En er komt een aangepaste nieuwe EU-grondwet.*)


Deze uitkomsten zullen tamelijk duidelijk zijn voor iedereen die luistert naar wat de politici uit de verschillende landen verklaren en die door de bla-bla heenkijkt.

De onderhandelingen met Turkije gaan ondanks afgelastingen en uitstellen steeds toch weer door. Een struikelblokje is de erkenning van Cyprus door Turkije. Elke keer worden daarvoor andere oplossinkjes gezocht, zoals bvb een douane-unie, en dan blijkt weer dat Turkije zich daar niets van aantrekt.

EU politici gebruiken dan stoere woorden. Eén sprekend voorbeeld: Angela Merkel heeft nu weer Turkije ernstig gewaarschuwd voor de impasse in de toetredingsonderhandelingen met de Europese Unie over de kwestie-Cyprus. De situatie dreigt “zeer, zeer ernstig” te worden. Berlijn zou de onderhandelingen niet willen stoppen.

Een duidelijker aanwijzing hoe graag politici Turkije willen binnenhalen is nauwelijks denkbaar. En de burgers hebben toch niets te zeggen. Zoals ook blijkt uit de Duitse ratificatie van de “EU-Grondwet” die nu op het laatste moment alleen nog maar tegengehouden wordt door het Duitse Constitutionele Hof.

En wat betreft die EU-Grondwet heeft Jan Peter Balkenende zondag in Buitenhof weer verklaard dat de EU met 25, neen 27, nee nog meer landen, onwerkbaar wordt. Er moet een andere overeenkomst komen en we moeten zo snel mogelijk onze vetorechten prijs geven.
En tegelijkertijd zeggen Estlandse politici dat landen die de mislukte EU-Grondwet al hebben geratificeerd, het nieuwe (veranderde!) stuk niet meer opnieuw hoeven te ratificeren.

Uit deze voorbeelden, en er zijn er veel meer, zal iedereen wel door hebben dat Turkije en de Grondwet er komen. Alleen een kwestie van tijd.
Uiteraard is dit 99 % zeker. Het gebeurt niet als wij met onze 1 % het tij alsnog zouden kunnen keren. En daaraan zal de Vrijspreker blijven werken. U ook?

En BTW, ondertussen zitten ze in de EU naarstig te vergaderen om het voorstel te realiseren om de accijnzen op bier 2,2 cent per liter te verhogen. Daarvoor moeten natuurlijk 25, nee nu 27 landen het allemaal eens zijn. Nederland mag zoiets kennelijk niet meer in zijn eentje beslissen. In dit geval een groot voordeel! Maar het blijft mierenneuken.

——————————————
*) Dit laatste waarschijnlijk onder een “andere naam”.

6 REACTIES

 1. Even nog het vermelden waard: in NL is de belasting op alcoholische dranken al vrij hoog tov andere landen.

 2. [1] Dat is ook de reden waarom NL het eens is met de verhoging: "Het moet overal even vervelend zijn binnen de EU, anders is het niet eerlijk."

  De echte reden is natuurlijk dat de staat een paar centen misloopt omdat mensen in het grensgebied hun drank in het buitenland halen.

 3. Is dat zo? Wordt de ratificatie in Duitsland tegengehouden door het Constitutionele Hof?

  In Nederland wordt je toch echt schijtziek van die klote politiek! Verd….!!!

 4. Nou dat lijkt me vrij duidelijk! Al is de opkomst 5 procent lager, dan veranderd er aan de opheffing van Nederland in de EUSSR sowieso geen reet.

  Het is niet verkeerd als een deel van de kamer duidelijk laat weten dat niemand zit te wachten op de grondwet en Turkije, zolang dit diabolische instituut nog bestaat. Kamerleden zijn moeilijker door de media te negeren dan deze of gene actiegroep. Dit zal dan misschien een groter deel van de bevolking scherp houden met betrekking tot de machtsgeilheid van de eurocraten. En dat is dan weer in het voordeel van de libertarische beweging, ondanks dat er geen ècht vrijheidslievende partijen meedoen.

  Nu is er één kamerlid dat zelfs de partij is uitgeflikkerd omdat hij de onafhankelijkheid van Nederland voor ogen had. Dit is een unieke en vertrouwenwekkende gebeurtenis in de politiek en zeker mijn (anders toch al nutteloze) stem waard! Eén slavendrijver is al te veel, laat staan twee. Ik stem op de PVV, om überhaupt de kans op vrijheid in de toekomst open te houden.

 5. Nederlandse politici en bureaucratie zijn grote voorstanders van de EU omdat zij van mening zijn dat daaaar hun (persoonlijke) toekomst ligt. En hebben daarmee Nederland GEDOEMD.

  Ook het Koninklijk huis weeet dat haar dagen geteld zijn, en rekent op een zelfde soort EU regeling als de maharadjas van het voormalige Indiase continent toen ten deel viel.

  Het Nederlandse volk is eenvoudig kind van de rekening en uiteraard … de loel.

  Immers, met of zonder Turkije is de EU nu al geheel onoverzichtelijk en NIET handelbaar, noch bestuurbaar. En als een inwendig volledig gefragmenteerde "wereldmacht" zal het nog slechts voor een vierde plaats kunnen concurreren met Latijns Amerika en het ontwakende Indiase Continent … Zulks naaa de Engelsprekende landen (en Israel), de Chineesschrijvende volken en het Russische Blok (dat bovenop de wereldvooraad aan grondstoffen zit).

  SIC TRANSIT …

Comments are closed.