Het BANKGEHEIM wordt AFGESCHAFT!
Wat is er nodig om de bevolking wakker te schudden? Het is ontstellend om te constateren dat zo weinigen hebben gereageerd op mijn stukje van afgelopen zondag. En nochtans is het bankgeheim de laatste drempel voor we binnentreden in de totale staat zoals ze zo angstwekkend is beschreven door George Orwell en Ayn Rand. Maar dat wij, libertariërs (enkel uitzonderingen niet te na gesproken), hier koud noch warm van worden is hemeltergend. Butler Shaffer heeft andermaal gelijk: we krijgen de politiek omdat we haar willen, we krijgen de democratie omdat we haar willen, we krijgen geen vrijheid omdat wij de bijhorende verantwoordelijkheid vrezen. Het probleem is niet het systeem, maar onze eigen hersenen, onze mindset. Het is om moedeloos van te worden…

48 REACTIES

 1. HOEVEEL heb je wel op de bank dat jij je zo druk om maakt?

  Persoonlijk heb ik reeds decennia zg Premium Accounts bij een van de top wereldbanken zowel in de VK, de VS als in Canada. Vroeger ging alles handmatig maar nu transfereer ik regelmatig, en vandaag nog, DIRECT (dus zonder tussenkomst van SWIFT, maar via secure LAN van de bank ) aanzienlijke sommen – tussen die rekeningen, en ook aan derden via debitopdracht die dan namens mij optreedt. Het enige wat ik zie zijn eventuele valuta commisies en ander "fees" die de bank voor haar diensten berekend.

  Dat de bank alle transacties boven de 10 duizend dollars aan de betreffende overheden rapporteerd is mij werkelijk WORST. Ik heb echt niets te verbergen en maak mij NERGENS druk om.

  Het irritteerd mij mateloos dat hier letterlijk in de ruimte geloeld wordt door "have-nots" over een Orwell of Rand die zelf ook letterlijk ARMOEDZAAIERS waen of zijn …

 2. [1] Niets te verbergen: ongelofeloos dat je vandaag de dag dat simplistische geneuzel nog steeds hoort, het is precies dát geneuzel dat zo graag door Balkje en zijn Kliek wordt gehoord, maw: niets te verbergen?Geef je pincode maar!
  In het recente verleden riep ik hier ook al iets in dezelfde trant over wakker worden en toen waren de reacties ook niet om van in extase te raken.
  Maar ik ken iemand die het gelazer van de NVB en de Postbank spuugzat is en passende maatregelen heeft genomen.
  http://www.id-nee.nl/banken

 3. [2] Hoezoo …? De banken zijn allen VERZEKERD tegen eventuele aansprakelijkheid, en als ik zie dat er on-geauthoriseerde mutaties via mijn pin plaastvind, of zou plaatsvinden zijn zij rechtsstreeks en met terugwerkende kracht aan te spreken.

  Overigens kom ik bij mijn mondiale accounts slechts met behulp van 128 bit dynamische encryption en een batterij van security screens … waarop ik de enige ben die daar de antwoorden van weet.

  Zoals gezegd, het zijn vooral de misserabele have-nots die steeds grote bekken opzetten … maar ik heb echt NIETS tegen legitiemem overheden die geldstromen goed in de gaten proberen te houden …

 4. [1] Het irritteerd mij mateloos …
  … dat ene ACP op elk artikel een heleboel, heel negatieve, reacties meent te moeten geven.

  Dat ACP de vrijspreker maar dom vindt is nu wel duidelijk. (wat kom je hier doen dan?)

  Wat mij betreft richt ACP snel een eigen BLOG op en laat ons hier aan ons eigen ‘domme geloel’ over.

 5. [1] Ik heb wel eens een keer mijn belastingen te laat betaald (nou ja niet betaald) om te zien wat er dan zou gebeuren. Ik wou weten hoelang ze zouden wegblijven en welke actie er zou komen. het ging over enkele duizenden euro’s. Er kwam een deurwaardersbrief. Daarna nog één, met het dreigement om alles op te schrijven. Ik dacht: laat me wachten tot-ie dat echt komt doen.
  Dat hoefde niet want toen kreeg ik een brief dat ze het van mijn rekening gingen afhalen. Ik dacht: laat me wachten tot ze dat écht doen, en toen…haalden ze het van mijn rekening af!
  Dat voelde aan alsof er ingebroken was. Ik krijg er nog altijd een vieze smaak van in de mond.

 6. Maar als ‘wij’ dit alles willen, en het probleem ligt bij onze mindset, dan zijn dit toch soevereine beslissingen van mensen?
  Dat streeft u toch na: soevereine beslissingen?

 7. [7] Geen probleem, zolang het alleen jezelf en alle andere ‘consenting adults’ betreft. Maar eens het ‘wij’ iedere ‘ik’ gaat domineren, dan gaat de individuele soevereiniteit per definitie verloren. En het is deze laatste, en alleen deze laatste, die de vrijspreker naarstreeft.

 8. ACP,

  Volgens mij heb je niet echt veel geld als je zelf al die fratsen moet uithalen om een paar rekeningen te betalen.

  Werk jij niet met een matrix ?

 9. Bankgeheim, bankgeheim, voor de elite van deze wereld is NIETS geheim. En is dat ook nooit geweest, als we nu met z’n allen gaan cashen dondert de economie in elkaar, hoeveel % is geld gedekt in papier laat staan in goud? het zijn allemaal cijfertjes geworden net als in elektronisch stemmachine, ik zit hier met een geldpers toch mag ik van de elite geen bank beginnen… Dat laatste was een grapje.

  Ehh ik ga maar eens goud kopen maar ja daar red je het in Nederland volgens mij ook niet mee als de economie hier in elkaar zakt.

  Dan krijg je:

  Weg met de Vinexwijken terug met de landbouw.

 10. Nu we het toch over bankieren hebben wil ik graag de volgende videotjes aan u voorschotelen:

  Moneymasters deel 1 & 2

  http://video.google.nl/vide

  Stukje geschiedenis van het bankieren. Van Christus z’n tijd tot heden.

 11. [4]

  1. Ik ben COUNTERPUNCHER en "maak" geen berichten zoals een blogger. Daarom ziek meteen waar de grote gaten zijn … en hamer daar op.

  2. Ik ben GEEN fantast die dan gelijk ergens bovenop nog veel meer gaat fantaseren. Iets wat je waarschijnlijk als aangename "bijval" ziet, en andere libertariries "begrijpend-naar-elkaar-gegrijns" noemen. Nu ben ik weliswaar verstokt individualist, edoch beslist geen libertarier die volgens oneindig achterlijk bezig is. En mag daar wat van zeggen?

  3. Het heeft mij meer dan zes jaren van discussies op internet gekost om tot een eindconlussie te komen dat men beslist van de Nederlandse monarchie moet zien af te komen, danwel elders zijn heil dient te zoeken. Vraag het maar aan Wladimir van Kiel met wie ik samen die weg heb afgelegd.

  4. En al meedoend op deze site kom ik tot de ondekking dat Nederland onherroepelijk naar de knoppen gaat; niet vanwege haar monarchie , geteisem politici of kwaadaardige allochtonen maar door het gedrag van het Nederlandse vol zelve … zoals jij zeg maar. Mensen die in feite nauwelijks zelfresepect, eigenwaarde of enig trots meer bezitten omdat zij in een verzorgingsstaat leven dat zij prachtig vinden …

  5. DAAROM ben ik hier, en toevallig weet ik ook dat een hele horde hoernalisten mij steeds volgen … LOL

 12. WORDT WAKKER! Het BANKGEHEIM wordt AFGESCHAFT!

  Pfffft… Ik leefde de laatste jaren zo-ie-zo al niet in de illusie dat er nog IETS ‘geheim’ was in ‘onze’ moderne samenleving. Dat het nu ‘bij wet’ direct wordt geregeld laat mij niet in angstzweet uitbreken. Daar worden hoogstens alleen wat ‘opsporende ambtenaren’ brodeloos van. Stikt mij dus helemaal niks.

  De staat, de staten, voeren gelijdelijk aan steeds meer de druk op. Druk op haar burgerij middels het basisprincipe ‘angst-oplossing’. Om haar macht uberhaupt te kunnen consolideren uiteraard. Eerst wordt alles onder die druk als vanzelf vloeibaar, daarna ontploft het zaakje echter. Is gewoon een natuurlijke wet waar je gewoon op kunt wachten.

  Waneer? Nou, kijk eens om je heen. Lijkt me dat we daar geen 10 jaar meer op hoeven te wachten.

  Bankgeheim? Laat de overheid maar bij wet regelen dat men ALLE geheimen gaat verbieden! Zal de komst van een ‘Big-Bang’ alleen maar bespoedigen!

 13. [5]

  Is mij ook gebeurt in 1975, in de VS notabene, niet vanwege opzet maar een naderhand gebleken fout bij Internal Revenue. Men had echter ondertussen mijn hele checking account geledigd. In 1975. Maar mijn Nederlandse (lees Rotterdamse) juridische raadslieden, waaronder ook fiscalisten, die over in de wereld zijn gevestigd, en uiteraard in Manhattan kantoor houden, zijn toen meteen erachteraan gegaan, hebben een "audit" gearrangeerd en het tot op de laatste cent (plus 12% rente) terug gekregen. Dat nu is het VERSCHIL, want NIEMAND staat daar boven de wet als hier … Zelfs de geteisem politici hebben grote VERBEELDING …

  Wat mijn raddslieden mij toen daarvoor in rekening brachten? Twaalfhonderd dollars … terwijl zij meer dan een ton wisten terug te halen. Kom daar nu maar es om. Daarom heb ik hun nog steeds op vaste "retainer", maar zij zijn hun centen dan ook nog steeds meer dan dubbel en dwars waard. Nederlanders kunnen heel wat als zij dat willen …

 14. [9] Meestal heeft het te maken met investeringen die je als broodjes goed warm moet houden. En je doet steeds het warmste jasje aan onverschillig waar die te krijgen is.

  Bijdeweg, ik vlieg nog steeds een 300 duizend kilometers per jaar, alleen nog maar met handbagage, laptop en satelietfoon.En ik voel mij, zonder geklier, werkelijk soeverein …

 15. [10]

  Achilles … jouw "goudstandaard" is een dertig jaren terug al AFGESCHAFT als zijnde archais en SCHTERHAALT.

  De "coin of the (global) realm" is de dollar, die defacto virtuele aandelen-aan-toonder zijn van wat de VS in toto en in de toekomst waard zijn. Daar is nu letterlijk alles op gebaseerd …

 16. [17] De dollar is sinds 1945 nog wel de wereldmunt ja nog wel.

  Maar de Euro rukt op. En daarbij de Chinese valuta ook nog eens.

 17. [18]

  De Pleuro is alleen daar … waar de Yanks het willen hebben. Per slot wordt de EU gedwongen om mee te betalen aan de oorlog tegen de Jihadgangers. Bovendien is het extra lucratief voor Amerikaanse bedrijven die in de EU opereren. Het is om die reden dat zij NU een duizend miljoen DOLLARS ( yaa…, yaaa hun pleuros hebben zij al vast in dollars omgezet)aan nog (steeds) niet gerepatrieerde winsten op banken in Pleuropa hebben staan ( let wel, ik zegn NIET op Europese banken).

  De Pleuro is in feitte zuiver een FANTASIE en AFRUK valuta dat is gebaseerd op een zwaar GEFRAGMENTEERDE (Europese) economie, industrie, distributiestelse en neo-marxistisch politiek bestel … Waar bovendien in de zuidelijk lidstaten 20% van de economie pikzwart is, en in Italie al meer dan 30% in handen van Mafia.

  De Chineze munteenheid dobbert volledig mee met de Amerikaanse, onmdat zij voor exporten en distributie naar waar ook ter wereld voor 99% van de Yanks afhankelijk zijn…

  Zit je op een of andere LEAO instelling of zo, met "meesters" die al half in de vangnetten hangen?

 18. [3] [10] ACP wat gebeurt er nu met je vermogens als door de elektro-magnetische puls alle verbindingen weg zijn en alles wordt gewist. Dat kan al gebeuren door het gebruik van atoombommen of door kanteling van de aardas (ik noem maar een paar voorbeelden).Nostradamus voorspelde al: "er zal grote schade worden toegebracht aan het geschreven woord".
  Dat is een van zijn profetieën die nog moet uitkomen.

  Achilles ik ben het met je eens.Goud kun je niet eten. Uiteindelijk moeten we het van de grond hebben.Gisteren waren er nog berichten dat er alarm werd geslagen over de voedselvoorraden op de wereld.We hadden net genoeg tot nu toe,maar door extreem weer en misoogsten is het evenwicht inmiddels zoek.

  nina

 19. Het idee van ACP dat hij niets te verbergen heeft is dom. Dat maakt de overheid NL wel uit, of je schuldig bent of niet. En dat kan varieren van jaar tot jaar, wanneer er ’n nieuwe wet wordt ingevoerd.
  Bij invoering van het communisme is iedereen die teveel geld heeft schuldig. Hier in NL ben je dat al als je te hard rijdt, te weinig precariorechten of weet-ik-veel-wat betaalt.
  Het afschaffen van dat bankgeheim maakt het alleen maar makkelijker om e.e.a. in te voeren.
  En over die goudstandaard: die zal altijd belangrijk blijven. Het zit nl zo. Om een economie draaiende te houden dient er handel te worden gedreven. De waarde van goederen dienen "ergens" in te worden uitgedrukt. Dat "ergens" dient een schaars goed te zijn om valsmunterij te voorkomen, en het mag niet vergankelijk zijn. (Goud is een edelmetaal).

 20. ACP verkondigt hier allerlei theorieën over de manipulatie van de wisselkoersen om hiermee Amerikaanse belangen te dienen.
  Mijn vragen:
  1) Wie zit hier achter en coördineert deze zaken?
  2) De dollar is ten opzichte van alle andere convertibele valuta buiten de dollarzone, (zoals JPY, EUR, RMB) gedaald. Hoe zit dit? Hoe lang kan de VS deze belasting van de dollarzone volhouden nu steeds meer landen eieren voor hun geld kiezen?
  3) Schrijver veronderstelt dat de Chinese exporten geheel volgens Amerikaanse distributiekanalen verlopen. Echter ook Europese bedrijven hebben joint-ventures in China en laten hier produceren voor de Europese markt. Waarom zouden de Europeanen en Chinezen zo suf zijn om Amerikaanse middle men veel af te dragen als ze ook rechtstreeks kunnen handelen?

 21. [20] Het beste is om NIET MEER dan 10 a 15%% van je vermogen in liquide staat te houden, daarvandaan dat is het in andere vaatjes doe. Dat is het enige "electronische" dat ik bezit.

  Een 40% dien je in goed renderend danwel apprecierend vastgoed te zetten. Location, Location, location … remember …

  Nog eens een 40% gebruik je voor durfkapitaal en rechtstreekse industriele investeringen en partnerschips.

  De rest geef je uiterst voorzichtig weg ( waarvan overigens het grootste deel steeds uit jaarlijkse aanwas komt, wat tevens volledig aftrekbaar is) Niet dat ik nu zo charitatief ben, maar ik geef het liever zelf uit dan het de overheid te laten doen ….

  Overigens heb ik nog NOOIT een stockbroker of financiele adviseur gehad … die zijn er eerder voor de meer behoeftigen …

 22. Nou ACP dat heb je allemaal goed bekeken;ik had je al willen voorstellen om in het middelste deel van de VS onroerend goed aan te schaffen en evt. in een ander veilig landje (als die er nog zijn).
  En wat is nu je grootste bezwaar tegen het toch al achterlijk bekrompen en feodaal instituut als erfelijke troonopvolging,kortom de middeleeuwse monarchie,die een stelletje zeer middelmatigen riante voorrechten verleent,die moeten worden opgebracht door mensen waarvan een deel nauwelijks nog te eten heeft.

  Is het hun bedenkelijke afkomst,hun oorlogsverleden,hun roofridderschap of hun verstrengeling met enge groeperingen als de Bilderberg?

  Nina

 23. [24]
  Onroerend goed in de VS is zwaar overpriced. De onroerend goed sector in de VS zit nu in een bubble. Niet doen dus. Beter beleg je in een stabiel land met een laag percentage moslims.

 24. [21] 1. Yaaa … Yaa … de moffen hoefden toen de burgelijk stand registers ook maar in te kijken, wie er Joods was en wie niet. En DAAR is nog niet zooo veel aan veranderd dus waarom nu het geloel over "bankgeheim" terwijl dat eerder alleen mensen aanging met (zwart) geld in Zwitserland of Luxenburg.

  2. En over die goudstandaard gesproken … BESTAAT al 30 jaren NIET MEER, dus hoezooo altijd belangrijk blijven. Overigens draait de economie nu op VIRTUEEL geld zeer uitgebreid stesel van electronische boekhouden. Want wie krijgt er nu nog aan het eind van de week of de maand een echt loonzakje?

  3. Electronische bankfraude gebeurt nu ook wel af en toe, meestal door vergissingen. Maar is veel makkelijker en eerder te achterhalen. Bovendien is vanwege credit en debit cards, zowel als electronische tranfer, de fysieke geldvoorraden reeds met een derde geslonken en worden bankbiljetten ook vaker vervangen. Ik heb weig contanten op zak en schrijf nog maar zelden en cheque.
  4. ""… Dat "ergens" dient een schaars goed te zijn om valsmunterij te voorkomen, en het mag niet vergankelijk zijn. (Goud is een edelmetaal). "" wWt een ONZIN … en onzinnige statment.

 25. [21]
  Er zal in een waardedrager moeten worden gehandeld waar een universeel vertrouwen in bestaat. Of het nou gaat om kaurischelpen, goud of Martiaanse rifrafs.
  Ik moet vaak denken aan een Poolse mop uit de Koude Oorlog die ik wel eens heb gelezen.
  Een Pool heeft een bom duiten van een familielid in het westen gekregen en gaat ermee naar de bank.
  "Hoe weet ik zeker dat uw bank niet failliet gaat?"
  "Deze bank gaat niet failliet en bovendien, deze bank wordt gegarandeerd door de Bank van Warschau."
  "En als die failliet gaat?"
  "Die gaat niet failliet, en bovendien wordt de Bank van Warschau gegarandeerd door de Bank van Moskou."
  "En als de Bank van Moskou failliet gaat?"
  "Als het enige waar u zich dan zorgen over hoeft te maken uw spaargeld is, meneer…"
  😀

Comments are closed.