Terwijl alle aandacht in Nederland wordt afgeleid op verkiezingen en nu op de tweede fase show, werkt Brussel gewoon door aan het vergroten van zijn macht.

Er was geen enkele politicus die bij de verkiezingen durfde te zeggen dat Nederland uit de EU moest. Een paar uitzonderingen gingen hoogstens zover dat ze stelden dat de bemoeienis van de EU “minder” moest of “niet mag vergroten”.

Achter deze façade wordt ondertussen doorgewerkt aan een “verdrag” ter vervanging van de afgestemde EU-grondwet, die geen grondwet was maar wel bijna 500 pagina’s tekst. Het nieuwe ding zal dus wel niet grondwet genoemd worden. Daardoor ziet een zeer groot percentage van het volk helemaal niet waar het over gaat.

Maar dat niet alleen. Ook aan veel andere punten wordt gewerkt.
Zo komen er nu weer vier nieuwe “agentschappen”. Machtige, zelfstandig opererende organisaties die vanuit de achtergrond, verborgen voor iedereen die er niet speciaal naar zoekt, voorschriften maken, deze controleren en ook nog straf uitdelen. Het doel is om in ieder land minstens één agentschap te krijgen.

Op dit ogenblik zijn aan het ontstaan “The EU fundamental rights agency” voor Wenen, “The European Chemicals Agency”, al door Helsinki ingepikt, en “The Institute for Gender Equality” en “The Galileo Supervisory Authority”. Voor de vestigingsplaats van deze twee laatste wordt nog hevig geritseld tussen een elftal liefhebbers. Voor de Galileo Autoriteit zijn ook België en Nederland in de race.
Het zijn weer nieuwe centrale EU-overheidsinstanties, dus weer minder vrijheden voor de burgers.

Ook wordt gewerkt aan een nieuwe “Europese Zorgwet”, onder het mom van het liberaliseren van de gezondheidszorg en van het vastleggen van de Rechten van Patiënten.
De Nederlandse vertegenwoordigers zijn daar “vooralsnog” tegen. Maar let op! Over enkele maanden zult u zien dat er vanuit de Commissie een “Health Initiative” gaat komen. En let dan op het slappe Nederlandse: “vooralsnog”!
En het bovenstaande zijn enkel een paar voorbeelden. Er is nog genoeg meer aan de gang.

Is er tussen al die oude en nieuwe Kamerleden misschien één die durft te zeggen dat hij/zij gaat werken aan het volledig uittreden van Nederland uit die Politieke Unie (en eventueel de Economische Unie wel wil aanvaarden)?

4 REACTIES

 1. Het vervelende is, dat Nederland zijn voortvarende EU-beleid al jaren geleden tot speerpunt van de buitenlandse "politiek" heeft gemaakt en mede daaraan zijn internationale "politieke prestige" ontleend.
  M.a.w. Nederland is kampioen als het om verkwanseling van soevereiniteit gaat. Daarin spelen regelzucht en jurisme een hoofdrol.

 2. Galileo Supervisory Authority?
  Wat is me dat voor een gedrocht?
  Wil men er soms op toezien hoe de hemellichamen zich om mekaar wentelen?

  Onvoorstelbaar.
  De EU begint steeds meer op Taoisme te lijken. Nog even en in hun drang om alle lidstaten een agentschap te gunnen creert men er nog enkele bij zoals een Department of Resurection (om wie ten onrechte gestorven is terug tot leven te brengen).

  Groeten,
  Michielsens
  (die er gisteren bij een puur toeristisch bezoek aan een Taoistische tempel in Chaoyang achter kwam dat heel wat staatshoofden er grote giften hadden gedaan en er een herdenkingssteen van Koffi Anan stond die een enorme gift herdenkt – die hij vermoedelijk niet uit eigen zak heeft bekostigd).

 3. [3] Nou……., dat niet zo zeer (helaas). Maar het resultaat van zijn programma zou wel hetzelfde zijn 🙂

Comments are closed.