wel met lege handen!

Op de twee dagen geleden gehouden topvergadering in Finland spraken de 25 EU landelijke opperhoofden met de Russische premier Vladimir Poetin. We vermeldden daarover al dat Vladimir over de EU-opperhoofden zou domineren.*)

Dat blijkt inderdaad bewaarheid.**))
In de voorbespreking van de EU-opperhoofden werd al afgesproken dat iedereen zijn punten aan de Finse voorzitter, Matti Vanhanan, zou voorleggen, en dat deze die dan (tactvol) aan Vladimir zou voorleggen. Doordat de opperhoofden niet rechtstreeks met Vladimir mochten praten, is voorkomen dat er te onbeleefd tegen Vladimir werd opgetreden. Hij mocht niet boos gemaakt worden!

De EU had gedacht met garanties voor energieleveringen naar huis te kunnen gaan. Ze kregen echter niets. Vladimir vertelde hen dat ze maar eerst zelf Georgië tot de orde moesten roepen, en vertrok toen na het eten weer naar Rusland. Daarmee legde hij meteen de schuld en verantwoordelijkheid voor eventueel komend bloedvergieten bij Georgië en de EU.

Ook was het plan om Vladimir te kapittelen over de mensenrechten in Rusland. Wat daarvan terecht gekomen is, is onduidelijk. Waarschijnlijk niet veel.

Van Guy Verhofstadt hebben we niets gehoord. Jan Peter Balkenende heeft nog aandacht gekregen omdat hij samen met Tony Blair opnieuw probeerde de milieupaniek aan te wakkeren.***). Dat was dan ook zowat het enige wat Jan Peter bij terugkeer in Nederland als heldendaad te melden had.

Het was de zoveelste show van een waardeloze EU.
Zelfs de Nederlandse politici weten daar nu geen goed raad mee. Daarom laten ze het EU-beleid maar weg uit hun verkiezingsprogramma’s. Hun ware bedoelingen zullen kiezers afschrikken. Als ze straks eenmaal gekozen zijn, kunnen ze altijd nog doen wat Duitsland en Frankrijk ondertussen bedisseld hebben.

Voor de kiesgerechtigden blijft het advies STEMNIET, en voor iedereen het advies om zoveel mogelijk te communiceren dat Nederland en België uit die politieke EU moet stappen.
En dan weer verder werken aan de vrije markt, en de soevereiniteit van ieder individu..
———————————————————————–
*) Zie:Vladimir Poetin beheerst de top in Finland.
www.vrijspreker.nl/blog/?it…
**) Zie www.euobserver.com
***) Zie Onheilsprofeet Al Gore (JP Balkenende)
www.vrijspreker.nl/blog/?it…

3 REACTIES

  1. Tekenend voor de lege dop die de EU in machtstermen is. Terwijl de landen op zich economisch, financieel en (sommigen) militair krachtig zijn, maakt de kunstmatig overkoepelende bureaucratische paraplu een indruk van krachtdadigheid waar de biljartclub in het nabijgelegen buurthuis met gemak van kan winnen.
    Kortom, hef op dat miljarden verslindende theater en ga met gelegenheidscoalities (bijv. olie- en gasafnemers als Duitsland en Nederland) de Russische Beer te lijf. Veel efficienter en het kan nog eens ergens toe leiden.

  2. Goed artikel en zo waar. De Europese Unie is een verschrikking en moet gauw ter ziele gaan.

Comments are closed.