De arbeidsinspectie heeft ontdekt dat veel kranten bezorgd worden door “illegalen”.

Daarom eist de Arbeidsinspectie dat de landelijke dagbladen een boete van 2,1 miljoen euro betalen.

Die bedoelde krantenbezorgers zijn overigens meestal gewone mensen die in Nederland wonen, maar nog geen echt papiertje hebben waarop staat dat ze hier mogen blijven. Mogelijk zijn ze wel “in de procedure”.

14 van de 17 agentschappen in Zuid Holland hadden bezorgers die niet de juiste papiertjes hadden. 55 in totaal. Daarom wil men nu de uitgevers beboeten. Maar die zeggen dat dat niet hun verantwoordelijkheid is, maar die van de agentschappen.
Wel, dat zoeken de juristen maar uit.

Wat we hier echter weer zien, is hoe in Nederland tot in het kleinste detail alles volgens regeltjes moet verlopen. En wee, als je je daar niet aan houdt!
Door die “illegalen” te verbieden om kranten te bezorgen, (en nog veel meer andere werkzaamheden ook) worden ze verhinderd om een eerlijke boterham te verdienen. Een heel goede manier om hen dan maar in de misdaad te drijven.

Ze kunnen natuurlijk ook naar hun land van afkomst terug. Maar daar zijn velen al weggegaan omdat ze daar ook geen kans hadden om aan de kost te komen.

In een vrije libertarische samenleving zal iedereen die wil werken en die iemand vindt die hem/haar ervoor wil betalen, dit zonder meer mogen. Ja, het zal zelfs worden toegejuicht.
Maar ook zullen er in die libertarische samenleving anderen niet worden gedwongen om via de verzorgingsstaat nieuwkomers in de watten te leggen door hen “gratis” allerlei uitkeringen en subsidies te verstrekken.

Daarom moet de verzorgingsstaat geprivatiseerd worden, en de werkvergunningen worden afgeschaft.

7 REACTIES

 1. Met de laatste twee stellingen ben ik het eens.
  Maar dan moeten de grenzen dicht of op een selectief kiertje, toch?

  Het lijkt mij dat er anders letterlijk honderdduizenden naar hier komen om
  (terecht) wat betere betaling voor hun arbeid te ontvangen dan thuis.
  Daarmee zal de prijs voor arbeid van de lokalo’s flink zakken.

  En de prijs voor woonruimte stijgen.
  Of moet ook alle vormen van wonen(bestemmingsplannen e.d.) worden vrijgegeven?

  In een woord, ingrijpend 😉

 2. Een goede vriend van mij is dakloos en loopt de krant om niet te hoeven bedelen bij de sociale dienst of ergens op straat. Op zijn manier is hij gelukkig en heeft vrede met zijn situatie. De ongebondenheid van het krantenbezorgen is hem veel waard. Hij krijgt zijn loon gewoon in een envoloppe elke vrijdag en dat past goed bij zijn manier van leven.
  Ik vrees dat hij ook de dupe wordt van deze regelaars.

 3. nou, wat vreselijk he. illegalen die eerlijk willen werken, maar dat niet mogen. Wat moeten zij dan doen om droog brood te verdienen??

  zie mijn onderstaand boek over het vreemdelingenbeleid. Triest is dat de blanke media mij totaal doodzwijgen als politiek incorrecte niet-blanke en hindoeschrijver, wat dus niet toegestaan is in achterlijk nederland. Ongelooflijk. MOET IK SOMS EEN BOM GOOIEN OM MEE TE TELLEN?

  WEBpublication BOOK WART0141 / EPAGE 1 of 92
  Een Dynamisch Vreemdelingenbeleid
  Hindu nazism (Hindoe nazisme)

  hier een citaat uit de inleiding:

  In 1991 viel het doek definitief. Mijn studentenvisum werd niet meer verlengd en ik raakte in een duizendvoudige crisis, want mijn eerste vriendin en mijn hele familie verbroken het contact radicaal. Ik werd hierdoor tot een semi-illegaal verklaard en mocht niet werken of studeren. Kortom mijn leven was totaal mislukt en als een echte traditiegerichte Hindoestaan bereidde ik mij voor op een rituele zelfmoord, als alle kaarten definitief verspeeld waren, want er was geen weg terug naar de allesverslindende hel in Suriname. De afscheidsbrief werd met zorg geschreven en netjes in een verzegelde enveloppe klaargelegd voor mijn D-Day op aarde. Er was een extreem plan ontwikkeld om met tenminste honderd liter benzine zelfmoord te plegen in mijn studentenflatje van zestien verdiepingen, volgens de gebruiken van de verschroeide aarde tactiek.

  Maar, ik wilde eerst nog een Ardennenoffensief lanceren, zoals de nazi militairen uit het geschiedenisboek van het VWO (Suriname: Mr. Dr. J.C. Miranda Lyceum) .

  dit boek en nog 13 anderen staan bloot voor jou op:

  Kritisch Podium Dewanand
  http://www.dewanand.nl

 4. kunnen die krantenbezorgers zich nog beroepen op het instandhouden van de vrije meningsuiting?
  Of misschien een van die vele potjes tot instandhouding van de media…

 5. [1] Of moet ook alle vormen van wonen(bestemmingsplannen e.d.) worden vrijgegeven?

  Uiteraard. Waarom zou Hub (of ik, of welke libertarier dan ook) selectief een uitzondering maken voor woonbeleid?

  Tuurlijk moet ook hier de overheid zich NIET mee bemoeien.

Comments are closed.