Zie bericht over de EU die nu weer gaat veranderen hoeveel parfum, koffie of thee jij mag invoeren. En om het accepteren gemakkelijker te maken, gaan ze het maximale invoer-bedrag opvoeren. 300 ipv 175 euro.

Het ergerlijke is dat een kleine verruiming meteen gepaard gaat aan een andere beperking. En het punt dat dit weer een akkoord moet hebben van de 25, straks 27 ministers van Financiën. Dat betekent immers dat onder andere de Grieken en de Letten uitmaken wat wij hier mogen doen!

Hoe komen we van al dat betuttelend gedoe af?

In eerste instantie maar niet gaan stemmen, en wel protesteren!

—————————————–
ANP: Grote strop taxfree-winkels
SCHIPHOL – Parfum, koffie en thee mogen niet meer onbeperkt belastingvrij worden ingevoerd. Dat betekent een grote strop voor de winkeliers die deze producten op Schiphol verkopen.
Tot dusver vielen deze producten buiten het maximaal in te voeren bedrag van 175 euro per reiziger. Nieuw is dat dit bedrag wordt verhoogd tot 300 euro, waardoor reizigers wel meer producten belastingvrij mogen invoeren bij binnenkomst in de Europese Unie. Dit betekent weer een groot voordeel voor de taxfree-shops.

Het invoerbedrag was sinds 1994 niet meer aangepast aan de inflatie. Ministers van Financiën van de 25 EU-landen hopen dinsdag een politiek akkoord te bereiken over een compromisvoorstel van huidig EU-voorzitter Finland.

2 REACTIES

  1. "Het invoerbedrag was sinds 1994 niet meer aangepast aan de inflatie."

    Hiermee geeft men toe dat er sinds 1994 ruim 80% inflatie is geweest. De tax-free winkels op Europese luchthavens waar ik ben geweest waren (bijna) even duur als de gewone winkels in de stad. Dus waarom met extra tassen rondsjouwen?

  2. [1] Dat klopt, want in sommige landen is het zelfs goedkoper dan op Schiphol. De taxfree zaakjes hebben hun voordelen verloren toen de Europese Unie besloot dat er geen belastingvrije goederen meer mochten worden verkocht binnen de EU. Natuurlijk mogen de commissarissen, politici en bureaucraten alles nog steeds belastingvrij inslaan. Verschil moet er zijn natuurlijk.

Comments are closed.