Een van de grote voorstanders van het collectivisme zijn natuurlijk de vakbonden. Dit kan men steeds herleiden aan de nieuwsberichten over deze bonden. Tevens kan men dit afleiden uit het feit dat een vakbond zelf een goed schoolvoorbeeld van collectivisme in de praktijk is. Het zonder contractuele basis opleggen van verplichtingen aan een bepaalde relatief grote groep personen.

AMSTERDAM – CNV is voorstander van een erkende islamitische feestdag. De bond denkt bijvoorbeeld aan het ruilen van tweede paasdag of Pinksteren voor het Suikerfeest of offerfeest.

Natuurlijk weer een zeer rare opmerking van deze bond. Deze vakbond is al geroemd van het zonder contractuele basis dwangmatig opleggen van rechten en plichten over een bepaalde groep werknemers. Echter nu wil men deze spanbreedte verbreden door te gaan bepalen op welke dagen mensen vrij mogen nemen van hun werk. Is het niet gewoon de taak van de werknemer en werkgever om samen te besluiten wanneer desbetreffende werknemer wel of niet vrij kan nemen? Ik kan me terdege voorstellen dat een bepaalde moslim met zijn of haar werkgever afspreekt om gewoon op het Suikerfeest een snipperdag op te nemen. Of op een bepaalde (cristelijke) feestdag, wanneer het bedrijf gesloten is, gewoon het werk thuis voort te zetten en daarvoor in de plaats op het Suikerfeest vrij neemt. Natuurlijk mag dit weer niet van de CNV. Deze bond wil namelijk de interactie tussen werkgever en werknemer zo veel mogelijk minimaliseren en in de plaats daarvoor een bepaald contract aan de werknemer en werkgever dwangmatig opleggen waarbij beide partijen zo min mogelijk van mogen afwijken. Of de individuele werknemer of werkgever het er nu wel of niet mee eens is, maakt voor hun niets uit. Analogie:

Ik, als buitenstaander, ga zonder toestemming bepalen op welke tijd de werknemers van Philips lunchpauze mogen hebben. Wanneer ik dit doe zal menig mens mij terecht voor gek verklaren. Echter, wanneer ik een vakbond ben waar vijftien procent van de werknemers lid van is, heb ik opeens wel het “recht” om dit te doen.

Gezien bovenstaande analogie kunnen we wellicht de onderbouwing van het recht van de vakbond om bepaalde besluiten te kunnen doen over een grote groep personen (wel of geen lid) het beste en makkelijkste definiëren als 1 + 1 = 3

33 REACTIES

 1. Ook geef je hier weer mooi aan dat onze democratie in werkelijkheid niets anders is dan een verkapte dictatuur. Immers, wie geeft aan deze minderheidsvakbonden het wettelijk recht te spreken en te acteren voor de niet vertegenwoordigde meerderheden? De democratische overheid. In eerdere tijden hadden de vakbonden zelfs het lef om over ‘schande’ te spreken als je je niet bij deze club wilde aansluiten. "Laat jij jou collega’s JOU gevecht voeren?" Volgens mij begint men nu zelf ook langzaam in te zien dat dit vanzelfsprekende mechanisme niet veel langer overeind te houden zal zijn. Goed artikel weer.

 2. ik begrijp niet waarom een Christelijke vakbond zich geroepen voelt om de Islam te verbreiden, tenzij het gaat om het werven van leden uit deze onderklasse.

  En zoals gezegd, het staat iedereen vrij om een vrije dag te nemen om het suiker-, zout-, azijnfeest of welk feest dan ook te vieren, ik zie niet in waarom de staat mij zou moeten dwingen om Islamitische feesten te vieren.

  En waarom alleen Islamitische feestdagen, gaan we daarna Hindoestaanse feesten vieren, of Buddistische ? Dat worden dan een hoop vrije dagen.

 3. [2] Dat begrijp ik ook niet. Dat zie je steeds meer dat ‘christenen’ de islam als ‘bondgenoot’ zien. Deze bruikbare idioten (citaat Josef Stalin) willen maar niet inzien, dat zij ook op de nominatie staan om te worden uitgeroeid als Nederland een islamitische staat is. Daarom weg met het CNV, deze judassen.

 4. Ik wordt hier toch zo ziek van,altijd maar die positieve discriminatie,Als men werkelijk een paasdag wil inruilen zal er toch op zijn minst een referendum gehouden dienen te worden,Ik ga in elk geval NOOIT accoord,suikerfeesten houden ze maar in hun eigen land,ze vergeten gemakshalve dat ze hier te gast zijn dus houd je aan de regels en wetten van het land !

 5. Het gedrag van de vakbonden past erg goed bij het algemeen collectivistisch geslijm en gekruip jegens de muzelmannen. Waarom kwamen die vakbonden 50 jaar geleden niet op het idee om Joodse feestdagen algemeen te willen vieren, maar nu opeens wel op de hakbar-dagen? Bij mijn weten wil de mao-istische SP ook islamitische feestdagen invoeren.

  De vakbondsleden die ik persoonlijk ken blekagen zich over de slechte ondersteuning die zij krijgen van hun vakbond. Ik adviseer ze dan om een nieuwe vakbond op te richten, maar dat is dan weer te veel moeite voor hen.

  Voor zo ver collectiv(istisch)e vrije dagen onvermijdelijk zijn, heb ik de voorkeur voor het Engelse systeem van ‘bank holidays’.

 6. voor vrije dagen naar ieders wens is er de mooie uitvinding van de levensloopregeling. een voorstel van de overheid om werknemers zelf te laten kiezen waneer en waarom zij vrij willen. voor vakantie, studie, kinderen, of het vieren van alle religeuze feestdagen die je kan bedenken.

  de werkgeversorganisatie doet er verstandig aan om dit nogmaals aan het CNV uit te leggen. mits tijdig aangekondigd is elke werkgever flexibel genoeg om werk rondom de gewenste vrije dag te plannen

 7. [4] Van de ene positieve discriminatie (Christelijke feestdagen) naar het andere (Islamistische). Ik zie het verschil niet zo. Kan een gevoel van verontwaardiging ook niet echt bij mezelf opwekken.

  Bart heeft een punt, laat iedereen het voor zichzelf uitmaken. Wat is het nut nou weer van de inbreng van de vakbonden? Hun achterban is juist hun achterban omdat ze zelf niets vinden maar er genoegen in scheppen daarvoor in de plaats het collectief vakbond iets te laten vinden in mede hun naam?

 8. [7] Het punt is dat men het de islamiet hier in Nederland zo veel mogelijk naar de zin wil maken en god weet waarom ,Het probleem zit hem niet zo zeer in 2e Paasdag.
  Ik ben die positieve discriminatie spuugzat.

  Bos met zijn uitspraak "de islam is here to stay",mag ik even een emmertje?

 9. [5] Waarom niet die bankholidays er verplicht bij nemen? Of beter nog alle maandagen verplicht vrij.
  Dan hebben we de 4-daagse werkweek.
  Past helemaal in het straatje waarin "alles gratis wordt"!!

 10. Het afschaffen van betekenisloze vakantiedagen als Tweede Pinksterdag, Tweede Kerstdag, Tweede Paasdag en de verjaardag van Juliana lijkt mij een goede zaak. Deze dagen kunnen de Chinezen dan eventueel gebruiken voor Chinees Nieuwjaar, de Joden voor Joods Nieuwjaar, de islamieten voor het Suikerfeest, Fransen voor 14 juli, de Leidenaren voor 3 oktober etc. Maar Meubelboulevarddag verplaatsen naar het Suikerfeest lijkt mij geen goed plan.

 11. er zijn iets van 7 miljoen actieven daarvan is 1 miljoen lid van de FNV, 1/7 is 15%. CNV heeft 300.000 leden en dat is rond de 4% zodat die lui echt helemaal niemand vertegenwoordigen en toch namens iedereen van alles en nog wat mogen afspreken.

  Staatsvakbonden dus, de DDR revisited.

 12. [7] Kweeniehoor.
  De christelijke feestdagen stammen uit een tijd dat iedereen overtuigd-christen was. Tegenwoordig ligt dat anders, de meeste mensen zijn gewoonte-christen, een handjevol zit er nog helemaal in of is er helemaal vanaf, maar er nu zijn er ineens 1 miljoen behoorlijk-overtuigde-nog-niet-gewoonte-moslims.
  Ik moet me wel heel sterk vergissen wil de islam niet de grootste religie zijn in NL.
  Dus ach, een suikerfeest erbij. Het zit mij niet dwars, mocht iemand op mijn mening zitten wachten.

  ’t Alternatief is om alle christelijke vrije dagen af te schaffen. En dan iedereen maar gewoon vrij te laten pakken wanneer zijn boeddha aan de beurt is.

  Kan ook, maar het is het een of het ander, niet allebei.

  Huub

 13. [9] Dan gelijk goed aanpakken en de vrijdag er bij nemen Hub! Dan is Nederland het eerste land ter wereld met een 4-daags weekend…

 14. Paul Van Keer, de vroegere leider van de autonome politievakbond NSPV (Belgie), is veroordeeld tot anderhalf jaar cel, waarvan de helft effectief. Hij moet ook een boete van 5.000 euro betalen. De veroordeling komt er voor schriftvervalsing en verduistering. De 59-jarige Van Keer (59) heeft volgens de rechter geld van de vakbond in eigen zak gestoken. De voormalige vakbondsman was niet aanwezig bij de uitspraak.

  Politiehervorming
  Van Keer was vooral actief in de jaren negentig bij de toenmalige rijkswacht. Hij verwierf bekendheid bij de onderhandelingen (en de betogingen) tijdens de befaamde politiehervorming. In 2003 werd Van Keer op een persconferentie voorgesteld als kandidaat op de senaatslijst van de N-VA (zie grote foto), maar dat ging toen uiteindelijk niet door. Van Keer stond van 1985 tot eind februari 2002 aan het hoofd van de NSPV. Zijn opvolger, Philip Van Hamme, had ongelregelmatigheden vastgesteld in zijn uitgaven van de laatste twee jaar.

  Bordeel
  Zo bleek Van Keer verschillende bordeel- en restaurantbezoekjes met zijn kredietkaart van de vakbond betaald te hebben. Hij kocht met de kaart ook een laptop en software voor privégebruik. Van Keer liet de vakbond eveneens opdraaien voor zijn hotelkosten na een woningbrand, die al gedekt waren door zijn brandverzekering. In totaal maakte hij zo’n 16.000 euro aan ongeoorloofde uitgaven.

  Schadevergoeding
  Van Keer beweerde dat al zijn uitgaven waren goedgekeurd door de raad van bestuur en ging voor de vrijspraak. De rechtbank dacht er echter anders over. De politievakbond had zich burgerlijke partij gesteld en kreeg een schadevergoeding van 7.500 euro toegekend. Ook Philip Van Hamme had 25.000 euro morele schadevergoeding gevorderd, maar de rechtbank verklaarde zijn eis ongegrond.

  (belga/hln 13-10-06)

 15. In het klassiek-liberalisme worden de CAO’s afgeschaft. De vakbonden mogen wat mij betreft bestaan, maar moeten hun drastisch afgenomen aantallen werknemers vertegenwoordigen en dienen buiten de politiek te blijven.

 16. [3] Wim,

  Je zult zien dat dat vaak christenen zijn van de katholieke kerk. Het is in deze tevens kerken niet ongebruikelijk om een imam uit te nodigen en het woord te laten voeren. Protestantse en Gereformeerde christenen zijn vaak een wereld van verschil. Je zult je er waarschijnlijk niet van opkijken wanneer ik zeg dat de meeste christenen in Europa katholiek zijn

 17. [14] 4-daags weekend – uitstekend idee, Maverick. Dan kunnen alle feest-vrije-dagen afgeschaft worden, daar zo goed als alle feestdagen so-wie-so in een lang weekend vallen.
  Kerstmis behandel je dan als Pasen, dus ook in het weekend laten vallen! 🙂

 18. Die lange periodes van dwang-werkonderbreking onder het voorwendsel van een religieuze gebeurtenis waar weinigen meer in geloven, zijn mij altijd een doorn in het oog geweest.

 19. Die lange periodes van dwang-werkonderbreking onder het voorwendsel van een religieuze gebeurtenis waar weinigen meer in geloven, zijn mij altijd een doorn in het oog geweest.

 20. [2] nou k weet niet wat jij zeurt maar niemand zegt tog iets over jou feeten dus hou ook je mond over onze feesten mischien heb je het wel gemerkt ja ik ben een moslim en ben er heel erg torts op mja ik hoop dat jij je met je eige zaken bezig houd bedankt dan maar..

 21. Wat een paniek alom om een vrije dag op het suikerfeest. Ik vind het wel een goed idee hoor. En trouwens, niemand verplicht je om dan ook het suikerfeest te vieren op die dag. Het wordt hier alleen de moslims gegund om dit te kunnen vieren… Er zijn zo veel vrije dagen op feesten waar ik en vele anderen niets speciaals mee doen. Die zijn ook niet broodnodig. Gun elkaar de ruimte! De wereld vergaat niet door b.v. een paasdag in te leveren. We leven inmiddels in een multiculturele samenleving. Het wordt ook wel eens tijd om daar wat meer vorm aan te geven. Waarom mogen de christenen wel de vrije dagen genieten en moslims en andere culturen niet? Dit soort ontzeggingen verdeelt de samenleving alleen maar meer! Het cnv probeert de samenleving dichter bij elkaar te brengen en dit vind ik een goed punt! Stop met elkaar te bekritiseren op het geloof. Realisme en acceptatie gaan hier in hand en hand…

 22. In deze tijd van oprukkende diabetes lijkt een "suikerfeest" me wat van ’t goede te veel….

  Gesteld dat de Mohameddanen toch echt een feest moeten hebben, stel ik voor "konginnendag" te ruilen voor
  één van hun (onzin)feesten…en in België mag wat mij betreft het feest van de communisten "1 mei" ingeruild voor een Mohammedaans feest….
  Groetz,

  Cincinnatus

 23. [22] Hoi Els,

  Het gaat ons niet specifiek om de diabetici en hun suikerfeest maar ueberhaupt om dat collrctivistische opleggen van een feest.
  Het staat eenieder vrij om deze of gene dag vrij te nemen.
  Datzelfde geldt uiteraard voor Pasen, koninginnedag etc.
  Schaf de hele zooi af en geef er gewone vrij opneembare vakantiedagen voor in de plaats.
  Sinds ik 6 ben, geloof ik niet meer in de Paashaas, dus heb ik die dag heus niet nodig.
  We hebben dus niet meer collectieve vrije dagen nodig maar juist minder.
  En wie wel nog in de paashaas of in een suikeroom gelooft, moet zelf maar beslissen om deze of gene dag vrij te nemen.

  Groeten,
  M

 24. Wat nou gast ieder persoon met een Nederlands nationaliteit is een Nederlander of jullie dat nou willen of niet. Je komt er toch niet van af, dus leer maar met de ander leven in plaats van een potje zitten janken om nederland op het internet!

  Nederland zal nooit ene islamitisch land worden dus kap even met het gejank! Kleuters van 5 weten nog minder hyperbolisch te zijn dan jullie!

 25. Als wij op vakantie gaan naar Turkije moeten we ons toch ook meteen aanpassen aan hun cultuur.. nu wordt het tijd dat hun zich eens gaan aanpassen aan ónze cultuur…

 26. [4] Ha Ha je mag dicrimineren tot dat je er bij neervalt! maar WIJ BLIJVEN HIERRRR! Lang leven de allochtonen! Lang leven het suikerfeest!

 27. fuck jullie man
  denk na ezels
  er zijn ook nederlandse moslims

  islam is geen geloof van 1 land
  maar internationaal
  dus voor de nederlandse moslims is het ook goed.

 28. [22] heej els, ik dacht ik doe het zo maar, ben jij degene die ik had gezien in de trein en je zei dat ik hier maar is moest kijken..maja, hier is mn reactie, zo houden we nog contact!
  het was gezellig, haha..
  groetjes lisanne

 29. voor u gekopieerd uit een vertrouwelijke notitie………………..

  Omdat de samenleving sterk veranderd, denk aan Turken, Marokkanen en Argentijnen, is het tijd om onze voortrekkersrol, op sociaal, cultureel, milieu en water gebied, in de wereld te continueren en te verstevigen.

  Met de invoering van zogenaamde Islamdagen zouden we tegemoet komen aan een groot deel van de Turkse en Marokkaanse medelander. Om de integratie een positieve boost te geven waarvan we in de toekomst grote voordelen van zullen ondervinden ben ik een groot voorstander van de door het CNV geopperde dagen en is er in onze denktank direct een werk groep opgezet die dit gehele proces zal gaan begeleiden.

  Vooralsnog zijn er de volgende voorstellen gedaan;

  – Alle 2e dagen afschaffen zoals 2e paasdag, 2e pinksterdag en 2e kerstdag.. In samenhang met de gewijzigde samenstelling van de Nederlandse bevolking wordt er door de autochtone bevolking geen prijs meer op deze dagen gesteld.
  – Afschaffen 1 mei als vrije dag. Met de ondergang van de USSR en die hiermee verbonden staats instelling, het communisme, zal dit niet meer op weerstand stuiten.
  – Afschaffen dodenherdenking en bevrijdingsdag. Deze dagen zijn te kwetsend voor onze Europese Partners met in het bijzonder Duitsland. Tevens is na het overlijden van Prins Bernhard een niet echt geschikte opvolger, Prins Willem Alexander is gewogen maar van een te licht kaliber gevonden, voorhanden.

  De zo terug gewonnen vrije dagen kunnen dan als volg worden ingezet;
  – 3 dagen vrij van arbeid ten einde van de Ramadan
  – 1 dag vrij van arbeid ter viering van de democratie (D-Day is een suggestie).
  – 1 dag vrij van arbeid ter viering van ondertekening van het verdrag van Europa.
  – 1 dag vrij van arbeid ter viering van eenwording van Europa.

  Uiteraard dient er na het werk van deze commissie een raad van toezicht op vrij dagen, later te noemen de RvToVD, te worden ingesteld welke een verbaliserend karakter moet hebben. Speciaal opgeleide ambtenaren, met opsporing bevoegdheid, dienen steekproefsgewijs in het land op verkenning te gaan. Ook zal dit voorstel als verbindend aan de nieuw af te sluiten CAO’s worden toegevoegd.

Comments are closed.