De verkiezingen zijn voorbij en de formatie blijkt nu moeilijker te worden dan ooit. Een kwestie die onderbelicht is gebleven in de media en de politiek is die van de invloed van de EU op het kiezersgedrag.

De partijen die monsterzeges hebben behaald zijn de Socialistische Partij, Partij voor de Vrijheid en de Christen Unie. Al deze partijen waren ook fel gekant tegen de EU-grondwet. De partijen die de grootste verliezers waren zijn CDA, PvdA, VVD, GroenLinks en D’66 en waren ook voor de EU-Grondwet.

Wat de oude politiek maar niet wil begrijpen is dat het Nederlandse volk aan het veranderen is. Waar vroeger klakkeloos op de zelfde partij werd gestemd zien we sinds begin jaren 90 een kentering in het gedrag. Eens waren er maar enkele tienduizenden stemmers die wisselden van partij, nu zijn het er miljoenen geworden. De politici voelden zich daarom heel erg onzeker. De finale omslag kwam met de opkomst van Fortuyn en zoals in het verleden is gebeurd met andere partijen, probeerde de gevestigde orde van politiek, ambtenarij en massa-media Fortuyn tegen te werken en zelfs karaktermoord te plegen. Dit is hen allemaal duur komen te staan, want sinds 2002 is het electoraat helemaal in beweging gekomen.

De doodklap voor de gevestigde partijen was natuurlijk de EU-grondwet van de gevestigde politiek. Dankzij hun Eurofilie en Eurokruiperij kregen zij een flinke afstraffing van het Nederlandse volk te verduren. Wanneer we kijken naar een VVD die zover van de liberale principes is afgeweken dan verbaast het uiteraard niet dat deze partij op de nominatie staat te verdwijnen. Op het dieptepunt stond deze partij met de socialist Hans Dijkstal, waarna een corporatist als Jozias van Aartsen de teugels overnam. Nu hebben we een Leidse studentencorpjongen als Rutte, die totaal niemand aanspreekt met zijn arrogantie. De partij gaat ten onder aan de realiteit van het heden. Als je een lagere vennootschapsbelasting gaat heffen voor grote bedrijven dan voor het MKB dan verdien je te worden afgestraft. De VVD heeft altijd tezamen met de andere grote partijen gegrossierd in commissariaten en dan is natuurlijk de vraag, voor wie werken deze politici? Is het voor hun electoraat, of voor de multinationals? Ook de faux-pas van Gerrit Zalm om de overheid niet verder af te slanken is een affront ten aanzien van elke liberaal..

Het viel trouwens op dat de andere corporatist Hans Wiegel niet meer in beeld is gekomen, wellicht ziet hij de bui al hangen. Ik voorspel dat deze partij naar de wortels van haar bestaansrecht moet gaan of anders evenals D’66 zichzelf zal moeten opheffen.

11 REACTIES

 1. Brecht: de verkiezingsuitslag was onduidelijk, de kiezers misbruikten het vertrouwen van de overheid, daarom heeft de overheid nu het recht om een ander volk te kiezen….

 2. De VVD moet gewoon toegeven een Linxe partij (Libarals)te zijn. Kunnen ze wellicht de volgende keer wat stemmers wegsnoepen vna de SP!

 3. De Nederlandse politiek is inmiddels als een niet meer te verwijderen hersengezwel …

  En de monarch dacht nog zoooo dat slechts een steenpuistje was …

 4. De Nederlandse politieke trein loopt nu als OP RAILS de verdoemenis in. Ook al probeert men elkaar te verdringen en maakt men nog zoveel ruzie op de locomotief. An sich valt er dus helaas weinig meer aan te doen … Dat hebben geteisem politici en de "kiezers" reeds zelf bepaalt:

  1. Een "verzorgingsstaat" dat gegarandeerd op een nasjionale faillisement uitloopt, maar waarvan de SP denkt dat er nog heel veel meer valt te herverdelen. En hoe meer de SP aan de macht komt hoe sneller het einde.
  2. Nu nog slechts 1 op de 6 Nederlanders werkelijk geld in het laatje brengt, de enige bron van netto nasjionale "cash flow", en die 5 andere "nederlanders" op zijn rug meetorst. (van arrogante ambtenaren tot armzalige vangnet bewoners). Terwijl de overheid veel meer dan de helft van het BNP uitgeeft.
  3. Men op het zelfde stukje grond conflicterende culturen en een fascistieche godsdienst (op fictieve voet van gelijkheid) het volk dwangmatig door de strotten wenst te persen .
  4. Land en volk practisch reeds aan Brussel zijn uitgeleverd die wel degelijk hier hun GEZAG zullen uitoefenen .
  5. Nederland nog steeds een totaal achterlijk fedodale monarchie is.

 5. [9] In hifi heb ik hem nooit gezien, maar dat kan zomaar aan het leeftijd verschil liggen. Ik studeerde af toen Mark op zijn driewielertje zat 🙂

Comments are closed.