- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Verkiezingsuitslag

De verkiezingen zijn voorbij en de formatie blijkt nu moeilijker te worden dan ooit. Een kwestie die onderbelicht is gebleven in de media en de politiek is die van de invloed van de EU op het kiezersgedrag.

De partijen die monsterzeges hebben behaald zijn de Socialistische Partij, Partij voor de Vrijheid en de Christen Unie. Al deze partijen waren ook fel gekant tegen de EU-grondwet. De partijen die de grootste verliezers waren zijn CDA, PvdA, VVD, GroenLinks en D’66 en waren ook voor de EU-Grondwet.

Wat de oude politiek maar niet wil begrijpen is dat het Nederlandse volk aan het veranderen is. Waar vroeger klakkeloos op de zelfde partij werd gestemd zien we sinds begin jaren 90 een kentering in het gedrag. Eens waren er maar enkele tienduizenden stemmers die wisselden van partij, nu zijn het er miljoenen geworden. De politici voelden zich daarom heel erg onzeker. De finale omslag kwam met de opkomst van Fortuyn en zoals in het verleden is gebeurd met andere partijen, probeerde de gevestigde orde van politiek, ambtenarij en massa-media Fortuyn tegen te werken en zelfs karaktermoord te plegen. Dit is hen allemaal duur komen te staan, want sinds 2002 is het electoraat helemaal in beweging gekomen.

De doodklap voor de gevestigde partijen was natuurlijk de EU-grondwet van de gevestigde politiek. Dankzij hun Eurofilie en Eurokruiperij kregen zij een flinke afstraffing van het Nederlandse volk te verduren. Wanneer we kijken naar een VVD die zover van de liberale principes is afgeweken dan verbaast het uiteraard niet dat deze partij op de nominatie staat te verdwijnen. Op het dieptepunt stond deze partij met de socialist Hans Dijkstal, waarna een corporatist als Jozias van Aartsen de teugels overnam. Nu hebben we een Leidse studentencorpjongen als Rutte, die totaal niemand aanspreekt met zijn arrogantie. De partij gaat ten onder aan de realiteit van het heden. Als je een lagere vennootschapsbelasting gaat heffen voor grote bedrijven dan voor het MKB dan verdien je te worden afgestraft. De VVD heeft altijd tezamen met de andere grote partijen gegrossierd in commissariaten en dan is natuurlijk de vraag, voor wie werken deze politici? Is het voor hun electoraat, of voor de multinationals? Ook de faux-pas van Gerrit Zalm om de overheid niet verder af te slanken is een affront ten aanzien van elke liberaal..

Het viel trouwens op dat de andere corporatist Hans Wiegel niet meer in beeld is gekomen, wellicht ziet hij de bui al hangen. Ik voorspel dat deze partij naar de wortels van haar bestaansrecht moet gaan of anders evenals D’66 zichzelf zal moeten opheffen.

Verkiezingsuitslag

Geplaatst door Overnight Op In Politiek | 8 reacties

De jeugd heeft de toekomst!In de groep tot 24 jaar stemde 34% niet.
Dus ruim een derde en dat geeft de Vrijspreker moed.
Bij de ouderen blijkt dat er nog iets is blijven hangen van de stemplicht, want de volgende leeftijdscategorie├źn zakken af naar mate ze ouder zijn tot 22% niet stemmers bij de 55+ groep.