Wij vermeldden reeds dat behalve de 10 % geheel afgekeurde stemcomputers ook de 90% andere niet helemaal veilig zijn.
Maar ze worden toch wel gewoon toegepast in de komende verkiezingen.

Voor politici geldt: Beter onveilige verkiezingen dan geen verkiezingen!

Nou ja, gewoon doorgaan nu ook weer niet. Want het schijnt dat elke machine door een politieagent wordt bewaakt. Die moet opletten of er geen spionnen in de buurt zijn die golven opvangen om te weten wie er wat stemt. Het “stemgeheim” moet echt goed bewaakt worden. Big deal!

Zou dit een show zijn om de aandacht af te leiden van het echte gevaar, namelijk dat er met de machines gemanipuleerd wordt om de uitslag te beïnvloeden?

Tot onze verbazing spant de stichting die zich verzet tegen de huidige stemcomputers toch geen kort geding aan tegen de staat. De groep ‘Wij vertrouwen stemcomputers niet’ wilde een verbod op de computers.
De actiegroep vindt wel nog steeds dat de computers niet veilig zijn. Maar ze ziet van een kort geding af, omdat het mogelijk de verkiezingen van 22 november in de war zou schoppen.

Het kan best zijn dat zij dat uit eigen beweging doet. Misschien zijn ze zelf wel zodanig gebrainwashed dat ze het de politici niet al te moeilijk willen maken.
Het kan ook dat ze zodanig onder druk gezet zijn dat ze hun kort geding niet doorzetten omdat dan de verkiezingen echt in gevaar zouden komen.

10 REACTIES

 1. Een mooie kans voor de Vrijspreker om de fakkel van die stichting "wij vertrouwen de stemcomputers niet" over te nemen en de staat in kort geding te gaan dagen.

  Schop de verkiezingen in de war, krijg landelijke naamsbekendheid en laat mensen kennis maken met de Vrijspreker.

  Ik denk dat dit DE kans is voor de Vrijspreker om er voor te gaan zorgen dat niemand zal gaan stemmen!

 2. Mijn conclusie: Waar kun je op vertrouwen? Niet op de machine en ook niet op het potloodje, maar alleen op jezelf, dus….. Stem Niet !

 3. De machthebbers, overheid en politici is het uitsluitend te doen om een pro foma vijgeblaadje … Of niet soms?

  Zij doen verder waar zij zelf zin hebben. Stemmen is wel het stomste wat em kan doen.

 4. Onbetrouwbaar maar wel gebruiken? Lijkt mij een kwestie van soort zoekt soort.

 5. [1] Goed idee Egor. Willen we wel oppakken zelfs als er maar een heel kleine kans van slagen is.
  Toch wel enig "juridische ervaring"voor nodig lijkt me.

  Heb jij dat in voldoende mate?
  Zou jij dan dit project willen/kunnen trekken?
  Zie je daar kans toe?

 6. [5] Hub,

  Is er niet ergens een Libertarische juristenclub ergens in Den Haag, die vroeger onschuldige tot dwangarbeid veroordeelde jongemannen onder militaire dienstplicht uithielp en die nu geloof ik, ondernemers helpt belastingen te ontwijken?

  Misschien willen die je wel helpen tegen een kameraadschappelijk prijsje?

 7. [6] Die club heet het HJC. Dat HJC is een paar jaar geleden verkocht door de oprichter ervan, Ruud van Dijk. Van Dijk was diegene die erg succesvol tegen de dienstplicht was, en ook tegen de staat.

 8. [5] Ten eerste ben ik niet diegene die mensen oproept niet te gaan stemmen. Het zal mij namelijk een worst zijn of mensen wel of niet stemmen, zolang ze mij maar met rust laten. Ik ben zelfs van mening dat je aan het democratische proces beter geen aandacht kan geven, omdat iedere aandacht die je eraan geeft, uiteindelijk het democratische systeem meer belangrijker maakt.

  Verder denk ik dat omdat de Vrijspreker via jou vaak heeft opgeroepen Niet te gaan stemmen, je nu je kans hebt om er voor te zorgen dat niemand gaat stemmen. Het zou raar zijn als je die kans niet neemt. (Alsof je de bal voor het open doel niet in wil trappen)

  Mocht je serieus zijn, dan wil ik je wel adviseren over de keuze van een paar goede advocaten.

 9. [8] Zijn daar advocaten bij die op een soort "no cure no pay" basis werken?
  Het Libertarisch Centrum is anders niet rijk genoeg om ze te betalen!

Comments are closed.