Niemand doet iets zomaar. Elke actie van een persoon is een gevolg van een reactie. Miep koopt een ijsje omdat zij zin heeft in een ijse, Jan wordt ambtenaar omdat hij veel geld wil verdienen en bovendien weinig wil werken. Zo zit dat ook met de wonderbaarlijke en humoristische uitspraken van onze Gretta (In de volksmond ook wel genoemd als Eukalipta).

Het denken dat de haat van onze Gretta tegenover de joden is ontstaan uit het medelijden naar de Palestijnen toe, is mijn inziens veel te simplistisch gedacht en tevens ook relatief erg naïef. Als dit namelijk zo was, zal zij namelijk deze gevoelens ook hebben voor de Irakezen, Afghanen, Tibetanen, Indianen, etc. Er moeten dus wel andere dingen aan de hand zijn. Tot op heden had ik echter nooit weet gehad van de werkelijke beweegredenen achter haar daden. Echter, gelukkig heb ik me heden over betreffende laten informeren.

Jaren geleden wilde onze socialistische bemoeial Duisenberg een leuk en uiteraard lucratief baantje bemachtigen in de top van een van de vele grote banken in de Verenigde Staten. Ja, een baantje in the Board of Directors van bijvoorbeeld the Bank of America met een hoog topsalaris zag hij, net zoals vrijwel iedere politicus, wel zitten! Hij voegde daad bij actie en kocht een enkeltje USA en hield bij vele banken een mooie socialistische speech met vanzelfsprekend een hoop geouwehoer. Zijn persoonlijke assistent in Nederland op het Ministerie van Financiën had deze speeches al voor hem in elkaar gezet, dus daar had hij gelukkig geen omkijken naar. “Een goede sociale speech met een uitgebreide boekbespreking over Das Kapital van Karl Marx, zal bij die gasten wel indruk maken”, dacht de heer Duisenberg. Echter, helaas bleek dat die banken helemaal niet in hem geïnteresseerd waren! Menigeen wees hem zelfs, met een charmant glimlachje en een onopvallende knipoog naar de bewaker, naar de meest dichts bijzijnde deur of dan wel de nooduitgang. Gelukkig merkte hij nog even snel op dat de directeuren van deze banken vaak Joden waren. “Die zal ik wel even terugpakken” had hij waarschijnlijk gedacht.
Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat na een paar verhoopte sollicitaties het bloed van hem de 100 graden allang was overstegen! Immers, nergens in dat land kon hij aan de bak komen. Normaal is dat nooit een probleem geweest, elk ministerie had altijd wel een leuk baantje voor hem. En aangezien dit er zoveel waren, heeft hij altijd veel keus gehad. Het niet vinden van werk in dit rare land kon dus natuurlijk nooit aan hem liggen. Immers, hij is van de PvdA en heeft dus altijd per definitie gelijk. “Wie denken deze mensen wel niet dat ze zijn?” mompelde hij elke dag een paar keer in zichzelf. Meestal sloot hij deze gedacht dan weer af met de zin: “Don’t ever underestimate the power of the PvdA!”.

Na verloop van tijd kon hij het emotioneel niet meer aan en kocht bij het vliegveld met een zwaar gevoel een ticket terug naar Moeder Nederland. Immers, daar waren er altijd wel goede sociaal-denkende en progressief ingestelde intellectuelen aanwezig die hem al te graag zouden aannemen! “Misschien dan maar een baantje bij de Nederlandse Bank” zei hij stilletjes tegen zichzelf”. Het solliciteren bij een Nederlandse “commerciële” bank durfde hij waarschijnlijk niet, dadelijk wezen die hem ook nog af! Wat gebeurt er dan wel niet met z’n zo sterke sociaal-intellectuele reputatie? Iets waar hij bij de PvdA nog zo hard aan heeft gewerkt!.

Thuis aangekomen en na het gehele verhaal verteld te hebben aan Madame Duisenberg, gebeurde iets heel vreemds. Madame Duisenberg schoot wel drie meter in de lucht van woede! Daarna werd ze zo rood dat het wel leek alsof ze de mogelijkheid uittestte om dienst te kunnen doen als een menselijke bom. Toen dit wat problemen opgeefde, gaf ze dit experiment met een enigszins bedroefd gezicht op en gilde letterlijk: “Ik wist het wel! Het zijn de joden die het op ons gemunt hebben! Maar nu is het echt oorlog, ik pik het niet meer!”. Sinds die tijd is de woede van onze Gretta helaas niet minder geworden.

15 REACTIES

 1. Leuk gevonden!
  De werkelijke drijfveren van de zwarte weduwe zullen ons wel altijd onthouden worden…

 2. [2] dat valt wel mee met die drijfveren, wat dacht je van gewoon, ouderwetsch antisemitisme dat als anti-Zionisme wordt verpakt ?

 3. [3] Waar komt dan weer dat anti-semitisme vandaan? Het is toch een idioot ziekelijk idee om iets tegen "andere" mensen te hebben, en op basis van wat? Mensen die ze niet eens kennen.

 4. [4] ach, de een spaart postzegels en de andere haat Joden, gewoon een onschuldige liefhebberij neem ik aan.

 5. Kan het niet iets met dat nazi-goud te maken hebben.
  Er was een paar jaar geleden toch iets met goud wat een joodse organisatie terug wilde?

 6. pfff, kijk, als je zo oud, uitgedroogd, verrimpeld, lelijk, verzuurd en afschrikwekkend bent als die gretta, dan is het natuurlijk logisch dat je daar een of andere frustatie aan overhoudt.

  nou, toevallig mondt die uit in jodenhaat.

  het ware logischer geweest als ze – uit jaloersigheid – een hekel had gehad aan jonge, vitale, knappe aantrekkelijke mensen. zoals ik.

 7. [8] Vlad,

  Misschien wil ze je wel als "toy boy" 🙂

  Groetz,

  Cincinnatus

 8. [9]

  oh my god!! the thought!
  gelukkig kies ik in het Is-pal conflict de kant van Israel, dus mij haat ze automatisch ook. een hele geruststelling, trust me!

 9. Bij deze club kun je leren hoe je Gretta en haar soulmates in ‘Zionistische’ stijl kan knuffelen (als je dan toch onverhoopt d’r boytoy moet worden)… http://www.ikmf.nl/

 10. De haat tegen de Joden door Hitler ontstond als volgt. Hij is niet altijd antisemitisch geweest, maar toen hij zich begon te interesseren voor politiek, zag hij dat op allerlei hoge plaatsen (bedrijfsleven, politiek, vakbonden, enz) dat de Joden verhoudingsgewijs oververtegenwoordigd waren. Nu is het geen geheim dat het Joodse ras gemiddeld een van de hoogste IQs ter wereld heeft, dus in onze ogen wel logisch.

  Hitler zag hierin een complot en zo ontstond zijn Jodenhaat. Dit staat in de eerste hoofdstukken van "Mein Kampf", een erg interessant boek. Zijn analyse dat politiek een groot oneerlijk spel is is erg accuraat. Hij stelde keihard dat het gaat om de steun van de middenklasse, die was dom genoeg om zich te laten indoctrineren en groot genoeg om wat te betekenen.

  Precies de taktiek die de PvdA/SP voert; vervang Joden door veelverdieners en de metafoor is compleet.

 11. Als je dit soort dingen doet , maakt niet uit wat de aanleiding is , dan zal je in de eerste instantie toch al behóórlijk vals en kwaadaardig moeten zijn !

 12. Zeer grappig verhaal over onze Gretta D., de zwarte weduwe compleet met kleurspoeling.

 13. Niets zo erg als joden die het woord antisemitisme in de mond nemen. Ten eerste, zeg dan gewoon anti-joods, want dat wordt bedoeld. (Arabieren zijn ook semieten). Je mag anti-joods zijn, alleen het woord heeft weinig betekenis, omdat joods meerdere betekenissen heeft: Israël, het joodse geloof (de talmud), de etnische groepen, de joodse filosofie (geld verdienen is goed, stemmen met je voeten).

  Dit laatste punt is een van de dingen die ik zeer waardeer in joden, omdat dit libertarische principes zijn.

  Als je wilt weten waarom hitler joden haat, dan is het goed om eens te luisteren naar Benjamin Freedman (google video). Overigens is dit voor mij geen rede om joden te haten.

  Wat Israël betreft, dit is een staat die volledig afhankelijk is van steun van de VS (3 miljard per jaar). Dit is dus een vorm van VS imperialisme. Aan deze stoom van geld komt van zelf een einde als de dollar valt.

Comments are closed.