Dit is een analogie van een verkiezingskreet van John Kerry in Amerika die daar nogal een rel veroorzaakt.

John Kerry zei: “You know, education, if you make the most of it, you study hard, you do your homework and you make an effort to be smart, you can do well. If you don’t, you get stuck in Iraq,”

Uiteraard om het beleid van George Bush af te keuren. Het gaat er immers steeds meer op lijken dat de oorlog in Irak tot een fiasco leidt, of al is. En in Afghanistan gaat het al niet veel beter.

George springt er dan bovenop en eist excuses van Kerry voor belediging van de soldaten in Irak. Excuses eisen is een goede manier om de aandacht naar je toe te trekken en publiciteit te krijgen. Politici wereldwijd weten dat!

16 REACTIES

 1. Kerry heeft gelukkig voor de republikeinen alweer beide voeten tegelijk in zijn mond gestopt, en heeft definitief zichzelf politiek opgeknoopt en het bankje weggeschopt. Zoiets als wat hij van de veteranen en van zijn dienststaat in Viet Nam zei de laatste keer.

  Hij is history, omdat door zijn stomme uitspraken meer democraten het gaan aandurven, terwijl een Hillary, ook al als een for sure no-winner wordt gezien. Aan de Republikeinse zijde echter wordt het nog meer interessant omdat de kiezers, gezien de Islam dreiging, een GEMATIGDE republikein ( en geen derde weg Clintonite sjosjialist) aan de macht willen zien zoals een Mc Cain, Duncan Hunter (Chairma Armed Forces Committee), Giuliani, Warner e.a.

  Het wordt helemaal geen vanzelfsprekende overwinning voor de democraten, als zij het al zouden winnen.

 2. De Republikeinen worden beheerst door de oliekliek. De Democraten door politieke correctheid.
  Beide groepen hebben er dus geen belang bij de mohammedaanse dreiging te tackelen.
  De bezetting van Irak zal moeten stoppen, of het nou door de Reps of de Dems is omdat de kosten gierend uit de klauwen lopen met $29 miljard/jaar(http://www.chinadaily.com.c…). Simply put, it’s a pretty bad deal. Dus wie er ook wint, het is volgens mij lood om oud ijzer.

 3. Maar Kerry beschreef wel de alledaagse werkelijkheid voor de Amerikaanse jongeren.Wie leert en studeert verwerft zich een plekje en wie dat niet doet en dwars ligt komt wel in de heropvoeding terecht met als enig alternatief/ultimatum het leger en dus Afhanistan Irak en later misschiennog wat dwarsstaten als Iran en N Korea, eenonuitputtelijk scala aan militaire mogelijkheden.Kassa kassa voor de wapenindustrie. Dertig jaar gelden werkten daar l5 miljoen mensen in, hoeveel zou dat nu zijn?
  Als het vrede op aarde wordt, stort de economie in, dus ….ten oorlog.

  Nina

 4. [3] "Als het vrede op aarde wordt, stort de economie in, dus ….ten oorlog."

  Nina, Je hebt gelijk met die werkelijkheid te beschrijven.
  Maar je conclusie klopt niet.
  Als het vrede wordt, EN we komen in een vrije, libertarische, maatschappij, dan zal de economie "boomen" als nooit tevoren.

 5. [3] DAAAR heeft men toch geen cheap geloel van een Kerry voor nodig . Amerika is niets voor niets een meritocratie.

  En er zijn zeer grote nasjionale, en niet alleen commerciele of defensie industrien, voordelen verbonden aan het militair optreden in het M.O. Ook de Vietnamese oorlog bracht nog heel wat op, o.a. een miljoen onderhouds technici dat de overstap naar de diensten industrie mogelijk maakten, de ambulance "medics", en dan al die militaire koks die de Mac Donalds met grote precisie runnen, meer dan 5000 Federal Express piloten en het een honderdduizend grondpersoneel om maar wat te noemen, zowel als een geheel nieuwe generatie aan wapensystemen dat men nu in het MO inzet. Daarnaast ontstond voor een beroeps-krijgsmacht van een miljoen man ook nog goede doorstroom mogelijkheden.

  Kerry loelt werekulluk maar wat, maar vooral zichzelf de verdoemenis in, omdat de Amerikanen heel goed weten dat hun naoorlogsche wirtschaftwunder grotendeels is te danken aan de GI-bill, waardoor veteranen de kans kregen op een opleiding. Het leger dus als bron van mankracht en vakkunde en niet als een afvalbak … Irak en Afghanistan zijn daar geen uitzonderingen op.

  Overigens komen ieder jaar een veelvoud van de totale verliezen in het MO om aan jonge Amerikanen, vanwege , militaire oeffeningen, verkeers, beroeps en andere ongelukken.

 6. Die GI bill had ook zonder oorlog hetzelfde effect gehad. Als je toch je geld weg wilt pissen, is ruimtevaart veel leuker. Voor $10 miljard schijn je al een redelijk goede space elevator te hebben waarmee je alle sjuttels obsoleet maakt.
  Maar ja, Halliburton doet niet in ruimtevaart. Wel in olie.

 7. [6] Yaaa … yaaa … een miljoen man de ruimte in schieten en hun dan terughalen om nog eens opgeleid of herschoold te worden … Briljant …

  Overigens bijna een derde van de industriele technici op HBO niveau komen bij hun werkgevers indienst als monteurs, laboranten en dat soort lagere technische baantjes, en voltooien partime op kosten van de baas een baccalaureaats of master programma.

  Das nog es wat anders dan menselijk kapitaal de vangnetten in te kiepen. Of uit de grote ruif studiebeurzen weg te pissen aan jongelui die of niks nuttigs gaan "studeren", of die slagen (bijv. als arts of ingenieur) maar daar werkelijk geen bal van weten te maken…

 8. [4] Ja Hub,maar dat paradijs van vrijheid komt er pas na de grote kladderadatsch.Zolang wij met de regeringen oude stijl zitten opgescheept,zal het libertarisch paradijs niet komen.
  Nu weet ik wat je gaat zeggen,Niet Stemmen.
  Maar wij kunnen dus ook door onze stem uit te brengen op niet-politici (die nog idealen hebben) alvast een begin maken.
  Ik denk aan lijst l4, en aan partij voor de dieren en aan sommige kandidaten op andere partijen.
  Het is maar een druppel maar vele druppels ….
  Gooi een steen in het water en er gebeurt iets,al is het veel te langzaam.

  Nina

 9. [4] Ja Hub,maar dat paradijs van vrijheid komt er pas na de grote kladderadatsch.Zolang wij met de regeringen oude stijl zitten opgescheept,zal het libertarisch paradijs niet komen.
  Nu weet ik wat je gaat zeggen,Niet Stemmen.
  Maar wij kunnen dus ook door onze stem uit te brengen op niet-politici (die nog idealen hebben) alvast een begin maken.
  Ik denk aan lijst l4, en aan partij voor de dieren en aan sommige kandidaten op andere partijen.
  Het is maar een druppel maar vele druppels ….
  Gooi een steen in het water en er gebeurt iets,al is het veel te langzaam.

  Nina

 10. [9] Te stemmen op allerlei fantasten is helemaaaal een vergissing, omdat het de staus quo perpetueerd. Waar je dus mede aan schuldig bent.

  Niet stemmen absolveert je tenminste van opzettelijke medeplichtigheid. Overigens het enige punt waar, volgens mij, het libertarisme misschien een kansje maakt is het terugdringen van overheids bemoeienissen, de rest kan je wel vergeten …

 11. [7] Je zal hooguit tienduizend man de ruimte in kiepen. De rest is nodig om hier op aarde de infrastructuur en benodigde goederen en diensten te leveren. Zonder oorlogstrauma’s, gesloopte derde-wereldlanden, honderdduizenden doden (ja, Vietnamezen zijn ook mensen). Maar goed, als de Amerikanen verzaken nemen de Jappen of de chinks de honneurs wel waar. Die hebben wat meer lange-termijnvisie, zo blijkt.

  Je opleidingsmodel is inderdaad verreweg het beste denkbaar en dat had al 20 jaar geleden hier in Nederland ingevoerd moeten worden. Zo leren studenten vooral dat wat ze nodig hebben. Gezien het kleine aantal dat de fundamentele wetenschap in gaat, is universitair onderwijs voor 90% een veredelde beroepsopleiding. Let’s cut the pretense, indeed maar dat is een ander verhaal.

 12. Bush en Kerry zijn van dezelfde stal : Scull&Bones, Yale University. Kerry geeft Bush slechts een inkoppertje om de echte democraten minder populariteit te bieden in de komende verkiezingen. Zo werkt dat in de politiek. Hier zien we toch ook dat er slechts een paar poppetjes ten tonele gevoerd worden. Bosh, met zijn falende opposities de afgelopen kabinetten en Balkenende. Gewoon twee slechten steeds het publiek inpompen en alles kan hetzelfde blijven. Simpel toch ?

 13. [12]
  Dat Scull & Bones koetverhaal stelt absoluut NIKS voor. Niks als platitudes en aan de oppervlak gekrab … Eenvoudig omdat Amerikanen uiteindelijk verstokte INDIVIDUALISTEN zijn. Zo is ook letterlijk alles op de persoonlijke maat versneden. Ook op voedselverpakking staat steeds … zoveel … individual servings.

  Hoe het WEL werkt in Amerika is dat de macht NIET eng gecompartmentiseerd is als in Nederland. Want er is daar een doorlopende WISSELWERKING tussen industrie, commercie, academia en de overheid.

  Kom daar maar es om hierroo. Hoogsten een Woutertje Bos die een blauwe maandag als personeelsuizuiger in dienst was bij de Shell. Maakte hij daar Corporate policy ? Welneen joh. En wanneer was hier een (ex) topman van ABN-AMRO minister van financien.

  Ik zou zeggen maak geen KROMME vergelijkingen en probeer meer te bergrijpen waar je het over hebt …

  Busch mag niet helemaal goed snik zijn, maar Kerry is NOOIT anders geweest dan een volsagen idioot. Maja het volk in Massachusetts hebben hem afgevaardigt en nu zitten zitten ermee. Dit zal dan ook de laatste keer zijn voor een Kerry, die opeens niets meer te doen heeft en nergerns nog voor wordt gevraagd.

 14. [13] "En wanneer was hier een (ex) topman van ABN-AMRO minister van financien."

  Ik noem een

  -Coen Oort
  -Harry Langman
  -Roelof Nelissen
  -Cees Maas
  -Tom de Swaan
  -Pieter Korteweg
  -Wim Duisenberg
  -Onno Ruding
  -Hans Wijers

  Allen lieden die in de top van EZ/minfin zaten en ook zeer hoog in het bedrijfsleven waren, meestal in de bankensector.

  En vergeet in Amerika al die Goldman Sachs-directeuren niet. Ik noem een

  -John Whitehead
  -Robert Rubin
  -Stephen Friedman
  -Henry Paulson.

 15. [14] Misschien is het typerend van de intellectuele kwaliteit van deze site, maar geen enkele … herhaal GEEN ENKELE van bovengenoemd e en hieronder becommentarieerde big shots bracht werkelijk waardevolle kennis tot de overheid dat reeds had opgedaan. En letterlijk ALLEN zijn pas NA hun "onbaatzuchtige" overheidsdienst aan hun trekken gekomen. Wat tot de vraag leidt wat zij nu werkelijk aan het Bedrijfsleven hebben bij te dragen dragen. Niet toevallig overigens dat velen via de VVD-route naar hun bestemming reisden…

  Voor mij zijn het echter stuk voor stuk PARASIETEN, met misschien een uitzondering voor Pieter Maas die waarschijnlijk bij ING gewoon zijn gezond verstand gebruikt omdat hij dat reeds bezat.

  -Coen Oort .. Niet meer te achterhalen
  -Harry Langman …Was na zijn aftreden vele jaren een bankier, die tientallen commissariaten in het bedrijfsleven vervulde.
  -Roelof Nelissen … Na zijn politieke loopbaan werd hij opgenomen in de top van de AMRO Bank.
  -Cees Maas … Pas nadat hij in 1992 de overheid verliet kwam hij in de prive sector (ING) terscht
  -Tom de Swaan … bekend van de Nederlandse Bank, dat geen bank is maar een verkengstuk van de over. Pas kwa hij bij ABN-AMRO
  -Pieter Korteweg … Pas na een rits sinecures bij de (semi)overheid kwam hij bij Robeco
  -Wim Duisenberg … een uitgetekende CHARLATAN
  -Onno Ruding … Pas na ministerschap in 1990 bij Citibank gekomen, en uitendelijk daar eruit gekeild
  -Hans Wijers … een professionele "consultant. Liede die vragen of zij even op je horloge moen kijken om je tegen een woekerprijs te vertellen hoe laat het is …

 16. Ex vrouwelijke militair..

  Wetend als ex militair dat je op uitzending gaat als groentje en onwetend.. maar als je weet hoe het is en het door heb dan moet je weer burger worden… ik vind dat ondanks goede training veel militairen te on ervaren zijn. Ook wel goed door je onwetenheid voel je geen angst en besef je pas als je terug bent wat je hebt gedaan…
  Kijk het Nederlandse leger is de basis van wat de mariniers- seals- echte toppers doen… Ik ben trots als vrouw dat ik deze ervaring heb mogen mee maken.. Onze jongens en meiden in Afghanistan zijn zo goed als veilig… wij zijn de steun zodat de echte mannen aan het front kunnen doen wat de onervaren nooit zullen kunnen en mogen…

  Toch was het spannend en heel leerzaam..
  Ik als ex luchtmachter weet dat de echte mannen niet zijn wie we op tv zien…. voor dat wij er zijn zijn hun voor ons al lang bezig…. toch zijn we samen een team.. en als een marinier seals enz. dit leest jullie zijn zonder dat iemand het weet voor mij toppers….

Comments are closed.