LUXEMBURG – Wie wijn laat overkomen uit Frankrijk of een ander EU-land moet wel degelijk accijns betalen. Alleen als de flessen persoonlijk zijn meegenomen, hoeft dat niet.

Hieruit blijkt maar weer dat de gehele EU er alleen maar op uit is om de burger zoveel mogelijk het geld uit te persen. Internationale minimumbelasting afspraken zijn vanzelfsprekend in Brussel het gesprek van de dag. Tezamen met Europese Terrorisme bestrijding, subsidies, etc. Waarschijnlijk, als je goed tijdens de EU-besprekingen oplet, zul je tijdens dergelijke besprekingen wel minstens tien keer het woord “Europese Samenwerking” per minuut horen. Dit tezamen met opwindende geluiden van mensen die het er allemaal mee eens zijn, oftewel, de ja-knikkers.

Echter, wanneer het een klein voordeeltje van de burger betreft, moet daar door de heren ambtenaren natuurlijk weer een stokje voor worden gestoken! Immers, het mag toch niet zo zijn dat bepaalde burgers een lagere accijns voor wijn mogen betalen? Vive la République Européenne!

5 REACTIES

 1. Misschien vloeien uit dit soort maatregelen wel weer lekkere nieuwe dranken…
  Ik las namelijk dat cognac is uitgevonden om importheffingen op Franse wijn te ontwijken.

  Maar serieus: accijnzen zijn een schande.

 2. Steeds gedacht, dat het al jaren bergafwaarts ging met die fijne Franse wijnen.
  Nu begrijp ik waarom. De liefhebber van Franse wijn krijgt niet waar hij voor betaalt. En de Franse wijnboeren maar EU-subsidie opstrijken.
  Zo’n wijnconsument krijgt twee oren aangenaaid. Je moet wel erg francofiel zijn voor zo’n offer.

 3. [2] "Steeds gedacht, dat het al jaren bergafwaarts ging met die fijne Franse wijnen."

  Nog niets van gemerkt, tijd om maar eens wat sluimreclame voor m’n adresje te maken: http://www.wijnvriend.nl/ 🙂

 4. Franse druivenboeren oogsten soms al in september tbv de alcoholproductie met een door EU gegarandeerde minimumprijs zodat ze lekker in de herfst op jacht kunnen. De fabriek wil de druiven graag wat later maar ach, de EU betaalt toch en waarom zouden ze zich inspannen ? Cognac: was dit niet een Nederlandse vinding (destilleren van wijn) om het houdbaar te maken tijdens de reis op zee ?

Comments are closed.