Waarom mogen die eigenlijk stemmen over wat er in Nederland gaat gebeuren? Het is toch te gek dat mensen die toevallig een papiertje hebben waarop staat dat ze “Nederlander” zijn, maar al jaren heel ver weg wonen en niets meer met Nederland te maken hebben, mee proberen te beslissen over het lot van mensen die in Nederland wonen.

Natuurlijk geven politici een boel geld uit om meer mensen te laten stemmen. Dat is prachtig voor het aantal uitgebrachte stemmen, een getal dat gebruikt wordt om aan te geven hoeveel mensen het met het politieke systeem eens zijn.
Zonde van al het belastinggeld dat uitgegeven wordt met als resultaat dat maar 30.000 van de 600.000 buitenlandse “Nederlanders” aan de lokroep gehoor geven. 570.000 geven er niet aan toe.

Het is al immoreel dat iemand die in Nederland woont door te stemmen aan politici het mandaat geeft om over andere mensen te beschikken; een bevoegdheid die de “stemmer” zelf niet eens heeft. Als hij denkt die bevoegdheid wel te hebben, en zelf het eigendom van een ander aantast, wordt hij (terecht) gestraft. Maar als hij diezelfde aantasting doet in gezelschap van politici, dan wordt hij niet gestraft.
Nog erger, als de persoon die aangevallen wordt zich er zelf tegen verdedigt, dan wordt die gestraft!
Rare maatschappij.

Het zou goed zijn als velen in Nederland het voorbeeld van die 570.000 zouden volgen. Beter nog als velen de petitie onderschrijven om niet te gaan stemmen.
Het is de manier om aan te geven dat je het niet eens bent met dit systeem, en niet van plan bent je als stemvee te laten gebruiken.
Zie daarvoor voorpagina: “Don’t VOTE!” of ga rechtstreeks naar:
www.petitiononline.com/stem…

2 REACTIES

 1. De stemplicht voor Belgen, gold niet voor zij die in het buitenland resideren.

  Derhalve heb ik in mijn leven nooit moeten stemmen, tot … drie jaar geleden toen dit ineens wel moest nadat de regering de wet had gewijzigd (*).

  Maar ik kon kiezen uit een waaier aan mogelijkheden over de manier waarop.
  Langs gaan op de ambassade bv., maar dat vertrouwde ik niet. Gezien het wellicht erg kleine aantal, leek mijn anonimiteit niet gewaarborgd.
  Dus koos ik er maar voor om een volmacht te geven aan mijn in Belgie woonachtige ouders.
  Maar die bleken later ineens een "last minute" reis te boeken waardoor zij zelf niet gingen stemmen.
  Dit gaf ik nog ruim 3 weken voor "D-day" door aan de ambassade maar er kwam geen reactie op (ook geen te late).
  Resultaat was, dat ofschoon ik nu ineens verplicht was te stemmen, ik al bij al -nadat ik me nota bene het hoofd gebroken had over welke partij me het minst slecht leek- ineens toch niet kon stemmen door het in het honderd lopen van de administratie.

  Moet ik de overheid nu beboeten omdat ze mij om een ongeldige reden niet liet stemmen? Krijg ik daar nu 50 Euro voor? Hmm, eens kijken of ik dit volgend jaar weer kan orchestreren. Zal alvast beginnen mijn ouders weer een vakantie aan te praten…

  (*) overigens werd na afloop in de establishment media gemeld dat de belangstelling van in het buitenland wonende Belgen ditmaal erg groot was en er massaal gestemd werd. Over de gewijzigde wet uiteraard geen woord.

 2. Mag je als nederlander die in het buitenland woont, dus uit nederland is geemigreerd, stemmen voor de tweede kamerverkiezingen.

Comments are closed.