Kandidaat: Kathleen van Brempt (SP.a) Vlaams Minister van mobiliteit, sociale economie en gelijke kansen

Nominatie: “Ik schrik ervan dat de EU een vrijhandelszone zou worden; dat zou slecht zijn voor Nederland.”

Toelichting: Kathleen van Brempt trad zondag 5 november op in Buitenhof, samen met Jan Peter Balkenende en Maarten van Rossem.

Kathleen is al jong socialist geworden. Zij zegt: omdat zij sociaal bewogen was door het zien van grote armoede. Een typisch geval van het verwarren van “sociaal” en “Socialistisch “. Het eerste beweegt iemand uit menselijk gevoel in vrijheid oplossingen te zoeken voor minder bedeelden. Het tweede, socialistisch, zoekt die oplossingen door iedereen in de hele maatschappij via de politiek te dwingen met de door hen bedachte oplossingen mee te doen.

De socialistische oplossing is tegen de vrije maatschappij, tegen de soevereiniteit van ieder individu, met als droevig gevolg dat de resultaten lager zijn.
De politieke partij van Kathleen heet Socialistische Partij Anders, afgekort als sp.a, met als ondertitel Sociaal Progressief Alternatief, en noemt zichzelf een Vlaamse sociaaldemocratische politieke partij.
Kathleen is met de politiek getrouwd. Ze heeft altijd in (semi-) overheidsorganisaties gewerkt en is via het Europarlement minister in Vlaanderen geworden.

In de Buithofuitzending hield ze een pleidooi dat Nederland zijn leidende rol in Europa weer zou moeten oppakken. Een vrijhandelszone ziet zij als een bedreiging. Er moet een echte politieke unie komen. Onmiddellijk gesteund door Jan Peter balkenende die benadrukte dat Nederland (en andere landen) inderdaad zo snel mogelijk de soevereiniteit die er nog is, moeten prijs geven aan Brussel en alle vetorechten laten afschaffen. Bovendien vindt Jan Peter dat hij wél hard trekt aan die collectivistische EU.
Daarbij prees Kathleen Guy Verhofstadt die wel hard trok aan die socialistische EU.

Kathleen kon het ook niet laten om zich af te zetten tegen Amerika en te pleiten voor een sterke EU om tegen de Verenigde Staten te kunnen optreden. Jan Peter stelde haar gerust met de verzekering dat ze in Nederland niet nog eens de “fout” zullen maken om in een referendum het Nederlandse volk een keuze voor de EU te laten maken. Bij een volgende gelegenheid wordt het volk er gewoon ingeluisd. Wat dat betreft is de overheid inderdaad jaloers op Guy Verhofstadt en zijn trawanten die België gewoon de “EU-grondwet” liet ratificeren terwijl de gewone Belg helemaal niet wist wat er gebeurde of waar ze het over hadden.

Kathleen weet haar ideeën charmant over het voetlicht te brengen. Jammer dat zij daarbij kiest om die ideeën op een socialistische (gewelddadige) manier te verwezenlijken. Daarom verdient zij de Vrijspreker Award Politicus van de week.

5 REACTIES

 1. Ze wil dus wél een politieke eenheid, maar geen economische? Is ze ook voorstander van handelsbarrières tussen Vlaanderen en Wallonië dan? Dit mens heeft zeker haar hersenen ook aan de minder bedeelden gegeven?

 2. Ze is voorstander van handelsbarrières tout court.
  Minister van "sociale economie". Ik vraag me af wat dat voor een beest is?
  In mijn verdorven geest gaan financieel en economisch samen zoals in "de financieel-economische tijd", maar sociaal-economisch is een nieuwspraakdraak.
  Minister van gelijke kansen: nou dàt is nog eens ambitieus: gelijke kansen! alleen nogal hoogmoedig om te beweren dat je dat met regeltjes en andermans geld kan organiseren. Zulke hoogmoed moet wel faliekant uitdraaien.

 3. Eindelijk een fotootje van de mooiste duivelin uit onze politieke hel!
  Ik denk dat Hub dit speciaal voor mij heeft geplaatst 😉
  Kathleentje: nog knapper dat Laurette O. in haar jonge jaren (en minder snugger/doortrapt om ECHT gevaarlijk te zijn). Gewoon lekker doorzichtig lomp socialistisch.
  Hmm… toch maar beter afvoeren.

 4. ‘een vrouw kan nog zo mooi van uiterlijk zijn, maar als zij een rotkarakter heeft dan is en blijft het een rotmens.’

 5. Ze kwam anders heel wat sympathieker en eerlijker over dan onze leugenachtige (IrakBlairBush) en "boring"Balk.
  Winsemius en anderen konden hun afkeer van balk nauwelijks verbergen.

  nina

Comments are closed.