maandag, 2 oktober 2006
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Weer een aanval op het internet

Britse gokbedrijven hard onderuit.

Teletekst ma 02 okt:Britse beursgenoteerde gokbedrijven zijn vanochtend hard onderuitgegaan.

Ze verloren soms meer dan de helft van hun waarde omdat het Amerikaanse Congres een wet aannam die wedden via internet verbiedt.

Verwacht wordt dat president Bush de wet al snel zal ondertekenen.
Ingewijden hadden de wet verwacht,maar niet zo snel. Het wetsvoorstel verbiedt banken en creditcardmaatschappijen om gokbetalingen via sites te verwerken.
Vorig jaar ging in de VS 12 miljard dollar om in het gokken via internet.

Het zielige is dat nu het gokken nog meer in de illegale sfeer wordt getrokken. Los natuurlijk van de ‘goede’ staats loterijen en wedkantoren.
Over vrije markt gesproken! Kunnen we nog meer mensen in de gevangenis stoppen. (gevangenissen die uitpuilen van 70% drugs gerelateerde misdrijven)
Erger is dat als gokken niet op internet mag van Big Brother, dan mag straks ook niet….. vult u de waan van het overheidsgedrag maar in.

Wedden dat we straks niet meer mogen oproepen tot niet-stemmen?
Laten we daarom de Vrijspreker nog bekender maken en stuurt u ook mailtjes over Vrijspreker.nl door, want hoe meer volgers/lezers we hebben, hoe langer we in de lucht kunnen blijven!

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Bud. schreef op : 1

  Ik vind dat de staat gokken niet moet verbieden maar! –> ik vind dat de staat niet gehouden is om gokschulden af te dwingen. Stel gokschulden buiten de bescherming van de wet, verbied niet het gokken zelf.

 2. Hub schreef op : 2
  Hub Jongen

  [1] De staat moet helemaal geen schulden afdwingen.
  Een schuld ontstaat door handelingen tussen twee (of meer) personen. Die horen zelf te weten wat ze doen.
  En bovendien kunnen ze zich vrijwillig verzekeren.

 3. Islamofoob schreef op : 3

  Opties kopen/verkopen via internet mag wel. Waarom gokken dan niet? En als gokken zo schadelijk is, waarom is de Nederlandse staat dan de grootste gokbaas in Nederland (Holland Casino, Staatsloterij)?

 4. Islamofoob schreef op : 4

  PS: dat idee van Bud is inderdaad geniaal.

 5. Bud. schreef op : 5

  [2] Ik bedoel preciezer: de rechterlijke macht kan zich terugtrekken als een gokschuldeiser vraagt een contract met een gokschuldenaar te doen naleven.

 6. ACP schreef op : 6

  Het mondiaal via internet "gokken" en het daarvan resulterende "betalings"verkeer … kan een PERFECTE manier zijn om geld wit te wassen dan wel voor ILLEGALE doeleinden te bestemmen.

  Gelukkig is men in de VS niet zo onnozel als hier … Op dit zaken valt men, maar men leeft wel blijmoedig onder een geteisem monarchie …

  Ik zou zeggen een KOET-bericht dat NERGENS op slaat …

 7. Jorge schreef op : 7

  [7] ACP ik heb de indruk dat je in dit geval niet weet waarover je praat. Zou je misschien kunnen specificeren hoe dat witwassen dan in zijn werk gaat?

  Ik zou ook graag weten wat voor illegale doeleinden je bedoeld, en wat er volgens jou mis is met het witwassen van geld.

  Zelfs als het allemaal waar is wat jij beweerd is het dan gerechtvaardigd om de gewone Amerikaan die lekker een potje poker wil spelen en niets kwaads in de zin heeft, zoals de overweldigende meerderheid van de gokkers, te straffen simpelweg omdat een minderheid van religieuze idioten hun moraal willen opdringen aan de rest.

 8. mrXL schreef op : 8
  mrXL

  ACP’s verhaal is niet relevant; dat men e.e.a. zou gebruiken om geld ‘wit’ te wassen kun je alleen illegaal noemen als je belasting legaal noemt.

  Wij vinden belasting per definitie (moreel) illegaal.

  Uiteraard wil de staat dat witwassen tegengaan, net zoals de maffia andere importeurs van drugs weert.

 9. Islamofoob schreef op : 9

  Alsof er niet myriaden methoden bestaan om op een andere manier en volledig ontraceerbaar geld wit te wassen…

 10. ACP schreef op : 10

  [7]

  @ Jorge … "OFF SHORE" internet betting parlors kunnen makkelijk aan … geselcteerde "winnaars" grote sommen "in escrow" uitkeren …. Vooral daaaar waar GEEN belastingen op door gokken "gewonnen" bedragen wordt geheven …

  Overigens hebben de Engelsen wat de gokkerij betreft altijd al een min of meer scheve schaats gereden … Daarnaast is de effectieve en echte belastingdruk in de VS nooit meer dan rond de 28%.

  Dat hier op uiterst gebrekkige manier wordt "geredeneert" is de notie dat omdat er vele manieren zijn om geld wit te wassen men het ook niet hoeft tegen te gaan. Iets wat in Pleuropa inmiddels een trend is, want volgens de BBC is in de "zuidelijke" lidstaten inmiddels niet minder dan 30% van economie illegaal en zwart, terwijl in Italie en delen van Frankrijk al een 30% (dertig procent) in handen is van de Maffia … Pracht vooruitzicht toch ?

  En wij maar Pleurobelastingen opbrengen …

 11. Islamofoob schreef op : 11

  Daarom was het belstingplan-Vermeend ook geniaal. Een kapitaalbelasting van 1,2%. Een villa verdonkeremaan je niet zo gemakkelijk als giraal.