De EU-opperhoofden vergaderen vandaag in Finland over de toekomst van de EU.

Daarbij is ook Vladimir Poetin aanwezig en die beheerst het zaakje daar.

Een van de hoofdonderwerpen is namelijk de benodigde energie die de EU nodig heeft, en Vladimir heeft de hand aan de gaskraan.

Duitsland heeft dat al lang zien aankomen en de vorige kanselier, Gerhard Schroeder, heeft al lang geleden handjeklap met Vladimir gespeeld. De bekende uitspraak van Gerhard die Vladimir een “loepzuivere democraat”noemde, spreekt boekdelen.
Zij werden goede vriendjes en als dank kreeg Gerhard het mooie baantje van topman van de Noord-Europese GasPijpleiding (NEGP) die een rechtstreeks van Rusland naar Duitsland lopende gasleiding bouwt en exploiteert. Tot frustratie van de Polen loopt die leiding buiten hun land om!

Angela Merkel, de huidige Duitse kanselier, kondigde deze week aan dat er een nieuwe “Ostpolitik” gevolgd zou gaan worden. Dat betekent nauwere banden tussen Rusland en de EU, vooral met Duitsland. Daarin worden dan ook een aantal voormalige Sovjetrepublieken betrokken.
In zoverre als dit uitsluitend het openen van de vrij(ere) markt betreft, kunnen we dat alleen maar toejuichen. Maar als dat gebruikt wordt als dekmantel voor politieke bindingen, en dat vrezen we, kunnen we er alleen maar van huiveren.
Dit past echter precies in het straatje van Vladimir die zijn macht nog verder wil vergroten.*)

Als goed politica heeft Angela een paar weken geleden al een voorbespreking gehouden met Jacques Chirac en Vladimir. Daarbij is net als vanouds het beleid al voorgekookt en krijgen zij op de topbespreking van vandaag in Finland veel gemakkelijker hun zin. En niet alleen over energie! Onder andere zal Angela ongetwijfeld haar “EU-grondwet”-plan voorkoken. Waarschijnlijk onder een andere naam!

Jan Peter en Guy mogen in Finland horen wat de grote jongens besloten hebben. En ze mogen ook voor het thuisfront dan nog wat zeggen. Het moet daarbij vooral lijken of Nederland en België daar de dienst uitmaken!
Regelmatige lezers van de Vrijspreker zullen dit ook door hebben. Blijft het belang om dat nog aan veel en veel meer mensen duidelijk te maken. Om dan liefst zo snel mogelijk uit die EU te treden.

—————————————-
*) Zie onder andere onze artikelen van:
1 nov 2005: Poetin op weg naar controle over de EU
www.vrijspreker.nl/blog/?it…
En van 3 jan 2005: Poetin vs Andrej Illarionov
www.vrijspreker.nl/blog/ind…

13 REACTIES

 1. Misschien vandaag een goede gelegenheid voor de EU-leiders om Putin te smeken of hij met Rusland alsjeblieft ook tot de EU wil toetreden?
  Putin zal dan even bedenktijd vragen en dan zeggen dat hij dat op één voorwaarde wel wil doen, namelijk dat hij de Eerste President van de EU (is dan dus haast heel Europa) kan worden.

  Op die manier is dan de USSR, groter dan ooit, nieuw leven ingeblazen. Geduld is een schone zaak, en daar weet Vladimir alles van.
  De Muur kan dan ook weer opgebouwd worden, maar nu om heel Europa.

  Dit noemt men "doemdenken". Wie kan me hiervan verlossen?!?

 2. [1]
  Daar zullen de Amerikanen hopelijk wel een stokje voor willen steken.
  Maar ik vrees, dat je gelijk hebt, Saartje.
  Als Nederland 40 jaar geleden een kernenergiebeleid had ingezet, was er nu weinig aan de hand geweest. Maar die politiek is effectief gedwarsboomd door de Rode Horden hier te lande. Nu kussen onze politici de voeten van islamieten en Russen. En nog steeds wordt het geld van de belastingbetaler over de balk gesmeten en aan allerlei politiek-militaire escapades uitgegeven, zoals aan zinloze avonturen in Irak en Afghanistan.
  Groeten,
  SpyNose

 3. Beste Huub,

  Geweldig stuk. En SpyNose, met je reactie ben ik het helemaal eens.
  PS Poetin is gewoon een dictator die bloed aan zijn handen heeft, maar welke politici niet????
  Opmerkelijk is wel als je veel olie hebt mag je dictator zijn en alles uitvreten, maar als je als land niet veel voorstelt(bv Wit-Rusland, Cuba, N.Korea, Birma)mag je allerlei sancties instellen, omdat ze zogenaamd niet genoeg democratisch zijn.
  Maar ja, het draait in de wereld om een paar dingen: geld, sex, macht en olie, en die zaken gaan vaak samen.

 4. [3] Ja, en als je klein bent en een gasbel hebt moet je die afgeven.

 5. Kijk, Poetin is een slimme jongen en draait kringetjes om de Eurocratie. Bovendien trekt Rusland nu aan alle energietouwtjes. Maar dit heeft een oorzaak, de corporatisten in het westen en met name de VS wilden namelijk 100% controle uitoefenen over de Russische grondstoffen met behulp van de lokale corrupte oligarchen. Informerende artikelen hierover zijn te zien hieronder, geschreven door William Engdahl:

  http://www.engdahl.oilgeopo
  http://www.atimes.com/atime

  Dus Poetin heeft het westen geheel omzeild met zijn energiepolitiek en houdt alle troeven in handen. De Eurocraten kunnen nog alleen zijn hielen likken, maar dat zijn ze al gewend met de oliebaronnen in het Midden-Oosten.

 6. [5]
  Heel interessante artikelen, Albert.
  De SCO (Rusland, China, Kazakhstan, Kirgyzie, Tadzjikistan en Oezbekistan en wellicht Iran) lijkt een cruciale geopolitieke rol te (gaan) spelen, wat de EU alleen maar met lede ogen aanziet.

  Verder schijnen de Russen van plan te zijn binnen afzienbare termijn 40 miljard USD-reserves om te zetten in goud.

 7. [4] nee Sander, niks afgeven. Die stomme Luns heeft het ooit voor 7 cent aan Italië verkwanseld. Op een heel langlopend kontrakt, terwijl wij meteen veel meer moesten betalen.
  Het is het gebrek aan visie en ook slaafse slijmerigheid wat ons allen de das zal omdoen.

  En nu zijn we al afhankelijk van de olie uit Rusland. Dat kan nog een gezellige boel worden.

  Maar er gloort hoop.In een Gronings dorpje wordt door een stuk of wat boeren een megasilo gebouwd waarin de kippemest zal worden omgezet in energie,waar het hele dorp dan voldoende aan heeft.

  Nina

 8. [6] "Verder schijnen de Russen van plan te zijn binnen afzienbare termijn 40 miljard USD-reserves om te zetten in goud"

  Daar zou ik graag meer over weten. Heb je meer informatie?
  Mogelijk moeten we onze lezers dan aanraden om goud te kopen.
  Goud heeft nu moeite om door de $ 600.- grens heen te breken!

 9. [6] Inderdaad Spynose. Enige jaren geleden heeft de Russische centrale bank de gouden Roebel ingevoerd als wettig betaalmiddel. Rusland is een grondstoffeneconomie en zal gigantisch groeien in de komende jaren vanwege de grondstoffenhausse, die nog 5-10 jaar voort zal duren. Hun ligging ten opziche van de Pacific Rim is zeer voordelig voor de export. Bovendien hebben ze hun belangen veilig kunnen stellen d.m.v. nieuwe pijpleidingen door diverse landen aan te leggen. Daarom is er zo’n onenigheid met Georgië, omdat dit laatste land zich leende voor de vestiging van NATO-bases.

  [8] Meer hierover kun je hieronder lezen Hubert:

  http://goldprice.org/news/2

  http://english.pravda.ru/ru

  Goud is nu aan een natuurlijke vijfjarige correctiefase bezig, alvorens weer naar recordhoogte te stijgen. Ik verwacht zelfs dat goud volgend jaar boven de $850 gaat uitkomen. Dus diegenen die nog geen goud of zilver in bezit hebben is het nu noodzakelijk om hun bestelbus in zijn achteruit te zetten en de laadbak vol te laden. Let wel edelmetalen zijn de beste bescherming tegen het collectivisme.

 10. [7] Stront verbranden is helaas geen alternatief voor fossiele brandstoffen. Inderdaad leuk dat een megasilo 100 huizen kan bevoorraden, maar hoeveel kippen moeten daar hoe lang voor schijten?

 11. En wie dacht dat er géén Europese nep hielenlikkers naar alternatieve brandstoffen zoeken? Okay – ik kan me nog voorstellen dat EU te naief is, maar dan zijn er nog altijd de Japanners (wat zijn ze toch stil) en de Amerikanen (altijd voorbereid op een tweede plan). Nee, ’t zal geen vaart lopen.

  De Sovjet betrekken bij de EU is de gehele opzet, om alsnog een machtsblok tegen opkomend China en heersend Amerika te vestigen. Niet eens zo verkeerd, enorm groot land met enorm veel potentie.

 12. [9]
  De stijgende goudprijs is in feite niets anders dan een gevolg van de inflatie van de dollar.
  Goudatomen kunnen niet bijgedrukt worden,dollars wel.

 13. VLADIMIR POETIN VOLG JE AGENDA
  LAAT EUROPA EN DE USA WAT HET IS…
  ZORG VOOR OPEN HAVENS ZOALS JE VOORGANGER PETER DE GROTE DIE IN HOLLAND HET VAK LEERDE
  CATHARINA DE GROTE DIE JULLIE RIJK HEEFT UITGEBREID
  JULLIE ZIJN EN BLIJVEN EEN FACTOR IN DE WERELDPOLITIEK DIE ER MAG WEZEN
  GROET PETER

Comments are closed.