maandag, 16 oktober 2006
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Zweedse ministers blijken misdadigers te zijn

De NOS deelt mee dat bij onze EU-clubgenoot Zweden nu de minister van cultuur betrapt is op het niet betalen van verplicht kijkgeld en het zwart betalen van haar kindermeisje.
Ja, dan moeten ze ook die kinderopvang maar gratis maken, en ook het kijkgeld afschaffen; dan heb je dergelijke nare ontdekkingen niet.

De minister van handel was zaterdag al betrapt op het ontduiken van belastingen.
Dat is wel een goed begin, deze Zweedse regering is pas 10 dagen oud!

Gelukkig kunnen dergelijke dingen niet in Nederland of België gebeuren. Daar houden alle politici zich altijd strikt aan de door henzelf gemaakte wetten!
Boekhoudfraudes zoals Leo Verhoef onder andere in Maastricht heeft aangetoond *) zijn natuurlijk heel wat anders.
——————–
*) Zie Actie Leo Verhoef
www.vrijspreker.nl

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Overheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. hugo van reijen schreef op : 1
  Hugo J. van Reijen

  Dit komt blijkbaar in de beste kringen voor. Ik zou er niet te zwaar aan tillen.

 2. Aad schreef op : 2

  Toen ik het hoorde, moest ik gelijk aan een opzetje denken van de tandenknarsende sociaal-democratische oppositie die na eeuwen regentesk streven naar het Scandinavische Arbeiders Paradijs plaats moest maken voor Zweeds Rechts (of wat daarvoor door gaat). Wel heel toevallig zoiets…

 3. Hub (auteur van dit artikel) schreef op : 3
  Hub Jongen

  [1] Inderdaad in alle kringen.
  Maar ik zie een fundamenteel verschil tussen iemand die op dergelijke manieren probeert zijn eigen geld te houden, en iemand die regels maakt om anderen te dwingen hun geld af te geven, en hen in de gevangenis gooit, als ze zichzelf proberen te verdedigen.

 4. Overnight schreef op : 4
  Overnight

  goed voorbeeld, doet goed volgen.

 5. Arend schreef op : 5

  [2] Johan Norberg suggereert ook zoiets dergelijks: www.johannorberg.net…

 6. Maik schreef op : 6

  Er wordt mij gevraagd commentaar te geven….
  Kan het nog fraaier…??? Kijkgeld???
  home.hccnet.nl… [5]

 7. .M schreef op : 7

  In Belgie werd deze onzinnige belasting afgeschaft.
  Geweldig, zal u denken, maar helaas: de lump sum belasting -niemand gaf immers ooit meer dan TV aan- werd afgeschaft en gezien het geld van de staat ergens vandaan moet komen, komt het nu uit overige belastingen die op zijn best lineair en (i.g.v. inkomstenbelasting) progressief van aard zijn.

  Ik had -afgezien uiteraard van een drastische verlaging- eigenlijk liever het omgekeerde zien gebeuren: afschaffen van de IB en iedereen een gigantische lump sum laten betalen voor zijn TV en/of radio en/of computer.
  Zodoende zouden productieve mensen dan niet langer bestraft worden voor hun prestaties door meer te moeten betalen dan in- of contraproductieven.

 8. .M schreef op : 8

  Ach overigens: Hub, ik vind het wel een interessant artikel omdat het de schijnheiligheid van politici (nogmaals) demonstreert maar eigenlijk had de titel en presentatie geheel anders gemoeten.

  Immers nu lijkt het alsof een minister slechts fout is omdat hij zich niet aan een regeltje houdt. Alsof er anders geen vuiltje aan de lucht zou zijn en dat terwijl een minister juist per definitie fout is omdat hij regeltjes maakt cq nalaat eerder gemaakte regeltjes weer af te breken en omdat hij andermans geld verkwist.

  Verder kwam m.i. te weinig naar voren dat het jezelf niet houden aan die regels eigenlijk moreel goed is, maar dat slechts wanneer een minister zijn eigen regels overtreedt dit fout is.