Dus u gaat stemmen op 22 november? Natuurlijk gaat u stemmen, want het is nogal een verschil of we weer 4 jaar Jan-Peter krijgen, of 4 jaar Woutertje. En daarop baseert u uw stemgedrag, want het maakt natuurlijk heel veel uit wie van de twee vrolijk mag staan te zwaaien op het bordes naast Beatrix.

Of maakt het niet zo heel veel uit? Niet zo heel lang geleden hadden we in Nederland een referendum over de EU-grondwet. U weet wel, die organisatie wiens wetten boven de Nederlandse gaan, en die meer dan 70 procent van de wet- en regelgeving in onze polder bepalen. Weet u nog wie er toen zo’n voorstander waren van die grondwet? Juist, Jan-Peter en Woutertje streden zij aan zij om u vooral te bewegen om uw handtekening te zetten op de blanco cheque die Europese grondwet heette. Wie van de twee ook minister-president wordt, die 70% is in ieder geval identiek, want beiden zullen ze netjes in de pas lopen met het Brusselse “beleid”.

Maar ook de andere spelers in het Haagsche circus probeerden u te verleiden om voor die 496 pagina’s Europese grootheidswaanzin te stemmen. Het inmiddels gemarginaliseerde D66, de VVD, Groen Links, allemaal vroegen ze om toch vooral in te stemmen met het Groot-Europeesch experiment.

En u gaat nu toch op één van deze clubs stemmen? Zodat u in ieder geval zeker weet dat die partijen in de regering komen die wél die grondwet wilden? Is dat wat u wilt?

Maar ja, zult u wellicht denken. dan moet u op een splinterpartij stemmen. Alleen de gedachte al, om op een Wilders, Marijnissen of Marco Pastors te stemmen. Dat kan toch nooit wat worden?

En ook daar heeft u weer gelijk in. Bij de komende verkiezingen heeft u dus de keuze of u tegen uw zin een EU-fanatieke partij in het zadel helpt, of uw stem weggooit aan één of andere malloot met vage plannen en nog vagere ideeën.

Dan blijft er dus nog één optie over: niet stemmen. En dat is precies waarmee u hen die zichzelf boven u stellen het meeste pijn doet. Want als al die partijen ook maar één ding gemeen hebben met elkaar, dan is het de wens op een grote opkomst. Allemaal, stuk voor stuk, roepen ze u op om die weg naar het stembureau af te leggen, en daar het juiste knopje in te drukken. Een grote opkomst is belangrijk, want dat geeft degene die uiteindelijk ‘wint’ de mogelijkheid om te laten zien dat het volk achter hen staat.

Een grote opkomst is vooral ook belangrijk voor de gevestigde partijen, maar dan om een heel andere reden. Zoals bekend zijn de stemcomputers die in Nederland gebruikt worden onbetrouwbaar. Het is bewezen dat het vrij eenvoudig is om de uitslag te manipuleren. Een programmeur van deze apparaten heeft zelfs laten zien dat hij een programma heeft gemaakt dat de verkiezingen zodanig manipuleert dat de uitslag hoe dan ook in het voordeel van de gewenste kandidaat uitpakt. Sterker nog: hij heeft laten zien dat zo’n programma volledig ongemerkt zijn werk kan doen. En aangezien er geen papier meer aan te pas komt, zijn onze verkiezingen geheel en al in handen van een klein clubje programmeurs.

Maar: bij een kleine opkomst is een verkiezingsuitslag moeilijk te manipuleren. Hoe groter de opkomst, hoe makkelijker het is om ongemerkt grote aantallen stemmen aan te passen.
Ook daarom is het dus belangrijk om niet te gaan stemmen. Laat het Haagsche schorriemorrie maar voelen dat we ze niet meer willen. Die stem op een rare partij doet er echt niet toe, zo’n partij komt niet in de kamer, en als ze er wel komen worden ze of belachelijk gemaakt, of doodgezwegen. Het zijn de niet-stemmers die uiteindelijk bepalen hoe geloofwaardig de politiek nog is. Hoe meer niet-stemmers, hoe beter het is. Want een politiek die voor tweederde meerderheid voor een EU-grondwet was, waar een tweederde meerderheid van de bevolking mordicus tegen stemde heeft al aangetoond hoe ver men van de eigenlijke taak, het volk vertegenwoordigen, af staat.

Geef ze niet het genoegen van een hoge opkomst.

39 REACTIES

 1. Excellent!! Karma heel veel++
  Goed geanalyseerd en geschreven.
  Ik kan me niet voorstellen dat er nu nog mensen zijn die zich wel laten gebruiken.

 2. Volgens mij zijn de machthebbers de schaamte al lang voorbij. Zij houden zelfs de schijn niet meer op, en houden "verkiezingen". ook als geen kip komt opdagen. De realiteit dat een meerderheid die inmiddels volkomen aan "zekerheden" zijn verslaafd dat wel zullen doen

  Daarom ga ik ook uit van de gedachten dat het niet zozeer gaat om te proberen het establissement een hak te zetten, maar eenvoudig omdat men zichzelf het niet moet aandoen … uit gevoel voor eigenwaarde, trots en zelfrespect.

  STEM NIET …

 3. Prima stuk.
  Maar ik ben het ook helemaal met ACP eens. Ik wil daar nog aan toevoegen, dat ik merk, dat het heel lastig is gewoontestemmers van hun abjecte habitus af te helpen. Het zijn verslaafden, die zich nauwelijks onder behandeling wensen te laten stellen. Ze denken: dakanniewaarzijn.

 4. [3] Mensen zijn inderdaad gewoontedieren. In discussies met ja-knikkers die ik de afgelopen tijd heb gehad, heb ik ze voorgehouden dat als NL ‘democratisch’ meent te zijn, het democratisch gehalte wel heel erg mager is. Ik stel dan Zwitserland als voorbeeld van hoe het beter zou kunnen. Maar zelfs dat wijst men van de hand, want ja Zwitserland is toch wel een eng obscuur landje als Borussia of Kazachstan nietwaar? Ik houd het op Stockholm-syndroom junkies, hoewel ik een aantal wel aan het twijfelen heb gekregen.

 5. Ik verwacht de volgende keer op Nederland 2 niets minder dan De Grote Verkiezingsshow. SMS uw partij aan… (*je moet wel 16 jaar zijn of toestemming hebben van een ouder)

  Ali B als showmaster, want daar hebben de meeste partijen al eens een rapje mee gedaan.

 6. Die linxe Maarten van Rossem zei het ooit al eens: "minstens driekwart van deze bevolking bestaat uit randdebielen!"

  Nu ben ik het het niet gauw met een linxert eens…; maar in dit geval wel!!

  Het oproepen tot niet-gaan-stemmen is gelijk aan de passie preken tot een groep euneuchen!
  Het meerendeel van deze immens imbeciele bevolking gaat gewoon naar de stembus! Schluss!!

 7. Net als bij het referendum over de europese grondwet kunnen de valse "machthebbers"toch nog wel eens raar staan te kijken.
  Pim stond op 43 zetels (daarom moest hij weg) want ik denk dat dat te elfder ure 50 zouden zijn geworden.Twijfelaars gaan dan nog gauw op de winnaar stemmen en bovendien was er grote opwinding alleen al bij de nederl. bevolking dat het zootje in Den Haag zo op zijn sodemieter zou krijgen.
  De man in de straat baalt al van het spel tussen Bos en Balk.En er zijn er genoeg die uit woede b.v. op de partij voor de dieren gaan stemmen.
  Ik zou Marijnissen toch ook maar niet tot de splinterpartij rekenen.Als zelfs een enquête onder huisartsen oplevert dat ze het liefst Agnes Kant als minister van volksgezondheid zien,dan wil dat toch ook wel iets zeggen.
  Ik zou zeggen: ga allemaal juist stemmen en schop dat hele geplande schema van de establishment in de war door het meest onlogische en tegendraadse stemgedrag te vertonen dat ooit in nederland is beleefd.
  Daar schok je ze juist veel meer mee!!!!!

  nina

 8. [6]
  Naaagh, de Wieb slaat de plank flink mis. Want het gaat NIET om wat de massa denkt of doet. En natuurlijk gaat men weer "stemmen" … omwille van arremoedige bestaantjes en ingebeelde zekerheden of vanwege de illusie dat dit (voor hun) nog het beste land ter wereld is. Velen zijn immers al dolblij met een lease auto … of een broodje paling. Of niet soms?

  Edoch, het gaat om jezelf, onverschillig of je uiteindelijk vertrekt of hier blijft. Het gaat om individualisme, eigenwaarde, zelfrespect, bewustzijn en gevoel van integriteit … oftewel om je eigen soevereiniteit en vrijheid (dat je NOOIT op een presenteerblaadje aangeboden zal krijgen), waardoor het echter totaal geen enkele zin (meer) heeft om nog te stemmen. Dus waarom nog de moeite genomen?

  Het oproepen tot niet-gaan-stemmen is, wat mij betreft, daarom eerder een beroep op het nog overgebleven verstand om nu nog slechtsnaar persoonlijke oplossingen te zoeken, in plaats van vergeefs op collectieve veranderingen te hopen.

  Daarom ben ik nu immens tevreden als ik weer eens in het land ben. Ik geniet van het beste dat het nog te bieden heeft, en stoor mij niet meer aan wat ik er fouts aan vindt.

 9. [8]
  Tsja, voor iemand met een lange-termijnvisie die overeenkomt met zijn beperkte te verwachten levensduur is het inderdaad een goede oplossing.
  Welnu, ik ben niet van plan dit land naar de kloten te laten gaan.
  Stemmen helpt inderdaad maar weinig. Wat wel helpt is wat vrijspreker.nl nu doet: de overheid onophoudelijk belachelijk maken en spelletjes van politici ontmaskeren. Ik heb een lokale partij al wat ideeën aan de hand gedaan om het PvdA-bolwerk hier te slopen. Wat hier in Enschede aan geld weggepist wordt aan compleet zinloze infrastructuur en experimenteel theater is voldoende om een tweede Roombeek te herbouwen.

 10. [7]
  Zelfs als een levende Pim Fortuyn 50 zetels had gehaald (iets wat ik betwijfel)dan nog blijft het feit dat 100 zetels aan piepels (2/3e v.d. bevolking) toch gewoon op de bestaande zooi had blijven stemmen.

 11. Sommigen blijven tegen de muur aan pissen en denken dat het daardoor ooit instort. Enne, je blindstaren richt helemaal niets uit. Dat Vrijspreker goed doet met wat het doet is een no-brainer. Kontlikkerij is daarbij geheel overbodig .. en dat het met bullshit "oplossingen" moet komen of promoten … helemaal.

  Over langdurigheid gesproken, ik heb (zonder "zekerheden" van staatswege) zelf kunnen zorgen dat mijn kleinkinderen kunnen doen waar zij zelf zin in hebben, echter aan hun weer om op hun beurt voor hun eigen kleinkinderen te doen wat mogelijk is.

  Sommigen zijn nergens toe in staat maar verbeelden zich heel wat …

 12. [11] DE ENIGE kans dat Fortuyn ooit gehad zou kunnen hebben was om zowel binnens- als buitenkamers proberen echte politieke oppositie te voeren …

  Maja hij was ook al gebrainwashed en zag zich meteen als onderkoninkje …

  Pim was a goner … van het momemt dat hij de Nederlandse politiek in ging …

 13. [12]
  "Sommigen blijven tegen de muur aan pissen en denken dat het daardoor ooit instort. Enne, je blindstaren richt helemaal niets uit."
  De muur ondermijnen is effectiever. En dat doe je als je het vertrouwen van burgers in de maakbare samenleving en andere waanideeën vernietigt.

  "Dat Vrijspreker goed doet met wat het doet is een no-brainer. Kontlikkerij is daarbij geheel overbodig .."
  Wat de Vrijspreker doet is in de goede richting. Gezien het feit dat ACP het er mee eens is en het een no-brainer noemt is geen sprake van kontlikken.

  "en dat het met bullshit "oplossingen" moet komen of promoten … helemaal."
  Zoals je zelf ook al op nederlandsbelang toegegeven hebt, is de analyse nu voltooid. Verzinnen van oplossingen is dan de logische volgende stap. Ook die zijn een no-brainer: verminder het geloof in de staat als panacee (bijvoorbeeld door een niet-gecensureerd medium) en verminder de afhankelijkheid van de staat.

  "Over langdurigheid gesproken, ik heb (zonder "zekerheden" van staatswege) zelf kunnen zorgen dat mijn kleinkinderen kunnen doen waar zij zelf zin in hebben, echter aan hun weer om op hun beurt voor hun eigen kleinkinderen te doen wat mogelijk is."
  Fijn voor je. Al is de vraag wat ze aan hun rijkdom hebben in de wereld van 2050.

  "Sommigen zijn nergens toe in staat maar verbeelden zich heel wat …"
  Tsja, in die verbeelding ligt mijn hoop. Ik zou dus wel gek zijn die op te geven. En zo gek ben ik niet.

 14. Verdonk en campagneteam VVD worstelen met het vertrouwen
  (Uit de Volkskrant vandaag)

  DEN HAAG – De woorvoerder van VVD-minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken) zit in Shanghai, maar aan zijn woorden is niets Chinees:

  Verdonks wantrouwen tegen VVD-campagneleider minister Hoogervorst (Volksgezondheid) is zo groot dat zij alleen met haar eigen clubje mensen campagne wenst te voeren.

  "Sinke: ‘Hoogervorst heeft negatieve, onware verhalen over Rita gelekt uit de ministerraad. Rita weet dat ze niet voor honderd procent op hem kan bouwen’, stelt Verdonks woordvoerder Sinke.
  ‘Hoogervorst is een groot tegenstander van Verdonk. Hij en andere VVD-prominenten hebben tijdens de lijsttrekkersstrijd tussen Rutte en Verdonk schandalige verhalen over Rita verteld. Ze hebben zich echt misdragen. Dan kun je Rita nu niet vragen daar lekker naïef overheen te stappen. Er is sprake van een groot wantrouwen…"

  ‘Ze hebben zich echt misdragen’. ‘Er is sprake van een groot wantrouwen’.

  En dat is bij de overige partijen uiteraard heel veel anders…

 15. waarom kan die programmeur die stemcomputers niet zo programeren dat we een opkomst hebben van weet ik hoeveel procent?

  argument van die stemcomputer is loos aangezien de ‘foute’ programmeur de opkomst ook kan beinvloeden.

 16. [16] Waarom al die drukte terwijl de hele kaboedel zuiver mickey mouse gedoe is?

  Zus-programmeur of zo-programmeur daar gaat het al helemaaaaal niet eens om.

 17. waarom worden ‘programmeurs’ dan de hele tijd als steekhoudend argument aangedragen?

  als die verkiezingen al een farce zijn, wat boeit het dan hoe mensen deelnemen aan die verkiezing, computer of potlood

 18. [18] Omdat de mensen NIET eens weten waar zij het over hebben. Zoiets als dat men wordt wijsgemaakt dat er false Dinars in omloop zijn vanwege de "programmeurs", maar niemand ooit een Dinar heeft gezien of weten wat het is.

 19. ‘Alleen de gedachte al, om op een Wilders, Marijnissen of Marco Pastors te stemmen. Dat kan toch nooit wat worden?’

  Ik moet zeggen, de argumentatie is zeer indrukwekkend. Meneer heeft kennelijk meer vertrouwen in de bekendere oplichters.

  ‘Bij de komende verkiezingen heeft u dus de keuze of u tegen uw zin een EU-fanatieke partij in het zadel helpt, of uw stem weggooit aan één of andere malloot met vage plannen en nog vagere ideeën.’

  Ja, of op uw reet gaat zitten. Of staat uw tank al op het binnenhof?

  Ik zeg: hoe meer EU-sceptische malloten onder de oplichters, hoe beter. Baat het niet, dan schaadt het niet: doorgaan met anti-staatspropaganda blijft toch nodig.

 20. Ik heb al 5 (!) personen bereid gevonden die op 22 november hun stemkaart ritueel willen verbranden…

 21. [22]

  Gezus !! 5 stemmen!!??
  Terwijl er zometeen meer dan 7 (bijna 8 MILJOEN!!) Semi-randdebielen gaan stemmen op Landverraad BV (of te wel: PvdA , CDA of de VVD)!
  Indrkwekkend!!

  Een advies: Waar Huub Jongen (en de Vrijspreker!) zich op dienen te richten..!! ..Is die hoogsten 15 a 20 percent van deze bevolking waar nog enigzins Gezond Verstand in heerst!

  De rest van deze Bevolkerung kan je gewoonweg (Simpel) afschrijven!!

  Te Debiel voor woorden!! Josti-band level!! Onbegonnen werk om daarin rond te gaan oogsten!!

 22. Dat vind ik nou lullig, WieboXL.
  Hoeveel mensen heb jij al daadwerkelijk tot actie weten te verleiden?

  5 mensen weten te overtuigen, chapeau FCH.
  Ik pas 1. (maar mijn omgeving betaat dan ook uit veel niet-stemmers 😉

 23. Demonstratieve acties zoals eerder de Dolle Minas hun BHtjes verbranden en men nu de stemkaarten in de fik willen steken is echt en werkelijk totaal nergens voor nodig.

  Maar als WieboXL met advies komt, dan kan ik het ook. Even slikken … maar als ik Libertarier was dan gooide ik het roer radikaal om. Dan zou ik echt afzien te proberen de massa tot mijn standpunten te bekeren, en zou ik mijn EIGEN reddinsboten uitzetten. Want eerder zei ik al dat een aantal Libertarische principes wel degelijk hier en nu te verwezenlijken zijn … op PERSOONLIJK niveau. Om te beginnen door niet honkvast te zijn. Want als de grenzen niet verdwijnen, dan kan je het beter naar wil overschrijden. Edoch, het hoofdthema MOET steeds zijn … het streven naar maatschappelijk succes. Want eerlijk gezegd denk ik niet dat er ooit echte libertariers te vinden zullen zijn, onder 5 van 6 mensen in Nederland. Zulks omdat in Nederland elke werkelijk productieve werker vijf andere mensen op zijn rug draagt.

  Bijvoorbeeld, als een echtpaar met twee kinderen beiden in de industriele, commerciele of agrarische sectoren werken … zij niet minder dan ACHT vreemdelingen solidair moeten onderhouden. Libertarische recruten zullen dus schaars zijn.

  Desnietaltemin, het zijn lieden die wel degelijk overtuigd kunnen worden. Nederland zal weliswaar nooit Libertarische principes adopteren maar potentieel wel een op de zes. En niet toevallig zijn het meestal degenen die nu al echt balen van de kunstmatige stemmerij. Ergo om niet-stemmen HIER te propageren is dus … geheel JUIST.

  Neem die mensen dan ook niet nog eens mee op een Libertarische fantasie-toer maar beveel hun een persoonlijk libertarische LEVENSSTIJL aan.

 24. [25]
  Eindelijk, een oplossing. Een aanzienlijke vooruitgang ten opzichte van het gebruikelijke gekanker en gescheld.
  Een caveat: voor financiële onafhankelijkheid is een bedrag van zeker 1 miljoen euro nodig. Zie dat maar opzij te leggen met kleine kinderen. En zeker gezien de torenhoge belastingen hier. Dan moet je zakelijk wel erg handig zijn. Of vriendjes bij de ambtenarij hebben die je aan voorkennis kunnen helpen. Maar misschien zie ik het verkeerd. Goede zakelijke tips zijn altijd welkom 😀

 25. [26]
  De man denkt dat iedereen zoveel mazzel kan hebben als hij. Ik ken toevallig een uitvinder in een klein dorpje in Twente. Hij verdiende vrijwel niets aan zijn succesvolle uitvinding (3% van de verkoopprijs), alles ging in de zakken van bemiddelaars, adviseurs en andere zakelijke parasieten. Bijzonder sympathieke kerel en zeer zeker een productief lid van de maatschappij, maar anderen streken het nut op.
  Een goede verkoper verdient schatten, een goede uitvinder kan op een houtje bijten. Tenzij hij well-connected is zoals ACP.

 26. [26] Het is in elk opzicht bij voorbaat UITGESLOTEN dat het Libertarisme ergens formeel geinstitutioneert kan, laat staan gaat, worden. Dat is de harde realiteit …

  Het is echter NIET uitgesloten om als INDIVIDU libertarische principes op na te houden en het na te streven, Dat is grotere grotere realiteit.

  Waarom verdoet de Liberatarische stroming dan haar tijd en energie met te promoten van de eerste en schenken zij totaal geen aandacht aan het laatste.

  En dan komt er een of ander nut langs die zegt dat een "Succesvolle" uitvinder niks beter van is geworden en dat het concept zonder merites is.

  Edoch om een (naar geweten) geslaagde individuele libertarier te zijn, dient men slechts aan het volgende te voldoen.

  1. Productief te zijn in de PRIVE sector en ver van de overheid en haar handlangers te blijven.
  2. Niet honkvast zijn en zich zo weinig mogelijk aan taxatie (door wie ook) bloot te stellen.
  3. Waar mogelijk uit principe geen enkel beroep te doen op de overheid
  4. Anderen zoveel mogelijk te respecteren wanner zij dat verdienen, maar niet als zijnde een artikel "des geloofs".

  Etc., , etc., etc., dat alles bij elkaar neerkomt op defacto individuele soevereiniteit …

 27. Productief te zijn in de PRIVE sector en ver van de overheid en haar handlangers te blijven lukt niet als je bij zo ongeveer elke ademhaling aan overheidsregels gebonden bent.

  Niet honkvast zijn en zich zo weinig mogelijk aan taxatie (door wie ook) bloot te stellen lukt alleen als je over veel geld beschikt en is met kleine kinderen sowieso al onhaalbaar.

  Waar mogelijk uit principe geen enkel beroep te doen op de overheid is nogal dom, als de overheid jou uitkleedt probeer je uiteraard zoveel mogelijk van die centen terug te halen. Zonder overheid zouden je patenten geen cent waard zijn en was die troep advocaten die je employeert nutteloos.

  Anderen niet respecteren als zijnde een artikel "des geloofs" is in strijd met de libertarische levensvisie, die ieder mens een elementaire basiswaarde toekent.

  Conclusie: klinkt allemaal heel stoer, maar voor 99% van de mensen domweg onhaalbaar. En niet omdat ze waardeloze aangespoelden zouden zijn.

Comments are closed.