In tegenstelling tot wat sommige mensen denken zijn de laatste ontwikkelingen in de Europese Unie een teken aan de wand dat deze constructie geen lang leven meer is beschoren.

Als we kijken naar de recente berichtgeving, hoewel sporadisch door onze waardeloze reguliere media wordt doorgegeven, dan valt het op dat de politici in de EU langzaam wanhopig worden.

Vorig jaar werd de EU-grondwet door zowel Frankrijk als Nederland weggestemd en sindsdien verkeren de Eurofiele politici en Eurocraten in een staat van radeloosheid. Nooit heeft men rekening gehouden dat veel Europeanen niet zitten te springen om een wangedrocht die nota bene in elkaar is geflanst door een stel totaal wereldvreemde megalomanen als Valérie Giscard d’Estaing en trawanten. Alles aan dit gedrocht riekte naar Franse geldingsdrang, zoals die wordt onderwezen aan de Ecole Nationale d’Administration, een soort hogeschool voor ambtenaren in Parijs, gecreëerd door Charles de Gaulle in 1945. Vanwege hun ‘gloire perdue’ zinden de Franse politici op wraak op het Angelsaksische gedachtegoed, welke werd gepersonificeerd door het peride Albion en de Amerikaanse politiek. Boeken als ‘le Défi Americain’ van Jean-Jacques Servan Schreiber spraken over het Amerikaanse ‘offensief’ dat Europa wilde overweldigen met haar producten en vrijhandelsbeleid.

Mede dankzij de inspanningen van Jean Monnet en Robert Schuman konden zij de basis leggen voor een ‘verenigd Europa’, let wel verenigd, dus geen Europa van onafhankelijke staten of alleen een vrijhandelszone, zoals zelfs De Gaulle wilde. Neen, het moest een federaal Europa worden en wel zo snel mogelijk; met een eigen vlag, volkslied, munt, parlement, regering, grondwet en natuurlijk president. Behalve dan een groot deel van de Europese collectivistische politici, wilden echter bitter weinige Europeanen deze constructie.

Dit kwam tot uiting tijdens de grondwetsreferenda in eerder genoemde landen. Het was een klap in het gezicht van de Eurofielen als Eurocraten. Nu begint men pas te debatteren over het toelatingsbeleid van nieuwe lidstaten en zelfs de toegang van Turkije staat nu eindelijk ter discussie.

De Eurocommissaris Günther Verheugen is tevens in aanvaring gekomen met zijn eigen Eurocraten. Verheugen klaagde over de enorme macht van deze ongekozen bureaucraten, die alles dwarsboomden. Als tegenactie lekten deze bureaucraten foto’s naar de pers van een onbewezen ‘affaire’. Dit was nogal een doorzichtig plan om Verheugen in diskrediet te brengen. Verder heeft het Bundesverfassungsgericht geoordeeld dat de EU-grondwet illigaal is, want het geeft de EU meer macht dan de Bondsrepubliek en dat is niet toegestaan volgens de Duitse grondwet. Dus zelfs de Duitse politici moeten zich schikken naar de realiteit. In een enquete van het Duitse blad Bild bleek meer dan 90% tegen de EU-grondwet te zijn, terwijl de meerderheid van de Duitse politici dit steunde. Zo zien we hoe ver politici afstaan van hun volk. Zowel Ierland als Estland weigeren nog een ratificatieproces te houden voor een nieuwe aangepaste grondwet.

Nu is het bekend geworden dat de Europese Unie meer kost dan dat het oplevert. Marian Tupy van het Cato Institute heeft berekend dat de economische groei van de EG in de jaren 60 4,9% was, in de jaren 70 3%, in de jaren 80 2,4%, in de jaren 90 1,9% en in dit decennium een luttele 0,9%. Daarentegen groeit de wet- en regelzucht van de Eurocratie exponentieel en kost het volgens de Financial Times naar schatting het Europese bedrijfsleven zo’n 600 miljard euro aan bijdragen aan de EU en de kosten van deze toenemende en restrictieve EU-wetgeving. De opbrengsten zijn geschat op maar 118 miljard euro. Dit verklaart derhalve de absurd lage groei, gigantische werkloosheid en de toenemende armoede.

De EU kan het beste worden ontmanteld en omgevormd tot een vrijhandelsassociatie wil het nog kunnen overleven in de toekomst. Dat houdt in dat het Europarlement kan worden opgeheven en er een vrijhandelscommissie kan blijven bestaan die dan wordt bijgestaan door het Hof in Luxemburg om de multilaterale vrijhandelsverdragen te bewaken. De kosten voor zulke instellingen zijn minimaal en de bedrijfsopbrengsten worden gemaximaliseerd dankzij de enorme kostenbesparingen.

Als de politici door blijven gaan op hun heilloze weg richting een superstaat dan voorspel ik enorme problemen. Federale entiteiten als Joegoslavië, de Sovjet Unie en Indonesië zijn hierbij voorbeelden, waarbij het behoorlijk fout kan gaan wanneer een ver verwijderde centrale overheid haar macht wil uitoefenen over een zeer gediversificeerde bevolking. Opstanden, burgeroorlogen en revoluties zullen deze politici dan ten deel vallen met alle gevolgen van dien. Ben Bot heeft reeds de Eurocratie medegedeeld, dat alsnog een referendum voor een grondwet politieke zelfmoord betekent en daarbij verklaard dat de grondwet dood is. Uiteraard heeft hij het grootste gelijk van de wereld.

www.cato.org/pub_display.ph…
www.cato.org/pubs/journal/c…
www.cato.org/dailys/06-24-0…
www.vrijspreker.nl/blog/?it… www.tcsdaily.com/article.as…
www.tcsdaily.com/article.as…
www.libertarian.nl/NL/archi…
www.chroniclesmagazine.org/…
www.civitas.org.uk/pubs/EUF…
www.rogerhelmer.com/selfevi…
www.ft.com/cms/s/101cf670-5…

10 REACTIES

 1. Prima artikel, zoals we van Albert gewend zijn.

  "Federale entiteiten als Joegoslavië, de Sovjet Unie en Indonesië zijn hierbij voorbeelden, waarbij het behoorlijk fout kan gaan wanneer een ver verwijderde centrale overheid haar macht wil uitoefenen over een zeer gediversificeerde bevolking."

  Gek, ik dacht spontaan aan een meer voor de hand liggend voorbeeld, vlak over de grens.

  Voor een voorbeeldje: http://www.vlaamsbelang.be/

  Groeten,
  M

 2. Wel grappig dat juist de SP dit weekeinde keiharde uitspraken eiste van alle vakbroeders over dit Europa, VOORDAT er uberhaupt over ‘nationaal politieke samenwerking’ gesproken kan worden. Dat wordt dus niet samenwerken… (hi,hi)

 3. [4] Een beter voorbeeld zou Zuid-Ossetië geweest zijn. Die regio heeft (alweer) de onafhankelijkheid uitgeroepen, maar weer blijft de internationale gemeenschap stil. Puntland en Somaliland zijn hetzelfde lot ondergaan, ondermeer door invloed van Kenia.

 4. In Nederland zou men eigelijk helemaal niet eens moeten discusieren of het wel of niet goed gaat met de EU. Want hier kan men het beter van gedachten wisselen over wat wij allemaal mislopen door niet onze eigen weg te kiezen om als trots, vrij, soeverein, en onafhankelijke handelsnatie BUITEN de EU onze eigen lot te bepalen.

  Zulks in plaats van slechts het kadaverige en misplaatste neo-marxistische Euro-solidaritet te betreuren, dat uitendelijk in de letterlijk ondergang van land en volk zal resulteren.

  Het interesseerd mij geen ruk of de EU al dan niet ten onder gaat, maar wel hoe Nederland de verdoemenis alsnog zou kunnen ontlopen …

 5. Weer een helder stuk van Albert. Uit de ontwikkeling van de groei blijkt, dat hoe langer er getreuzeld wordt met het zinkende EUrabische schip te verlaten, hoe duurder het gelag. Dat Bot daar niet over begint, maar zijn keutel intrekt, geeft aan, dat hij op zijn ouwe dag nog steeds bang is voor zijn hachje. Hij wil nog 4 jaar als minister meevaren.

 6. Albert,

  Het klopt niet dat het Bundesverfassungsgericht geoordeeld heeft dat de EU-grondwet illegaal is.
  Er is daartoe door een Duits parlementslid (http://www.peter-gauweiler.de/ ) een zaak bij dat hof aanhangig gemaakt maar het hof heeft besloten zich niet over de zaak uit te spreken tenzij duidelijk wordt dat het Verdrag vooralsnog doorgaat.

  http://www.elsevier.nl/nieu

  http://www.grondweteuropa.nl/

  Verder schrijf je :

  "Zowel Ierland als Estland weigeren nog een ratificatieproces te houden voor een nieuwe aangepaste grondwet."

  Dat klopt maar er moet worden bijgezegd dat de reden daarvoor is dat ze het huidige ontwerp prima vinden en er kost wat kost willen doordrukken :

  EUOBSERVER / BRUSSELS – Irish prime minister Bertie Ahern has spoken out against picking and choosing parts of the EU constitution saying it risks unravelling if member states simply take out the bits they like best.

  "This finely balanced package, once unravelled, will be impossible to put together again", "A complete renegotiation or the agreement of a truncated treaty would mark a serious reverse for the union. If agreement could be reached on a different treaty, it would almost certainly represent a step back from the 2004 text," said Mr Ahern (Eerste Minister van Ierland)

  De Estse Premier van zijn kant zei geen behoefte te hebben aan een nieuwe ratificering omdat zijn land al geratificeerd heeft.Wat hem betreft, moeten gewoon de landen die dat nog niet gedaan hebben het verdrag vooralsnog aannemen.

  Zoals ik het zie, gaat de discussie bij de Europese leiders absoluut niet over omvormen van de EU tot vrijhandelszone maar over de vraag of men misschien een nieuw wat minder verregaand Verdrag, een grondwet light
  zeg maar, moet maken (bijv de Franse
  minister Nicolas Sarkozy ) dan wel vooralsnog moet doordrukken (Angela Merkel, Bertie Ahern, Guy Verhofstadt) enz….

  Ik gok dat daarover pas een beslissing valt na de Franse presidents- en parlementsverkiezingen van voorjaar 2007 waarna tegen eind 2007, 2008 de
  EU-grondwet-trein weer op gang gaat komen.

  Groetz,

  Cincinnatus

 7. [6]"Zulks in plaats van slechts het kadaverige en misplaatste neo-marxistische Euro-solidaritet te betreuren, dat uitendelijk in de letterlijk ondergang van land en volk zal resulteren."

  Wie betreurt dat dan? Volgens mij heb je je leesbril ergens laten liggen…

  "Het interesseerd mij geen ruk of de EU al dan niet ten onder gaat, maar wel hoe Nederland de verdoemenis alsnog zou kunnen ontlopen …"

  Misschien *doordat* de EU ten onder gaat, slimpie?

 8. En de EU is weer een stapje dichterbij met het zichzelf om zeep helpen: http://www.rtl.nl/
  (vm=/actueel/rtlnieuws/)/system/video/html/components/ actueel/rtlnieuws/miMedia/2006/week46/ma_1800barometer.avi_plain.xml

  Sommige problemen lossen zichzelf op.

Comments are closed.