Het lijkt wel of het mijn noodlot is dat ik altijd uitgerekend op verkiezingsdag door mijn bazen aan de dijk word gezet.
De eerste aangetekende brief van het Algemeen Dagblad (met de sommatie om mijn geweigerde column van Theo zijn site af te halen – of anders!) plofte op 15 mei 2002 op de mat. En nu …

En nu heeft de Metro ook al de Dag Van De Democratie uitgekozen om de samenwerking met mij op te zeggen “vanwege een inhoudelijke koerswijziging van de krant”. Welk een fraaie symboliek! Het lijkt wel een stuiversroman.

Ik voelde de bui al maanden hangen, en het is bijna een opluchting dat de hoofdredactie eindelijk open kaart speelt. De “koerswijziging” waar ze vermoedelijk op doelen diende zich al aan in de editie van afgelopen dinsdag, met drie knalrooie advertenties (“Stem PvdA!”) op de voorpagina, een hoofdartikel getiteld “Balkenende exit”, en een vette kop over twee pagina’s: “Wie niet stemt, moet de komende vier jaar zijn bek houden”.

Ik zal de koerswijziging met belangstelling blijven volgen, en troost mijzelve met de wetenschap dat ik geheel in de geest van ons Theo heb gehandeld, door alle ouderwetsche media tegen mij in het harnas te jagen. Daar mag ik best wel een beetje trots op zijn, vind ik zelf.
Ondertussen zijn er op internet waarachtig al sites die elkaar in de haren vliegen over de exclusieve rechten op mijn proza. Jammer dat er in de underground press geen droog brood te verdienen valt. Anders had ik ze tegen elkaar op kunnen laten bieden.
Nu ziet het er toch naar uit dat ik een ander vak zal moeten kiezen, op mijn ouwe dag. Suggesties zijn welkom.

Pamela Hemelrijk

51 REACTIES

 1. Lullig, Pamela. Zullen we toch maar massaal op je stemmen dan? Heb je toch een inkomen 😉

 2. Pamela, wat rot.
  Het geeft wel aan met wie je daar te maken had!

  Inderdaad isPamela exit.
  geld verdienen via internet heel moeilijk.
  Wat we kunnen toezeggen is nu nog niet meer dan dat we er over gaan nadenken.
  We zijn bij de Vrijspreker graag bereid om eventuele ideeen te coordineren.

 3. Het pad van een kritisch columniste gaat niet over rozen ! En veel alternatieven zijn er in de gedrukte media helaas niet…of je moet als Ebru Umar in de Libelle (al dan niet) Bekende Nederlanders willen interviewen…
  Misschien iets in het buitenland als bijv. cityjournal ( http://www.city-journal.org ) ?

 4. Pamela,
  bundel je columns: maak er een boek van!

  Of schrijf een nieuw boek over de situatie in NL.

  Kun je waarschijnlijk niet van leven, maar ’t zal wel een paar centen opleveren.

  Wat betreft die VMBO-schoolkrant die Metro heet: jouw columns waren het enige wat het oprapen van dat vod waard maakten.

 5. "Jammer dat er in de underground press geen droog brood te verdienen valt."

  Pamela, maak een eigen web log en gebruik Google advertenties:

  https://www.google.com/adse

  Sommige populaire webloggers verdienen hiermee zelfs genoeg om van te leven.

 6. [5] Inderdaad, het zou enorme zonde zijn om de geweldige artikelen van Pamela te moeten missen. Ofschoon de toekomst toch niet in de massamedia ligt, want het gaat er in de krantenwereld niet al te best. Veel redacties moeten mensen ontslaan, omdat toch iedereen op internet gaat. Betere informatie en veelzijdiger. Jammer voor de Izvestia’s en Pravda’s van dit land: "The bell has tolled, and it has tolled for thee". Hoewel behalve politici, ambtenarij en de gesubsidieerde stichtingen er niemand van zal wakker liggen.

 7. Was er is een goede journaliste,wordt je eruitgekegeld.
  Je mag wel kritiek hebben,maar dan moet je toch een beetje likken naar de PvdA zoals Freek doet,maar ja voorspellen dat het hier verkeerd gaat,weet iedereen ,maar je moet het vooral niet hardop zeggen.
  Uitstekende stukken houwen zo!
  Misschien congressencircuit,organiseren en/of voorzitten?

 8. Het zou ook geheel in de geest van Theo zijn als Pamela verder ging op haar eigen internetsite!

 9. Je kan ook bij ons zoveel publiceren als je wilt natuurlijk Pamela. Maar net wat je zegt, wij verdienen er ook geen ene ruk mee. Behalve de ‘Nationale jubel’ natuurlijk! In elk geval veel succes gewenst. Je weet wat ze over een diamant zeggen, toch?

  http://www.vrijheidsstrijde

 10. Het heeft me altijd al verwonderd dat de columns van Pamela Hemelrijk
  konden blijven verschijnen in een mainstream media vehikel als METRO.
  Normaal worden mensen die wat zinnigs te zeggen hebben over politiek en economie hebben (en ondanks zekere beperkingen hoorde Pamela Hemelrijk daar toe)door de media-bazen van het grote publiek weggehouden zoals een bekoorlijke jongedame uit
  de novicen-slaapzaal door een (rabiaat homosexuele) vader-abt.

  Het is tragisch maar de waarheid te schrijven over de mestvaalt die politiek Den Haag is,
  hoe puntig en welsprekend ook geformuleerd, levert in regel niks anders op dan in enige
  kluiten mest die je richting worden uitgegooid…in het beste geval…in het slechtse geval is het een kogel
  die je richting uitkomt zoals Pim de poot en Theo de brulboei mochten ondervinden.

  Pam vraagt zich af : wat nu ? Misschien kan ze als journalist nog terecht bij gespecialiseerde bladen
  zoals voetbal international of iets over binnenhuisarchitectuur of zo waar waarheidsliefde en een onafhankelijke
  geest mindere handicaps zijn dan op een politieke redactie.Haar columns kan ze dan nog kwijt op sites als de vrijspreker waar de 5 man en de paardekop (also known as Huub Mooren) die in Nederland Vrijheid niet ongenegen zijn
  zich erover zullen blijven verblijden….tot de powers that be ook de VS opdoeken natuurlijk 🙁

  Groetz,

  Cincinnatus.

 11. [10] Diamonds are forever!! Omdat ze niet kapot te krijgen zijn, toch? 😛

 12. Pamela … vraag aan Wladi Kiel of aan Bart Jan Spruyt hoe je mij kan bereiken met je gegevens, en ik stort per omgaand 500 pleuros op je rekening … als aanmoedigertje, (als het maar geen Giro nummer is, want dat is gewoon ambtenarij).

 13. Pam, wat jammer. Ik zal vanavond op je stemmen (lijst 10) zodat je misschien samen met je partij nog de boel kan wakker schudden.

 14. > Nee, wat zeggen ze over een diamant?

  Dat die door Joden verkocht worden?

 15. Te laat en Terecht.
  Hoe jammer ook van uw baan.

  Pim Fortuyn kreeg ook de zak van Elsevier zodra hij zich verkiesbaar stelde.

 16. Ik waardeer de eerlijkheid en betrokkenheid van Pamela Hemelrijk ondanks dat ik haar soms wat vind overdrijven (niet erg voor een columnist trouwens), maar vaak ook heeft ze gelijk. Gewoon op internet doorgaan mocht geen krant of tijdschrift je willen. De media in het ‘vrije westen’ deugen voor geen meter. Dat is het nr. 1 probleem in de westerse wereld. Politiek en samenleving is grotendeels verrot dankzij de media.

 17. [19] Grotendeels mee eens. Alleen HP/de tijd biedt weleens een libertarisch artikel. Paul Frentrop is daar nu ook vaste commentator, en Bart-Jan Spruyt boekenrecensent.

 18. Probeer eens een studie realisme te volgen. Allicht dat je dan zelf ook een koerswijziging ondergaat.

 19. Ga eens een wereldreis maken als je dan binnenkort toch tijd over hebt. Kan je is zien hoe goed we het hier hebben in vergelijking met elders en hoe misplaatst al je eewwige gezeur is.

 20. Pamela, bundel je libertarische columns, zonder de onbewezen complottheorieën aub, en ik bestel ongezien tien exemplaren voor de sinterklaas en tien voor de kerst.

 21. [21] Misschien probeert u het beste eens een studie filosofie icm een studie Nederlands opdat u in een volgende reactie ons kunt verblijden met een juiste woordkeuze.

  [22] Ah een typische homo socialus democratus uitspraak: een vleugje oppervlakkigheid, een snufje oogkleppen, op een bedje van onnozelheid opgewarmt in de stockholm syndrome magnetron. Applaus! 🙂

 22. Nou Pamela ik heb op je gestemd, nu hopen dat je in de collegebankjes komt. Ik twijfelde tussen Fortuyn (lijst5) en Wilders of 1 NL… maar eenmaal achter het stembord toch maar op jou gestemd. Ik stond geloof ik 2 minuten achter dat bord…

  Sterkte en succes met het vinden van een nieuwe krant! Vooral doorgaan!

  Groet, Achilles

 23. Pamela,
  Jammer, maar bedenk: jouw columns waren toch al paarlen voor de zwijnen.
  Ik ben al aan het piekeren over een oplossing.
  Groet.

 24. [27] Zoals eerder gesuggereerd … Begin een weblog met advertenties van sympathiserende zaken, en noem het "DE VIRTUELE OPPOSITIE" … of iets dergelijks, waar jij en je bezoekers naar hartelust kunnen … SNIPEN op de bende die nu weer aan de macht komt.

  De eerste 500 pleuros heb je al binnen. Maar laat er geen gras over groeien.

  Ten tweede publiceer je geschreven columns om snel cash bijeen te schrapen.

 25. [23] En inclusief onbewezen, doch waarschijnlijke complottheorieën bestel ik er 11!

Comments are closed.