(Novum) – Politici die liegen moeten een geldboete krijgen.

Dat meent een ruime meerderheid (59 procent) van de Nederlanders, blijkt dinsdag uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Netwerk.

Dan zal de andere 41 % de vraag wel niet goed begrepen hebben, of die vindt dat liegende politici de gevangenis in moeten.
De consequentie daarvan zou echter zijn dat de gevangenissen weer te klein worden en er niet veel werkzame politici over blijven. Hetgeen een positief resultaat zou zijn!

Ook (!) de politieke leiders verdwijnen dan achter de tralies. Te beginnen met Wouter Bos die immers door Maxime Verhagen en Jan Peter Balkenende om de haverklap beschuldigd wordt van leugens. Of zouden Maxime en Jan Peter ook liegen?
Die zijn echter beiden van het Christen Democratisch Appel, en Christenen mogen niet liegen!

5 REACTIES

  1. Zo’n boete moet je als burger toch zelf betalen. Veel beter kun je zo’n politicus met pek en veren besmeuren en ervoor zorgen dat hij of zij nooit meer een publieke functie zal bekleden.

  2. Als een ambtenaar zijn mond open doet liegt hij al.
    ——————————————
    Ubi servus civilis respirat, ergo mentirit

  3. [1] Je zou het zo kunnen inrichten dat politici pas na de ‘zittingstermijn’ hun ‘salaris’ krijgen uitbetaald. Na aftrek van de boetes… Wellicht is er ook een kaart "ga direct naar de gevangenis" te bedenken.

  4. er schijnt ook een site te zijn die al die ‘beloftes’ en dus leugens bijhoudt, om later nog eens terug te kunnen zoeken.

Comments are closed.