Alles wat we voorgeschoteld krijgen van de politiek en de pers is fake. Nou ja, bijna alles dan.
Ik kan daar zo mateloos neerslachtig van worden. Die nulliteit van een Remkes bijvoorbeeld, die met een “snoeihard plan van aanpak” komt aanzetten voor overlast veroorzakende hangjongeren, zoals hij die Marokkaanse jeugdbendes hardnekkig blijft noemen. Een heel nieuw wetsontwerp maar liefst! En dat allemaal om stoute jongeren een buurtverbod van drie maanden te kunnen opleggen.

Dàt zal helpen Remkes! Osdorp wordt geterroriseerd door een slordige 20 jeugdbendes, en volgens mij wonen die bendeleden ook allemaal in Osdorp. Correct me if I’m wrong. Is het werkelijk de bedoeling dat ze hun eigen buurt niet meer in mogen? Hoe moeten ze dan naar huis?
Niettemin wordt Remkes zijn zwakzinnige plan aan ons verkocht alsof het de Verlossing zelve is: “Vrees niet burgers! De overheid zit om de drommel niet stil, en werkt zich in het zweet om u tegen dat geteisem te beschermen! Niets is ons teveel voor de veiligheid!”

Alles is fictie wat je leest; het is om gek van te worden. Zelfs als ze een schokkend schandaal nodig hebben met het oog op de verkiezingen, dan knutselen ze het zelf met kunst en vliegwerk in elkaar; terwijl er toch genoeg èchte schokkende schandalen voor het oprapen liggen. (Martelingen met water en muziek, laat me niet lachen. Het lijkt Monty Python wel, waar de Spanish Inquisition ketters afranselde met zachte kussens. Zelfs bij ontgroeningen van het studentencorps gaat het nog heter toe. En in psychiatrische inrichtingen helemaal, waar patiënten gekneveld in isoleercellen zitten, en gereinigd worden met hogedrukspuiten. Maar daar liggen de media niet wakker van. Het zal ze een grote rotzorg zijn dat Defensie hier moordaanslagen pleegt op zijn eigen klokkenluiders, of dat VROM ons stelselmatig vergiftigt met arsenicum. Als die Irakese gevangenen maar niet natgesprenkeld worden, bij 50 graden in de schaduw.)

Alles is doorgestoken kaart wat je leest. Dat doorgeladen pistool dat Melkert zogenaamd in zijn brievenbus kreeg na de moord op Fortuyn, dat was ook je reinste zwendel, daar steek ik mijn hand voor in het vuur. Dat verhaal (ook uit de Volkskrant) kwam uit “bronnen binnen de PvdA”, en ik heb het, ondanks verwoede pogingen, nooit ergens bevestigd kunnen krijgen. Niet bij de Posterijen, niet bij het Forensisch Instituut, niet bij het OM, niet bij het ministerie van Justitie, niet bij het college van Procureurs-Generaal, en zelfs niet bij het campagneteam van de PvdA. “Geen commentaar” was overal mijn deel, want de zaak lag “supergevoelig”. Zelfs welk type pistool het was geweest heb ik niet kunnen achterhalen. Het is, voor zover ik kon nagaan, niet eens op DNA of vingerafdrukken onderzocht. (Al die kogelbrieven aan andere bekende Nederlanders zijn wel opgehelderd, met een klopjacht via Opsporing Verzocht en al. Alleen de afzender van Melkert zijn pakketje, die hebben ze gek genoeg nooit kunnen vinden. Terwijl een heel doorgeladen pistool toch meer aanknopingspunten biedt dan één stomme kogel.)
Die hele pistoolklucht is indertijd door spindoctors in scène gezet om ons in te prenten dat de kogel soms ook best wel eens van rechts komt, wat ik u brom. En bingo! De creative writer achter dat bericht was toevalligerwijs: Jan Hoedeman! Dezelfde verslaggever die nu het martelverhaal de wereld heeft ingeholpen.
Krijg je eigenlijk betaald voor je diensten aan het campagneteam van De Partij, Hoedeman? Of doe je het voor niks en niemandal?
——————————–
Ingezonden door Pamela Hemelrijk

7 REACTIES

 1. Dit was het enige zinnige stuk tekst in de Metro van vandaag. Het vod lijkt wel een PvdA-folder!
  -3 grote advertenties in rood op de voorpagina (2 links en rechts van "METRO"): Stem PvdA!
  -Hoofdartikel: "Balkenende exit", "Bos stijgt op premierlijstje".
  -Kop over twee pagina’s: "Wie niet stemt, moet de komende vier jaar zijn bek houden".

 2. [1] "Wie niet stemt, moet de komende vier jaar zijn bek houden".

  Dit is omgedraaide wereld.
  Wie stemt heeft zijn mandaat aan iemand gegeven, en DIE moet dus zijn mond houden en afwachten wat zijn Idol doet.

  Wie niet stemt, houdt zijn volle recht om uit te spreken wie en wat er fout gaat.
  (We zullen deze nog even op de voorpagina zetten. Dank je)

 3. Bestaat er in Utrecht geen school, pardon … "faculteit" voor HOERNALISME … Pam? Ga daar es kijken onder de "docenten" … Waarschijnlijk zullen je de haren ten berge rijzen …

  Maar soms gaat een "gegradueerde" ook nog een flink in de fout, zoals die Charlie Groenhuijsen van de NOS … die, na 10 jaren tussen de kapitalisten in Washington, zichzelf had gedeprogrammeerd … zodat Hans Laroes hem wel figuurlijk moest afschieten. Vraag het Groenhuijsen eens wat ooit van hem werdt verwacht …

 4. [2] Marxisten keeren ALTIJD de boel binnenste buiten. Dat "kapitalisten" de werkers "uitzuigen" bijvoorbeeld. Het vornaamste is wel dat zonder die vermalijde "kapitalisten" helemaal niets zou zijn "uit te zuigen". En niet in de laaste plaats omdat loonslaven beslist geen zelfstarters zijn laat staan risico nemers.

  Vaste prik onder linxe jongeren is te zeggen dat zij niet om gevraagd hebben geboren te worden, zodat de maatschappij hun van alles verschuldigt is.

  Waar de rooien echter doodsbang voor zijn is dat zij worden genegeerd … dus kan men beter hun volledig negeren …

 5. Fantastisch, dat is onderzoeksjournalisme van het hoogste niveau. Daarom moest je ook weg, té kritisch voor de Nederlandse NSB-bladen.

Comments are closed.