Maandag maakte Atzo NicolaÏ bekend dat ongeveer 1200 stemcomputers waren afgekeurd. Dat is 10 % van het totale aantal dat nodig is.

Vandaag komt het bericht dat ook de rest “niet helemaal veilig” is. Of bedoelen ze “helemaal niet”?

Het ANP deelt mee dat op de verkiezingsdag, 22 november, de politie de computers gaat bewaken. Want op 5 meter afstand kan iemand opnemen wat er wordt gestemd. Bij de al afgekeurde was dat zelfs mogelijk op een afstand van 40 meter.

Denkend aan al die miljoenen belastinggeld die de overheid uitgeeft aan innovatie en andere subsidies is het wel een schandaal dat dit nu, nog maar drie weken voor de verkiezingsdag aan het licht komt.
Nu moeten er teruggevallen worden op het ouderwetse rode potlood!
Het is weer een mooi voorbeeld van een overheidsprestatie.

De vereniging ‘Wij vertrouwen stemcomputers niet’ vraagt mogelijk een totaalverbod op stemcomputers aan.

11 REACTIES

 1. Oranje Nicolai kan me nog meer vertellen … Dat stemmachines niet zouden werken maakt immers totaal niets uit en slaat per definitie ook NERGENS op … enwel omdat de "VERKIEZINGEN" nergens op slaan.

  Om die reden kan men ook beter helemaaaal niet gaan "STEMMEN" … Of wel soms?

 2. [1] Mee eens.
  De kust is echter om te trachten daar zoveel mogelijk mensen van te overtuigen.
  Hoe meer mensen dit begrijpen, hoe meer kans we krijgen dat we ueberhaupt nog eens wat kunnen veranderen.

 3. Het feit dat die dingen "af te luisteren" zijn is totaal irrelevant. Goed, je kunt dan zien wat Mien uut Assen heeft gestemd, da’s niet zo boeiend.
  Veel opmerkelijker is het dat de software gaten bevat. Die software is niet echt rakettechnologie natuurlijk, maar dankzij al die fouten kan een handige programmeur compleet onmerkbaar de verkiezingen naar zijn hand zetten. In de VS is dit al gebeurd (de getuigenis onder ede van de programmeur in kwestie is gewoon on-line te vinden).
  Omdat die gekke stemmachines alles kunnen behalve een papiertje uitprinten met daarop wat je gestemd hebt,wat je vervolgens ook weer in een bus kunt stoppen ter controle, maakt de verkiezingen al helemaal tot een grote farce.

  Uiteraard maakt het verder weinig tot niets uit welk poppetje er uiteindelijk op welk zeteltje terecht komt, uiteindelijk zijn alle politici niets meer of minder dan vet betaalde parasieten.

 4. [2] Nederlanders zijn net dieren die in Artis waren verwekt en ook daar geboren. Zij zijn zich niet bewust van een andere … laat staan een veel grotere wereld. Bovendien is hun wijsgemaakt dat NIETS boven "zekerheid" gaat. En zij hebben het maar wat goed daarro in Artis.

  Ik weet zo niet of deze generatie nog wel te redden valt … want het probleem is de bevolking zelf. Edoch hoe meer mensen niet meer de moeite nemen te stemmen … zo veel te beter.

  Daarom is het zaak om hier zo veel mogelijk kabaal te maken zodat meer op af komen … en ingelicht …

 5. [4] "Daarom is het zaak om hier zo veel mogelijk kabaal te maken zodat meer op af komen … en ingelicht …"

  Als je daar nog ideeen voor hebt, og mogelijkheden voor ziet, laat ze dan ASAP horen,
  We hebben nog maar 22 dagen.

 6. http://stemniet.hyves.nl/
  Dit voor de "Hyvers" onder de vrijsprekers. Wordt lid van de hyve en nodig al je "vrienden" uit. Op die manier horen mensen tenminste een keer dat niet stemmen een onderbouwde keuze kan zijn.

 7. Hier kijken nu ook de hoernalisten mee, maar het zou niet onverstandig zij om via "lezers reacties" de kranten te attenderen dat "niet stemmsn" wordt aanbevolen …
  http://www.vrijspreker.nl/b

  Eventueel een 1-regel annonce onderaan de voorpagina van de zaterdagse Telegraaf kan nog heel wat teweeg brengen. Zo van … STEM NIET … http://www.vrijspreker.nl

Comments are closed.