Marco Pastors en EénNL hebben in een radiospotje de opkomst van de Islam vergeleken met de opkomst van het nazisme voor de tweede Wereldoorlog.

De politieke partij Islam Democraten heeft donderdag aangifte gedaan tegen EénNL, de partij van Marco Pastors. De partij vindt het grievend dat Pastors een link legt tussen nazi’s en moslims.

Dat heeft lijsttrekker Arif Potmis gezegd in het NCRV-radioprogramma Stand.café.
“Wij zijn heel erg kwaad en heel erg gekwetst dat dit op de Nederlandse radio te horen is”, aldus Potmis.

De Vrijspreker heeft niets met Islam Democraten. (Is dat geen contradictio in terminis?) en ook niets met EénNL of met Marco.

We zouden alleen een vraag willen stellen:’
Is die partij “Islam Democraten” al zover ingeburgerd dat ze het spreekwoord kennen:
“Wie de schoen past, trekt hem aan!”

15 REACTIES

 1. "Islam Democraten. (Is dat geen contradictio in terminis?)"

  Het is nog mooier als je het zo stelt: "de politieke partij Islam democraten": een tautologie (islam is immers altijd politiek ideologisch gericht) gevolgd door een contradictio in terminis. Zal wel met de driedubbele moraal van de gemiddelde moslim te maken hebben.

 2. [1] die islamme demo’s zijn in ieder geval al zover ingeburgerd dat ze de juridische- en publicitaire gewin mogelijkheden al kennen.

 3. Plegen veel Islamieten dan niet ook op sandalen te lopen ?

  Ik heb trouwens begrepen, dat Marco Pastors de houding van Nederland(ers) in de Nazitijd heeft vergeleken met de huidige houding van Nederland(ers) betreffende de islamisering.
  Dat is wat anders dan de Islamieten vergelijken met Nazi’s of de islam met het nationaal-socialisme.

  Maar het is niet algemeen bekend, dat Hitler in sein Kampf zijn gal spuwde op de Islamisering van Europa. Hij was tenslotte een ras-zuivere anti-semiet.

 4. [4] Het hele democratische proces heeft in een overdrachts"welvaart"staat een extreem hoog NSB-gehalte. Elke nationale verkiezing weer. De gehele outsourcing van menselijke trekjes als medemenselijkheid, gemeenschapszin ed. naar vadertje staat depersonaliseert de directe link tussen dader en slachtoffer in het NSB-gedrag (=stemgedrag) voor een groot deel.

 5. "en ook niets met EénNL of met Marco."

  Dat is onzin Hub. Volgens het orakel dat stemwijzer heet hebben veel libertariërs het meest met EénNL. (Dat die stemwijzer op 4 of misschien wel 9 individuele analyse niveau’s biased is staat daar natuurlijk buiten. :))

 6. [5]
  Arend, omgekeerd rechtvaardigt die collectivistische inslag elke wandaad die gericht is tegen de ontwikkeling van normale (vredelievende) menselijke relaties en vergroot de kloof tussen de "klassen". M.a.w. het proces versterkt zichzelf, werkt autokatalytisch, zogezegd.

 7. [6] Klopt, bij mij stond EenNL op nummer 1. De vrijheid van meningsuiting is de hoeksteen van een vrije samenleving. Pastors waarschuwt Nederland voor een islamisering, wat het zelfde is als waarschuwen tegen het communisme en het nazisme, want allemaal zijn het totalitaire ideologieën en behoren blootgesteld te worden aan ongezouten kritiek en niet zoals zoveel collectivistische partijen doen onder het multiculturalistische tapijt vegen met alle ellende van dien.

 8. Een politieke partij op basis van welke godsdienst dan ook kan nooit veel goeds opleveren.

 9. [10]
  FFI,
  Zeker kennen we die, daar is al eerder door de Vrijspreker aandacht aan besteed. Zie bijvoorbeeld: http://www.vrijspreker.nl/b… Maar die connectie is pas veel later (tijdens WO-II) door Himmler tot stand gebracht. Hitler had lange tijd sterke aarzelingen tegen een coalitie met de Groot-Moefti.
  Blijkens zijn uitlatingen in Mein Kampf, in elk geval tijdens zijn gevangenschap, was hij sterk gekant tegen de opdringende islam en de lamlendige houding van het politieke establishment (de parlementaire democratie) van die dagen.
  Begin jaren 1930 werd het Duitse volk de crisis spuugzat. Het begon Hitler te steunen die zich tegen de gevestigde orde keerde, die de schuld kreeg van de crisis, terwijl Hitler tenminste voor "orde" wist te zorgen. Er bestaat dus inderdaad opvallend veel gelijkenis tussen de lamlendigheid van toen en die van nu. Natuurlijk krijgen mensen als Fortuyn en Pastoors nu de Zwarte Piet toegespeeld.

 10. [11]
  Onzin!

  De Schutstaffel divisies Skanderbeg, Handschar of Wiking (waar zo’n 20.000 nederlanders vrijwillig aan deel namen) werd alleen gezien als kanonnenvoer. De SS werd in eerste instantie opgericht als de persoonlijke lijfwacht van Adolf Hitler, in antwoord op het gepeupel van de S.A. (van Ernst Rohm).
  Mein kampf deel twee is niet geschreven door Adolf Hitler, maar door Rudolf Hess tijdens zijn gevangenschap (samen met Hitler) in 1924 na een mislukte putsch, waarbij Rudolf Hess Hitler kennis liet maken met zijn leermeester Karl Haushofer, de grote denker achter lebensraum, een volk, een rijk, een munt. Het huidige pleuropa nietwaar…….

 11. [12] jetze,
  "Onzin! (…)
  Mein kampf deel twee is niet geschreven door Adolf Hitler, maar door Rudolf Hess tijdens zijn gevangenschap (samen met Hitler) in 1924 na een mislukte putsch, waarbij Rudolf Hess Hitler kennis liet maken met zijn leermeester Karl Haushofer, de grote denker achter lebensraum, een volk, een rijk, een munt. (…)"

  Wat nou "onzin!" ? Karl Haushofer bezocht Hitler geregeld in Ford Landsberg, waar Adolf H. in 1924 gevangen zat en wijdde hem in in de "Geheime Leer". Volgens mijn bronnen zou Hitler Mein Kampf aan Rudolf Hess gedicteerd hebben.

  http://www.stelling.nl/klei

  Heb je andere informatie ?

 12. [13]
  ""Wat nou "onzin!" ? Karl Haushofer bezocht Hitler geregeld in Ford Landsberg, waar Adolf H. in 1924 gevangen zat en wijdde hem in in de "Geheime Leer". Volgens mijn bronnen zou Hitler Mein Kampf aan Rudolf Hess gedicteerd hebben."

  Waar beweer ik dan iets anders. Leer eens lezen.

  En is het niet zo dat je namen met een Hoofdletter schrijft, tenzij je natuurlijk die ander als een minderwaardig schepsel ziet.

  Mocht je nog steeds met droge ogen durven beweren dat voornoemde divisies volwaardig lid waren van de Schutstaffel, nja, jij kunt als moderator nog altijd jouw geleuter wijzigen nietwaar.

  En nu krijg ik plots kramp in mijn rechter arm.
  Gek he ……..

 13. Heeft adolf hitler nou dat boek geschreven of Rudolf hess??

  wij hopen natuurlijk op de laatste?
  iemand nog informatie over deze bijzondere man..?

  mAAAZELLLL

  greeatz…2 tutjes

  OWNEEEJ

  anlieta, maxime

Comments are closed.