Maar volgens het verloop van “de peilingen” is daar niet veel kans op, en dus hoopt zij nu op een baan als vice-premier in een regering CDA-VVD.

Kijk, het touwtrekken om de baantjes is al begonnen!

Mark Rutte moet dan maar partijleider in de Kamer blijven. En als de VVD niet mee gaat regeren, dan neemt Rita genoegen met de baan van vicefractievoorzitter. “Maar anders word ik vice-premier!” bepaalde Rita vanmorgen op Business Nieuws Radio.

Rita is uitermate geschikt voor een dergelijke baan. Met het grootste gemak kan zij van kleur veranderen. “
Zo geeft zij bvb afgelopen zondag 700.000 euro belastinggeld aan de homo-organisatie als bewijs hoe goed ze het meent. En op maandag bepaalt ze dat asielzoekende homo’s uit Irak geen verblijsvergunning krijgen en naar hun veilige land zullen worden teruggestuurd.
Rita:” De mensenrechtensituatie in Irak is weliswaar ‘zeer zorgelijk’ en er is onder meer sprake van discriminatie en geweld op grond van religie, etniciteit, geslacht en seksuele voorkeur. Maar van een bewuste en stelselmatige campagne gericht op het vermoorden van homoseksuelen is geen sprake.

Frits Bolkestein heeft de VVD-ers al gerust gesteld voor als ze niet in de regering komen. (Hebben ze de hoop al opgegeven?) Immers vanuit de oppositie kunnen zij dan rustig vanaf de kant hun “batterijen opladen”, en maar wachten op fouten in de regering en dan “prijsschieten”

Iedereen die deze uitspraken hoort of leest moet een heel goede indruk krijgen over wat de kiezers na 22 november te wachten staat!
Er heerst een grote eensgezindheid bij alle politici om de kiezer toch naar de stembus te lokken. Doet er niet toe wat hij stemt. Als hij maar stemt, want dat geeft politici het wapen om te beweren dat heel het volk achter hen staat.
Maar ondertussen blijkt overduidelijk een onderlinge haat; ze kunnen elkaars bloed wel drinken.

En op die verzameling zou je gaan stemmen?
Denk dan eerst nog eens na welke invloed jouw stem na een vorige verkiezing gehad heeft en wat je door jouw stem hebt kunnen veranderen.
Het is zo goed als zeker dat je tot de conclusie komt dat het helemaal niets heeft geholpen en dat je je niet alweer zult laten lijmen.
Dus STEMNIET!

5 REACTIES

  1. "En op die verzameling zou je gaan stemmen?"

    Nee. Een dure doch vermakelijke kluchte is het wel. 🙂

  2. [2] Ligt er aan wat u wilt bereiken. Een blanco stem wordt wel bij het percentage opgekomen stemvee opgeteld. U steunt dan wel het instrument en niet de inhoud en/of poppetjes.
    Bij niet-stemmen wijs je het instrument democratie an sich af en opteer je voor individuele keuzevrijheid ipv die vrijheid af te staan aan een ander individu / politieke organisatie.

  3. Het lijkt mij dat met een blanco stem ik aangeef niet te kunnen kiezen tussen de inmiddels talrijke partijen. Daarmee geef ik dan meteen aan dat er iets danig mis is met "het systeem". Als ik niet stem dan kan dat makkelijk uitgelegd worden als gemakzucht of desinteresse. Niemand trekt zich er dus wat van aan.
    Wellicht is het handiger dat ik met die blanco stem actief protesteer. [3]

Comments are closed.