Dus u gaat stemmen op 22 november? Natuurlijk gaat u stemmen, want het is nogal een verschil of we weer 4 jaar Jan-Peter krijgen, of 4 jaar Woutertje. En daarop baseert u uw stemgedrag, want het maakt natuurlijk heel veel uit wie van de twee vrolijk mag staan te zwaaien op het bordes naast Beatrix.

Of maakt het niet zo heel veel uit? Niet zo heel lang geleden hadden we in Nederland een referendum over de EU-grondwet. U weet wel, die organisatie wiens wetten boven de Nederlandse gaan, en die meer dan 70 procent van de wet- en regelgeving in onze polder bepalen. Weet u nog wie er toen zo’n voorstander waren van die grondwet? Juist, Jan-Peter en Woutertje streden zij aan zij om u vooral te bewegen om uw handtekening te zetten op de blanco cheque die Europese grondwet heette. Wie van de twee ook minister-president wordt, die 70% is in ieder geval identiek, want beiden zullen ze netjes in de pas lopen met het Brusselse “beleid”.

Maar ook de andere spelers in het Haagsche circus probeerden u te verleiden om voor die 496 pagina’s Europese grootheidswaanzin te stemmen. Het inmiddels gemarginaliseerde D66, de VVD, Groen Links, allemaal vroegen ze om toch vooral in te stemmen met het Groot-Europeesch experiment.

En u gaat nu toch op één van deze clubs stemmen? Zodat u in ieder geval zeker weet dat die partijen in de regering komen die wél die grondwet wilden? Is dat wat u wilt?

Maar ja, zult u wellicht denken. dan moet u op een splinterpartij stemmen. Alleen de gedachte al, om op een Wilders, Marijnissen of Marco Pastors te stemmen. Dat kan toch nooit wat worden?

En ook daar heeft u weer gelijk in. Bij de komende verkiezingen heeft u dus de keuze of u tegen uw zin een EU-fanatieke partij in het zadel helpt, of uw stem weggooit aan één of andere malloot met vage plannen en nog vagere ideeën.

Dan blijft er dus nog één optie over: niet stemmen. En dat is precies waarmee u hen die zichzelf boven u stellen het meeste pijn doet. Want als al die partijen ook maar één ding gemeen hebben met elkaar, dan is het de wens op een grote opkomst. Allemaal, stuk voor stuk, roepen ze u op om die weg naar het stembureau af te leggen, en daar het juiste knopje in te drukken. Een grote opkomst is belangrijk, want dat geeft degene die uiteindelijk ‘wint’ de mogelijkheid om te laten zien dat het volk achter hen staat.

Een grote opkomst is vooral ook belangrijk voor de gevestigde partijen, maar dan om een heel andere reden. Zoals bekend zijn de stemcomputers die in Nederland gebruikt worden onbetrouwbaar. Het is bewezen dat het vrij eenvoudig is om de uitslag te manipuleren. Een programmeur van deze apparaten heeft zelfs laten zien dat hij een programma heeft gemaakt dat de verkiezingen zodanig manipuleert dat de uitslag hoe dan ook in het voordeel van de gewenste kandidaat uitpakt. Sterker nog: hij heeft laten zien dat zo’n programma volledig ongemerkt zijn werk kan doen. En aangezien er geen papier meer aan te pas komt, zijn onze verkiezingen geheel en al in handen van een klein clubje programmeurs.

Maar: bij een kleine opkomst is een verkiezingsuitslag moeilijk te manipuleren. Hoe groter de opkomst, hoe makkelijker het is om ongemerkt grote aantallen stemmen aan te passen.
Ook daarom is het dus belangrijk om niet te gaan stemmen. Laat het Haagsche schorriemorrie maar voelen dat we ze niet meer willen. Die stem op een rare partij doet er echt niet toe, zo’n partij komt niet in de kamer, en als ze er wel komen worden ze of belachelijk gemaakt, of doodgezwegen. Het zijn de niet-stemmers die uiteindelijk bepalen hoe geloofwaardig de politiek nog is. Hoe meer niet-stemmers, hoe beter het is. Want een politiek die voor tweederde meerderheid voor een EU-grondwet was, waar een tweederde meerderheid van de bevolking mordicus tegen stemde heeft al aangetoond hoe ver men van de eigenlijke taak, het volk vertegenwoordigen, af staat.

Geef ze niet het genoegen van een hoge opkomst.

39 REACTIES

 1. [28] 3% van de verkoopprijs is niet slecht, zeker niet als het de eind-gebruikersprijs is…
  En een beetje uitvinder doet wel meer dan 1 uitvinding.
  Dat van die zakelijke parasieten zie ik niet zo 1-2-3, mensen met goeie ideeen missen gewoonlijk een zakelijk netwerk en meer dan eens zijn ze ook nog ‘ns half-autistisch. Zelf maken ze hun uitvinding echt niet te gelde.

  Die uitvinder zal er een gewoon baantje naast moeten nemen. Zo erg is dat niet, er gaan 24 uur in een dag, 7 dagen in de week; tijd genoeg om ideeen te krijgen.
  Huub

 2. [31]
  Huub, van die 3% ging ook nog de kosten voor het Europa-wijde patent a ¤ 30.000 en allerlei zakelijke nietsnutten af. Hij hield nauwelijks iets over en we hadden het over een product met een miljoenenomzet.
  Hij is gewoon zwaar genaaid en houdt zich in leven met het inkomen van zijn vrouw en losvaste schnabbels. Succesvolle uitvinders zijn meestal vooral rasverkopers of, zoals ACP, zitten ze in het wereldje van topbeslissers.

 3. Excuses vamereet … IEDEREEN kan op zijn eigen niveau, en onder PERSOONLIJK omstandigheden, de goede kanten en dingen van het Libertarisme praktizeren. Zolang men maar inititaief heeft, enige persoonlijke risico durft te nemen en zich heeft vergewist niet in een parasietelijke circuit te zijn terechtgekomen zoals de overheid.

  Dat de Foob weet daartoe NIET in staat te zijn is ZIJN probleem … Maarre, wat doet hij in hemelsnaam met kinderen wanneer hij nergens wat van kan maken. Behalve met een waardeloze titel hier en daar binnen te stappen om er schnell op zijn beck te vallen?

  Want als ik HEM was dan had ik allang een nieuwe soort zonnebrand olie uitgebracht of wat maar ook .

 4. [33]
  Ik ben er WEL toe in staat omdat ik geen kinderen heb en die naar alle waarschijnlijkheid ook nooit zal krijgen. Ook heb ik geen financiële verplichtingen. Ik praat dus nadrukkelijk niet over mijzelf; als ik wil kan ik morgen iets opzetten en heb nu al iets in de pijplijn. Iets waar moslims niet al te blij mee zullen zijn maar goed.

  Maar de meesten met een wurghypotheek, kleine kinderen enz hebben die vrijheid niet. Ganz einfach. Of je moet de jackpot binnehalen zoals die twee van YouTube.

 5. Ik heb twee broers waar ik bizonder trots op ben. Ook zij zijn geen luidruchtige aanhangers van de Libertarische stroming, maar leven wel een eigen "libertarisch" leven.

  De jongste is farmaceut die lange tijd mondiaal Chief technologist was bij Cadbury ( de sjokelamensen). Nu synthesiseert hij voor eigen rekening geneeskrachtige bestandelen van wat hij in de natuur is tegengekomen. The world is his Oyster. Mijn andere broer is jurist die zich gelijk en geheel op luchtverkeer en transport heeft toegelegd ( waarvan mondiaal heel weinigen zijn), Geen evenement of luchtvaartramp in die sector waar maar ook, of hij is er lukratief bij betrokken. The world is truly and literally his oyster.

  Om de drie maanden komen wij gezellig samen, somewhere on this world en hebben letterlijk schijt aan alles en iedereen.

  Toch durf ik te stellen dat het weinig anders zou zijn als zij respectievelijk glablazer of fijn-instrumetmakers zouden zijn geworden … En zoals gezegd in Canada bestaat grote behoefte aan sterren-koks waardoor men zo door de immigratiesluizen zeilt.

  Misschien iemand hier wat aan heeft …

 6. Wat ik hiero dus begrijp: ..en dus lees: de gehele familie ‘Postma’ … is dus extreem succesvol?? Jawohl!! Nah hah hah!!

  ..en wonen dus (DERHALVE!!) in het buitenland?? Toch??
  Waarom dan nog die Meningvorming over Nederland? Het is toch gewoonweg jou Biznizz Nie/Never/Nooit meneer ‘Postma’..!!

  So why bother???

  Bovendien ben je daaroo veul te oudt voor (boven de 70!!)

  (NB: geboren te Senarang (in 1928 te Indie; Nu: Indosesia) So??

  Why bother??

  Me not begrijp!!

  En als je NL begrijpt dan weet je dat ieman boven de 70..!! Nie/never/Nooit geheel serieus genomen worden!!

  Of te wel: OUWE LULLEN MOTTE WEG!! In dit gevecht heb je dus een PARTNER in Hub Jongen!!

  Want das ook een Ouwe LOEL!!
  Succes Ermee!!

  Fossiel!!

 7. Waar je Hoeb Jungen nog enigzins om kan bewonderen is dat hij een (Succesvl) forum is gesatart!!

  ..en ondanks het vele.., vele GELD..; you not!!

  Hub heeft derhalve (mischien) een storing in zjn harses!! En is derhalve een Liberatarier geweorden !!

  And YOU not!!
  Maar Hij begint wel wat! Een forum bijvoorbeeld!!

  Hub is dus ergus wel inventief!!??

 8. Ik doe alles om je maar te pesten meneer grote piel … En jij bent zelf een internetform begonnen om hierrooo te zitten zeker …?!

  Maja jij bent tuurlijk net als die nikes dragende Ambonese webmaster (uit Middelburg) op Jan Nagel’s LN clubje, die steeds andermans fora probeert te saboteren …

  Bijdeweg … Hub Jongen is letterlijk met een momdiaal concept bezig. Meer dus dan wat een iterante, in een leaseauto ronddolende, en way over qualified small business accountant ooit kan doen.

  Bovendien ben ik al lang helemaal klaar met Nederland … hoewel. het consulaat nodigd mij nog steeds uit om vooral mee te "stemmen"… Als dat niet lollig is …?

 9. Sorry, alle respect voor stijl en wijze van argumentatie, maar wat een bullshit verhaal. Als je niet stemt weet je heel zeker dat die partijen aan de macht komen die je niet wilt. Omdat de linkse kerk traditioneel wel gaat stemmen, en de zetelverdeling uitsluitend uitgaat van de wel uitgebrachte stemmen heb je alle inspraak in het huidige systeem hiermee opgegeven. Stem dan inderdaad maar op een splinter die (al is het maar deels) tegen de EU is, en wees verbaasd hoeveel er met je meegestemd hebben. Het is niet zo dat de kamer leeg blijft als je niet gaat stemmen.

  Er zitten meer manco’s in dit relaas. Als je van sabotage van stemmachines uitgaat hoef je bij een lage opkomst geen grote aantallen stemmen te vervalsen; een klein aantal voldoet (het gaat om de verhoudingen). Opkomst heeft dus niks met vervalsingsgemak te maken. Daarbij hoef je bij een lage opkomst niks meer te vervalsen, omdat zoals hierboven al aangegeven de linkse kiezer toch wel gaat stemmen en dus automatisch in het voordeel is.

Comments are closed.