Op diverse veiling sites staan er machtigingen om te stemmen te koop.
Volgens de Telegraaf biedt iemand in Den Bosch via Marktplaats onder de kop; Heeft u liever de strop of kiest u voor de guillotine? Het maakt niets uit. U kunt het helemaal beslissen met deze volmacht!!

Het aanbieden van een stemvolmacht is niet strafbaar, het kopen schijnt van wel.
Wanneer nu iemand een gift aan het Libertarisch centrum geeft van zeg € 50
En ik mijn waardeloze blanco ondertekende stemvolmacht (want ik ga natuurlijk niet die verkiezingen met een legaliserings sausje overgieten) aan het Libertarisch Centrum doneer, waarbij zij maar moeten zien wat ze er mee doen, dan ben ik niet omgekocht, het LC was geen partij in deze, want die heb ik niet gemachtigd en ze mogen toch niet stemmen.
Met als gevolg dat er weer wat extra geld naar het LC gaat, iemand die graag stemt ook tevreden is en ik, ach als ik weet dat er voor iets dat letterlijk en figuurlijk waardeloos is, het LC er beter van wordt, heb ik een goed gevoel.
Het zou een nieuwe trend kunnen worden: de zeehondjes club krijgt zo extra inkomsten van haar leden, of de ‘boeren voor Burka’, of de … gaan zo hun democratisch recht te gelde maken.

Dus mensen, die extra willen stemmen: doneer minimaal € 50 ( eerst komt eerst maalt)
En de niet stemmers: doneer de stemkaarten: Libertarisch Centrum te Maarssen
ABN/AMRO rek,no: 46.24.31.320
IBAN: NL57abna0462431320
BIC:ABNANL2A

3 REACTIES

 1. Als je niet gaat stemmen omdat je dat immoreel vindt, dan is het wel hypocriet om je stem te verkopen. Immers daarmee geef je weer je goedkeuring aan iemand anders om over jouw leven te beslissen.

 2. [1] Klopt.

  Anderzijds is dit wellicht de enige manier om voordeel te halen uit je stem.
  Die beloofde belastingverlaging -hoe vaak horen we dat in verkiezingstijd?- komt er nl. heus niet, maar die EUR 50 heb je wel op zak.

  Bovendien: wellicht is degene die de stem koopt zelf een niet-stemmer die de stem die jij te koop aanbiedt niet in handen wil zien vallen van iemand die wel stemt.

  Overigens brengt dit me wel op een leuk idee voor een actie van de VS of hte Libertarisch fonds: zoveel mogelijk stemmen opkopen en vervolgens ostentatief niet stemmen.

 3. Het nieuwsbericht heeft zondag ook een korte periode op nu.nl gestaan. Het bericht was eerder verwijderd dan andere berichten die er ook op stonden. Toeval? Bij nader inzien volgens de hoofdredactie toch geen nieuwswaarde? Of… censuur? Het bericht is overigens op andere (minder bekende) websites wel blijven staan. Maar ik krijg er toch een vreemde bijsmaak van.

Comments are closed.