de 16 ondertekenaars van brief in Volkskrant.*)
Deze 16 ondertekenaars geven het goede voorbeeld voor het helpen van Nederlanders die het echt nodig hebben.

——————————

Beste 16 Ondertekenaars van de brief aan J.P. Balkenende in de Volkskrant van 2 november,
Geert Mak, Khalid Boulahrouz, Jan Mulder, Harry de Winter, Bas Vos, Youri Mulder, Aziz, en andere weldoeners.

Naar aanleiding van uw actie om met deze brief een goed voorbeeld te geven, wil ik u eerst complimenteren met uw sociaal gevoel om mensen die het echt nodig hebben, te helpen.

Wat mij tegenvalt, is dat u daar de politiek voor nodig hebt en een brief aan Jan Peter Balkenende over schrijft. Of doet u dat alleen om meer publiciteit te krijgen om meer mensen over te halen uw goede voorbeeld te volgen?

U hebt de politiek namelijk helemaal niet nodig.
U kunt vandaag nog al de overschotten die u noemt, en wilt geven aan de groepen die u noemt, overmaken op de bankrekening van LIFHAS.
U hoeft immers helemaal niet te wachten met het lenigen van noden totdat de politiek iets doet.

Met de bedragen die u wilt schenken, zoals uw kinderbijslag, uw hypotheekrenteaftrek, uw beschikbaar bedrag voor een hogere ziektekostenpremie en dergelijke, kan al heel wat gedaan worden.

LIFHAS is het Libertarisch Fonds voor Hulpacties dat u garandeert dat 100 procent van uw bijdragen terecht komt bij de ervoor bestemde personen. Elke euro helpt om nood te lenigen. LIFHAS heeft dit onder andere bewezen bij directe hulp aan Tsunami-slachtoffers.

Doordat u deze bedragen vrijwillig wilt staan, geeft u een voorbeeld van moraliteit. Verplichte afdracht via de belastingen heeft immers met moraliteit helemaal niets te maken. We hopen dan ook dat velen vrijwillig uw voorbeeld zullen volgen.

Wij zullen regelmatig over de voortgang en de resultaten publiceren op de Vrijspreker, die dagelijks commentaar op actuele gebeurtenissen geeft.
Een bezoek aan www.vrijspreker.nl zal u daarvan overtuigen.

U kunt uw betalingen overmaken aan:
Rekeningnummer 49.79.67.944
Van LIFHAS te Schiedam
Iban nummer: NL95ABNA0497967944 BIC: ABNANL2A

Met vermelding:”Lenigen NL noden”

Om zo snel mogelijk deze hulp te verwezenlijken, en misschien anderen er toe te bewegen met uw initiatief mee te doen, plaatsen we deze open brief ook meteen op de vrijspreker.

Uiteraard zijn we altijd bereid op al uw vragen te antwoorden.

Hoogachtend,

Ir H.J. Jongen.
hub@vrijspreker.nl
———————————————-
*) Deze brief werd naar de Volkskrant gestuurd als reactie op een aldaar geplaatst stuk.
Dit volgt hieronder, met dank aan Sander die het ons toestuurde:

Als we e-mail adressen van de ondertekenaars kunnen krijgen, zullen we de Vrijspreker reactie ook aan hen rechtstreeks toesturen.
————————————————
Bedankt Balkenende! Maar wordt ’t niet te dol?’
Van onze verslaggeefster Yvonne Doorduyn

DEN HAAG – Ze behoren – wat inkomen betreft – tot de gelukkigste 10 procent van Nederland, en willen méér belasting betalen. Schrijver Geert Mak, voetballer Khalid Boulahrouz, sidekick Jan Mulder, mediaondernemer Harry de Winter en anderen doen vandaag in de Volkskrant een oproep aan premier Balkenende om meer belastinggeld ten goede te laten komen aan Nederlanders die het echt nodig hebben. ………

De zestien ondertekenaars van het manifest leveren graag hun kinderbijslag in, hun hypotheekrenteaftrek, betalen graag een hogere ziektekostenpremie. En als ze 65 zijn, betalen ze met alle liefde en plezier mee aan de AOW.

Allemaal om de arme kant van Nederland meer kansen te geven……

citaat ingekort

7 REACTIES

 1. Ze zijn zo geconditioneerd in deze collectivistische samenleving dat ze vergeten zijn dat ze vrij zijn hun overschotten weg te geven zonder dat gelijk ook voor anderen met hetzelfde inkomen af te moeten dwingen.

  Wat een brutaliteit eigenlijk, goede sier maken en vervolgens je buurman dwingen ook zijn portemonnee te trekken, maar ja, dat hoort nou eenmaal bij democratie, niet waar?

 2. Inderdaad: ze hadden dat geld gewoon aan een of meer goede doelen kunnen geven en dat vervolgens bekend maken.

  Dat geven hebben ze echter niet gedaan, maar de pubiciteit natuurlijk wel gezocht. Eén reden ligt voor de hand: verkiezingen, maar er is volgens mij nog een reden, en wel een veel minder ‘nobele’:

  Zou de werkelijke reden voor die publiciteit niet zijn: kijk eens hoe rijk ik ben!

  Die boodschap gratis verkondigd, gecombineerd met een aureool van morele superioriteit en dat zonder dat het ze ook maar één cent kost: dat is echt 3 vliegen in één klap.

 3. Ja, en erop speculerende dat het toch niet zover komt dat de wet wordt gewijzigd en ze daadwerkelijk iets moeten dokken, kunnen ze dus tevens kostenloos "demonstreren" hoe vrijgevig en moreel superieur ze wel zijn.

 4. Anderzszijds vindt iedereen het normaal dat parende vrouwen 0,0 AOW premie, inkomensafhankelijke ziektekostenpremie etc etc etc betaalt, terwijl zij wel 110% rechten hebben.

  Ook al zijn ze schatrijk.

  Kunnen zich, en hun broed, daarnaast aan alle kant4en laten aftrekken door hun partner voor de fiscus.

  M.a.w. Het Gezin geen molensteen maar hoekstaan van de samenleving der alleenstaande vrouwen en mannen, die hun hee leven tot straks hun 70ste fulltime kunnen blijven werken om de voorzieningen van de
  familie Doorsnee te mogen betalen.

  Immers de Familie Doorsnee consumeert met gemiddeld 4,5 personen gemeenschapsvoorzieningen, terwijl men -gezamenlijk- nog minder dan 1 alleenstaande betaalt.

  C.q. de alleenstaande betaalt 4,5 zoveel dan doorsnee gezinslid, die daarbovenop nog allerhande bijslagen toeslagen aftrekken kortingen en wat al niet meer kennen.

  Men stelt een andere inkomensverdeling voor waarbij men graag meer belasting betaalt om dit mogelijk te maken.

  Men stelt hen voor dan maar allerhande donaties te doen, terwijl men dit al doet.

  Men weer de zwakkere weer afhankelijk van de zg. "liefdadigheid": maken.

  Waarom moet de alleenstaande stratenmaker bloeden om Het Gezin, b.v. dat van Ali Zalm of Kniertje Kok te spekken ?

 5. [5] Dat is mooi.
  Heb je dit al aan Jort Kelder meegedeeld?
  Hem het VS-artikel doorgestuurd?

 6. [4] Inderdaad Verkouteren, dit zijn de dingen die de Vrijspreker tracht te bestrijden.
  Werk mee aan een Vrije Maatschappij.

Comments are closed.