Er zijn wel ’s van die momenten dat je er niet bij stil staat dat de overheid in Nederland zich met werkelijk álles bemoeit, maar dat is te verhelpen met één blik op nu.nl.

Zo wil minister Hoogevorst – van ‘de liberalen’ moet je het hebben – gaan verbieden dat horecapersoneel meedrinkt met de klanten. Waarom in ’s hemelsnaam? Blijkbaar is de gedachte dat volwassen mensen zelf uitmaken wat ze innemen voor Hoogevorst onverdraaglijk.

Om drankmisbruik te verminderen moet worden voorkomen dat sportkantines uitgroeien tot cafés. Je zou haast denken dat het bij Hoogevorst nog niet is opgekomen dat mensen na de wedstrijd ook naar een echt café kunnen gaan en dus echt niet afhankelijk zijn de sportkantine om zich te bezuipen. Maar waarschijnlijk snapt Hoogevorst dat ook wel, en is dat laatste net de bedoeling. Horeca Nederland zal wel geklaagd hebben over ‘valse’ concurrentie. Nog even en een krat bier in huis halen is ook verboden (ik hoop maar dat ik niemand op ideeën breng).

(Je vraagt je af wie het bovenstaande gaat controleren. Ofwel wordt er een blik ambtenaren opengetrokken, ofwel er komt niks van terecht. Laten we hopen op het laatste.)

Meer bemoeizucht: Uit het lijsttrekkersdebat blijkt dat Balkenende voor (tenminste) drie miljoen mensen beslist hoeveel huur ze betalen. Is Balkenende soms de trotse eigenaar van een aantal pandjes? Nee, maar toch beslist hij. Waar zouden we zijn zonder overheid, wie zou dan moeten beslissen?

Balkenende’s maatje Maxime Verhagen wil een heffing op goedkope vliegtickets. De reden: “Het kan toch niet zo zijn dat een vlucht naar Parijs goedkoper is dan een treinreis naar Parijs”. Waarom niet? Is het soms niet de bedoeling dat het mensen op gaat vallen dat bedrijven die op een (relatief) vrij markt opereren wel kunnen wat de facto staatsbedrijven niet lukt?

En dan was er natuurlijk de speelplicht van Balkenende… Je kunt niet jong genoeg leren wie de baas is.

Als Balkenende, Verhagen, Bos, Hoogevorst en de rest nou ’s buiten gingen spelen?

6 REACTIES

 1. Ze bemoeien zich inderdaad met ALLES. Je kunt niets opnoemen waar zij zich niet direct of indirect mee bemoeien.
  Door te stemmen maak je het opkomstpercentage alleen maar hoger, en dat is een stimulans voor politici om hun bemoeien nog te versterken.
  Actie nu: STEMNIET! Moedig ze niet aan!

 2. [1] Niet stemmen geeft ze nog meer reden om bemoeizuchtig te worden.
  Een harde electorale afstraffing niet.

 3. [2] Alweeer die circulaire "redenering". De feiten zijn echter:

  1. Hoe meer defacto dictatuur hoe meer overheids-bemoieinis er zal zijn
  2. De Garistelijken verbeelden zich dat een soort "nieuwe moraliteit" hun redding zal zijn. Iets waarmee zij zichzelf kunnen re-certificeren …
  3. Het stomme voetvolk tast echter volledig in het duister en ziet elke actie van de overheid als kordaat optreden. ""Zij proberen tenminste ergen wat aan te doen … ""
  4 Hoezooo "harde electorale afstraffing", terwijl het electoraat nog wel het mist heeft in te brengen?This quy is clearly not playing with a full deck … Of niet soms?

  STEM HELEMAAL NIET en distancieer je van het geteisem …!

 4. [3]
  1. Doel je op de anti-terrorisme maatregelen? Dit klopt. Maar de overheid kan toch ook regels afschaffen, ambtenaren in de plantsoenendienst e.d. waardoor minder overheidsbemoeienis?
  2. Inderdaad, de issue is niet moraliteit maar verbinding van wetenschap met Jezus’ boodschap, alleen hebben ze dat niet door. Als sociaal-persoonlijk spirituele filosofie zijn er gouden kansen, zonder de opgestaan-uit-de-dood en offerlam mumbo-jumbo.
  3. Juist.
  4. Snap ik niet. Als het electoraat in 2/3 meerderheid voor een partij stemt die a) de Oranjes op permanente vakantie naar Aruba stuurt, begeleid door Joram van der Sloot
  b) de overheid grondig saneert
  c) de mossels uitzet in zee
  wat kunnen ze dan doen? Een staatsgreep door het leger? Een snelle EU-interventiemacht?

 5. …Balkenende, Verhagen, Bos, Hoogevorst en de rest…

  Wie een beetje goed kijkt kan toch moeilijk negeren dat deze lieden van die types zijn die op school werden gepest vroeger, altijd als laatste gekozen werden in het team met sportles, op hun 25e levensjaar nog maagd waren en stiekum nog steeds met modeltreintjes spelen op zolder (moderne variant: World Of Warcraft spelen)? Geldt niet voor allemaal natuurlijk, maar het Goofy-, Loekie-, Guust-, Peppi & Kokkie- en Teuntje, Toontje & August-gehalte van deze regentenkliek is wel heel opvallend. Vroeger de lul, nu de baas dankzij de partij en overheid!…

  Aan dit soort "Geeks" moeten wij straks het bestuur van dit land toevertrouwen, in de ene of andere mengverhouding?

  Ik stem op 22 november nog liever op een lijst met Apen. Die vertrouw ik veel en veel meer. http://en.wikipedia.org/wik

 6. Dit is een feit maar is volkomen inherent aan het principe van de (schijn)democratie. De minister , de ambtenaar en de gemeentebestuurder gaan ’s ochtends naar hun werk met de gedachte "wat kan ik vandaag weer verzinnen" !! Wat er gebeurt is dat ze zichzelf onmisbaar maken en aan het werk houden door stééds maar met nieuwe projecten , regeltjes en wetten te komen ! Daarbij schromen ze niet om de belangen en rechten van de burgers met voeten te treden ; een nieuwe wet er door en het is dus vanaf dat moment "wettelijk verplicht"!! Er is geen énkele sprake van terughoudendheid of zelfs integriteit!!

Comments are closed.