Zeker voor politici en ex-politici.

Zo vernemen we dat Paul Rosenmöller, ex Groenlinks voorman, op reis ging met zes lijsttrekkers. Met ieder afzonderlijk naar een andere leuke plaats, ver weg in het buitenland.

In de serie Paul Rosenmöller en… de lijsttrekkers is de reis met Mark Rutte naar New York het eerst te zien. (op 11 oktober) Vervolgens komt André Rouvoet (Jeruzalem) aan bod. Daarna zijn Jan Marijnissen (Assisi), Femke Halsema (Marokko), Jan Peter Balkenende (Berlijn) en Wouter Bos (Engeland) te zien.

Dit gaat namens de IKON.
Dat kan misschien wel interessant zijn, maar wat zou een dergelijke show nu wel kosten?
En wie weet waar dat geld uiteindelijk vandaan komt?

13 REACTIES

 1. Bijzonder Freudiaanse bestemmingen voor die politici ook.

  Rutte die zich het image van een Amerikaanse politicus aanmeet, André Rouvoet cultiveert zijn Jezus-complex in Jeruzalem, Jan Marijnissen verbeeldt zich dat hij net zo heilig wordt als Sint Franciscus door andere arm te maken i.p.v. zelf een gelofte van armoede af te leggen, Femke gaat de schoonheid van de Islam aantonen in Marokko, Jan Peter gaat ongetwijfeld zwaarmoedig doen bij het monument voor de Holocaust, en Wouter Bos gaat laten zien hoe je net als meneer Blair met een schijnheilige tandpastareclameglimlach, holle woorden en een oorlogje op z’n tijd heus wel 10 jaar aan de macht kunt blijven.

 2. Sommige reisdoelen hadden beter gekund: met Femke naar Saudi Arabie om de fijne positie van de vrouw te observeren, met Jan naar Cambodja (het mao-istische paradijs) en met Wouter en Mark naar Moskou. Past beter bij hun achtergrond.

  Ik denk dat die reisjes niet veel duurder zijn dan een aantal uren studio huren. Maar ik betwijfel of deze lieden ‘economy’ gaan vliegen en de sponsor van dit alles heet waarschijnlijk ‘belasting betaler’.

  Wat zorgt het (pseudo)socialisme toch goed voor de eigen Kameraden. Het Nederland anno 2006 is vast wat Walter Ulbricht destijds voor had met de DDR.

 3. [2] Dat was een prachtige toegift,zet hem als column in een of andere krant, owl.
  Anne

 4. Maar als je nu met pistool op je hoofd moet kiezen tussen bos en Balk die in een soort geforceerdgereformeerde olijkheid zijn mollige armpjes omhoog steekt en aanmoedigend roept:laten we toch vrolijk zijn mensen!
  Ja, dan zou ik zelfs wel voor Bos moeten kiezen. Let wel: pistool op je hoofdsituatie.

  Anne

 5. [5] Er is een verschil tussen kiezen en stemmen. Als je met het pistool op je hoofd nog mag kiezen, kies je het beste voor jezelf natuurlijk.

  Bij de verKIEZingen wordt er ook van uitgegaan dat je mag kiezen. Je mag een keuze maken van wie je denkt dat je het meeste voordeel of het minste nadeel hebt. Maar je zult je moeten onderwerpen aan iemand uit de lijst. Of je kiest of niet, er komt iemand die jou gaat regeren.

  "Stemmen" (zonder het pistool direct tegen je hoofd) is slaafs aan iemand van die lijst het mandaat geven dat hij over jou en je eigendom mag beslissen. En ook over het eigendom van je buurman.
  Dit laatste is duidelijk immoreel, en daarom zou je al niet aan het vieze spel van de politici moeten meedoen.

 6. [6]Maar Hub en Arend, een proteststem op de Partijd voor de Dieren mag toch nog wel?
  Anne [7]

  P.S.Ik hou meer van dieren dan van mensen, ze liegen en stelen niet,tenminste de huisdieren dan.

 7. [9] Uit het programma van Partij voor de Dieren: "Het programma van de PvdD is gebaseerd op de visie dat dieren – evenals mensen – levende wezens zijn met bewustzijn en gevoel en daarom net als mensen het morele recht hebben op een respectvolle behandeling door de mens."

  Ik zeg dan, laten we bij de mens beginnen, ipv bij de dieren. Een logische redenering is dan de mensen die andere mensen niet met respect behandelen uit te schakelen. Uitschakelen kun je mijns inziens het beste doen door niet op ze te stemmen. Oftewel juist het ecosysteem te ondermijnen dat dit soort mensen en ideeën in stand houdt.

 8. [10] Ik ben het er mee eens dat dieren bewustzijn en gevoel hebben.En ze zijn volledig afhankelijk van de mens.Bovendien worden ze onvoldoende beschermd en moeten ze ondraaglijk lijden door ons toedoen (ik doel hier ook op slepen met vee door heel europa onder barre omstandigheden zoals extreme hitte, geen rusttijden,geen water.
  Juist door de kinderen van de mensen te leren hoe ze respektvol met dieren moeten omgaan leer je ze manieren en breng je ze gevoel bij,waardoor ze ook mensen respektvol tegemoet zullen treden.
  En natuurlijk moeten barbaren worden aangepakt. Maar hoe.

  Anne

 9. Naar New York gaan of Assisi zijn echt de bedragen niet op de totale productiekosten minus de verdiensten. De vraag is echter of dit van belastinggeld moet. Antwoord is nee.

Comments are closed.