ABC NEWS, 28 November 2006 – De CIA vloog 1.245 geheime vluchten binnen Europees luchtruim, volgens een ontwerpverslag van het Europees Parlement, dat door ABC News werd verkregen.
Het rapport is het resultaat van het een jaar durende onderzoek naar de CIA zijn “buitengewoon uitgevoerde” vluchten en geheime gevangenissen in Europa.
Geen Europees land heeft officieel erkend deel uit te maken van het programma.

Maar verslagen aanhalend van een informele vergadering van Europese en ministers van de NAVO die vorig jaar december plaatsvond en waaraan ook Condoleezza Rice, concludeert het ontwerpverslag van het Europees Parlement “dat de lidstaten op de hoogte waren van het programma van buitengewoon uitgevoerde vluchten en geheime gevangenissen.
Het rapport vermeldt dat het onlangs ontslagen hoofd van de Italiaanse geheime dienst, generaal Nicolo Pollari, “de waarheid verborg”, toen hij voor de onderzoekende commissie van het Parlement verscheen en verklaarde “dat de Italiaanse geheim agenten geen rol speelden in welke ontvoering van de CIA dan ook”.
Het rapport detailleerde de betrokkenheid van veel Europese landen in wat het “onwettige” programma van de CIA wordt genoemd.

Ook stelde het een lijst samen van het aantal tussenlandingen van de CIA, die in een verschillende Europese landen konden worden vastgesteld:
Italië: 46 tussenlandingen.
Het Verenigd Koninkrijk: 170 tussenlandingen.
Duitsland: 336 tussenlandingen.
Spanje: 68 tussenlandingen.
Portugal: 91 tussenlandingen.
Ierland: 147 tussenlandingen.
Griekenland: 64 tussenlandingen
Cyprus: 57 tussenlandingen.
Roemenië: 21 tussenlandingen.
Polen: 11 tussenlandingen.

[Red: 1245 vluchten plus 1011 tussenlandingen en “wir haben es nicht gewusst”]
————————————-
Door Brian Ross en Maddy Sauer voor ABC News
Inzending enVertaling: Joost van den Beuken
—————————————-
Bezoek deze link voor het originele Engelstalige artikel:
blogs.abcnews.com/theblotte…
Bekijk hier het ontwerpverslag van het Europees Parlement:
abcnews.go.com/images/Inter…

1 REACTIE

  1. Dit rapport heeft een hoog broodje aap gehalte. Ik geloof niets meer wat deze Eurocraten ons vertellen, die zijn al lang geleden door de mand gevallen als aartsfantasten.

Comments are closed.