Wat is het Free State Project ?
Het Free State Project, FSP, is een poging om 20.000 vrijheidsminnaars te bewegen zich in New Hampshire te vestigen. Men zoekt naar productieve tolerante mensen van alle leeftijden, geloofsrichtingen en kleur, die instemmen met de politieke philosophie, zoals omschreven in de Plechtige Intentieverklaring*), dat een regering vooral bestaat om mensenrechten te beschermen (leven, vrijheid en eigendom) en zich noch zouden mogen bemoeien met mensen, noch hen straffen voor activiteiten die niemand storen.

Wanneer U de Verklaring tekent, bevestigt U Uw intentie binnen vijf jaar naar de vrije staat New Hampshire te verhuizen. Hoe meer handtekeningen de organisatoren krijgen, hoe groter de zekerheid, dat veel andere mensen ook zullen verhuizen.

freestateproject.org/about/essay_archive

Natuurlijk hoeft U niet te wachten tot zij 20K handtekeningen hebben verzameld, maar die mogelijkheid is er om Uw beslissing te ondersteunen.

Wat is het FSP niet ?
FSP geen politieke organisatie en is ook niet gebonden aan enige politieke organisatie. Het FSP stelt geen candidaten voor verkiezingen en ondersteunt noch candidaten noch wetgeving. Maar het pleegt ook geen oppositie. Al die dingen worden door bevriende organisaties gedaan, waar veel Free Staters bij betrokken zijn.

Er is geen betere plek voor vrijheidslievende Amerikanen (en niet-Amerikanen) dan NH zeggen de organisatoren.
NH werd gekozen door ondertekenaars in een stemming die plaatsvond in Augustus en September 2003.

De staat werd uitgekozen, omdat hij de laagste staatsbelastingen van de VS, de op één na laagste afhankelijkheid van federale uitgaven en een burgerwetgever heeft. Omdat de afgevaardigden hun $100 jaarsalaris sinds 1889 niet hebben verhoogd, omdat NH de laagste misdaadcijfers in de VS heeft en een dynamisch economie met plenty banen en investeringen en omdat NH een cultuur van individuele verantwoordelijkheid heeft door bijvoorbeeld afwezigheid van de verplichting voor volwassenen om veiligheidsriemen en – helmen te dragen.

Als U geinteresseerd bent, kunt U overwegen de Intentieverklaring*) te tekenen, of deelnemen aan de berichtenforum of intekenen op de e-mail nieuwsbrief. En als U wilt helpen de het FSP te helpen adverteren, kunt U overwegen een donatie te geven.

*)Plechtige Intentieverklaring:
Statement of Intent
I hereby state my solemn intent to move to the state of New Hampshire. Once there, I will exert the fullest practical effort toward the creation of a society in which the maximum role of civil government is the protection of life, liberty, and property.”

Zie: www.freestateproject.org/ en de weblinks aldaar.

11 REACTIES

 1. [1] Technische storing?
  Als ik mijn oorspronkelijke reactie wil posten zegt het CMS in rode letters:
  "Gelieve minstens wat commentaar te geven"

 2. [2]
  Maverick,

  Heb ik ook wel eens gehad. En een tijdje later stond mijn reactie er ineens tig keer. Geen idee waardoor het komt. Iemand zei geloof ik dat het door het toevoegen van een link kwam, maar dat doe ik wel vaker, en meestal gaat het goed.

 3. Ik denk dat het European Freestate Project toch ook wel iets waardevol te bieden heeft.

  Geef aan de Amerikanen wat de … &c.

 4. [2][3]Het gaat fout als je de URL inclusief ‘http://’ opgeeft. Laat je dat weg, dan accepteert hij de URL wel, en voegt zelf ‘http://’ toe.

 5. Het probleem is binnengeraken in de States. Ik heb me ingeschreven als Friend maar ik denk dat ik de pledge toch ga doen. àls ik dan ooit een greencard kan bemachtigen dan ga ik daar aan de rand van een mooi lake wonen, met een watervliegtuig in mijn tuin! Dat mag daar gewoon!
  Kijk hoe je ginder voor 400 Keuro wonen kan…
  http://www.beangroup.com/pr

 6. ‘N opmerkinkje wat die pledge betreft: Eersten, mag men in in de VS als greencardhouders (immigrant status) zich NIET aan de politiek bemoeien. Daar moet men eerst citizen voor zijn … na naar ik meen er minstens 5 jaar met blaco strafblad gewoond te hebben.

  Tweedens, zal men bij de naturalisatie tot VS staatsburger de plechtige eed moeten afgelegd waarbij men de trouw aan alle buitenlandse overheden, potentaten en koningen afzweert.

  Derdens, dient men steeds de formele verklaringen aan de Amerikaanse authoriteiten naar volledige waarheid te hebben gedaan, en dat geldt ook voor asielzoekers. Wordt men echter achteraf ooit op leugens betrapt dan kan men ten alle tijden alsnog het Amerikaanse staatsburgerschap verliezen en gedeporteerd worden naar land van herkomt. Daarom denk ik ook niet dat een Ayaan Hirsi Ali een in het bezit is van een greencard en zal zij uiteindelijk verder moeten reizen.

  New Hampshire heeft een bizonder mooie, zeer diepe, heldere bergmeer met prachtige witte stranden en gigantische forellen … genaamd Lake Winnepesaukie. En er zijn daar ook tientallen ski slopes. In New Hampshire kent men GEEN staats-belasting, even min als in Nevada, Wyoming en Alaska. In Alaska krijgen inwoners jaarlijks zelfs een acht duizend dollars als hun aandeel in de door de staat binngekregen olie royalties.

 7. Moet zijn:
  ‘N opmerkinkje wat die pledge betreft: Eersten, mag men in de VS, als greencardhouders (immigrant status), zich NIET met de politiek bemoeien. Daar moet men eerst citizen voor zijn … na naar ik meen er minstens 5 jaar met blanco strafblad gewoond te hebben. Oetkeringen zijn er niet bij … en kan men zichzelf niet in een onderhoud voorzien dan wordt "de sponsor" die zich voor de immigrant heeft borg gesteld daarvoor wettelijk aansprakelijk.

  Das nog es wat anders dan het binneharken van aangspoelde barmhartigen ….

Comments are closed.