Je kon erop wachten. De grote spindoctors vanuit politiek en media hebben een demonische troefkaart uitgespeeld om het zittende kabinet van CDA en VVD alsnog de genadeslag toe te brengen richting de komende verkiezingen:
Nederlandse soldaten hebben Irakezen ‘gemarteld!’.

Een journalistieke analyse van de berichtgeving bevestigt het hoge ‘spin-gehalte’: er worden geen bronnen genoemd (er is sprake van ‘bevindingen van de Volkskrant’) en het ‘martelen’ stelde eigenlijk helemaal niets voor: ‘zonder bril blootgesteld aan fel licht, natgegooid om ze wakker te houden’, dat soort dingen. Maar de spindoctors van de media en links blazen dit dus enorm op (let op de opening van het journaal vanavond) en bieden PvdA en Groen Links natuurlijk vol de ruimte hun ‘verontwaardiging’ over deze gang van zaken uit te spreken en een ‘diepgaand onderzoek’ te eisen.
Het is te walgelijk voor woorden: de feiten dateren van eind 2003! En nu daags voor de verkiezingen wordt er een groot circus gemaakt van het feit dat Irakezen geen brillen opmochten en zijn natgegooid.
“Weet je wat” zeiden de spindoctors van links. “Wat we nodig hebben is een Nederlands Abu Graib! Dat maken we dus even!”

Het is spin-technisch wel briljant te noemen. Onverwacht ook. Is het zittende kabinet niet verantwoordelijk voor de hele shit in Irak en Afghanistan? Was links in feite niet altijd al tegen onze deelname aan de oorlog daar? Hebben ze niet vanaf het eerste moment gewezen op de gevaren? Jazeker! Maar CDA en VVD moesten zo nodig meevechten met de Amerikanen en kijk nu eens wat er gebeurt! Onze jongens slaan aan het ‘martelen’! Dat kunnen we als land toch niet accepteren? We glijden af! Stem links!
Alleen het feit al dat de berichten afkomstig zijn vanuit De Volkskrant en geschreven zijn door Jan ‘canard’ Hoedeman is al een red flag van jewelste! Bracht diezelfde Hoedeman niet bij vorige verkiezingen het gespinde verhaal in de wereld dat Ad Melkert zou zijn bedriegd en pistolen kreeg opgestuud? Dat was een leugen, is nooit gebeurd! Het was eenzelfde soort poging om vlak voor de verkiezingen het tij voor de PvdA nog te doen keren. Maar goed, we zijn natuurlijk allemaal ernorm verontwaardigd. Wat een land!
—————————————–

Uit “De Klokkenluider”.
Ingestuurd door Pamela Hemelrijk

www.klokkenluideronline.nl/…

7 REACTIES

 1. Hoewel ik wel degelijk denk dat blootstellen aan heel fel licht (voor hoe lang?) en mensen met hevige kracht met koud water bespuiten (voor hoe lang?) martelen genoemd kan worden, is dit hele gedoe natuurlijk te gek voor woorden.
  Als dit in 2003 al is gebeurd, betekent dat dat het huidige Kabinet dit feit indertijd onder het tapijt heeft geveegd, want dat kwam natuurlijk helemaal niet goed uit als je soldaten naar die gebieden wil zenden. Een zeer kwalijke zaak dus!

  Nù komt het de linkse oppositie goed uit om het tapijt eens op te rollen, en – zoeken, zoeken – ja hoor, wat ligt daar? De nederlandse soldaten hebben gemarteld!
  Heeft niemand van links dat nu echt niet eerder geweten?

  Het is dus echt één groot zooitje.
  Dùs: STEM NIET !!

 2. Hoewel ik denk dat deze berichten niet zomaar op dit moment uitkomen moet ik concluderen dat de berichten wel degelijk waar zijn.

  Ze zijn ook niet anders dan de berichtgeving vanuit het CDA, VVD kamp over het vermeende draai gedrag van Bos. CDA en VVD (Alle clupjes) draaien vrolijk mee in de draaimolen.
  Maar ik moet eerlijk zeggen dat van mij wel ieder jaar verkiezingen gehouden mogen worden. Wat een mooie soap.

 3. [2] Het akelige is dat dit soort berichten alleen naar buiten komt als de PvdA ijn deoppositie zit, en niet als de PvdA regeert. Dan houden de Hoedemannen en de qualiteitskranten hun waffel stijf dicht. Bijna een reden om dan in godsnaam toch maar te gaan stemmen.

 4. [2] Jeroen,
  Het probleem is nou juist altijd, dat het sowieso geen mallemoer uitmaakt wie er in de regering zit, want het gehele politieke establisment, inclusief de rooien (misschien wel vooral de rooien, maar dat doet er niet toe) maakt zich sinds jaar en dag schuldig aan misleiding en bedrog op allerlei maatschappelijk gebieden. Dit is inherent aan onze deemookraassie.
  Daarom acht ik, dit wetende en erkennende, stemmen een vorm van collaboratie aan een immoreel systeem, tenzij je een gerechtvaardigd vertrouwen kunt hebben in een kandidaat of partij.

 5. Ho ho ho Pamela, de PvdA was ook voor de missie ri Uruzgan.
  Ik weet dit 100% zeker omdat Wouter het toen had over "internationale solidariteit".

  "Internationaal socialisme" klinkt zo lullig.

 6. [3] Ik wilde in naam van Jahweh gaan stemmen maar dat is lastig. Enkel Allah (Islamdemocraten),’God’ (SGP, CU, CDA), en Marx (PvdA, GL, SP, en de light versie – VVD) zijn vertegenwoordigd. Wat nu!?

 7. ????!
  Het melkert-bedreigingsverhaal is nooit gebeurd?
  Bron s.v.p.
  Dit is echt nieuw voor mij en zou wel een zeer verhelderend licht werpen op onze gelijkgeschakelde pers.

Comments are closed.