Feyenoord pleit voor voetbalwet


Voetbalclub Feyenoord vraagt aan de politiek om een voetbalwet in te voeren.

Dit is weer een teken van hoe afhankelijk men is geworden van de overheid.

In een grote advertentie, die ondertekend is door bijna 700 personen, wordt gevraagd of de overheid een wet wil maken om het vandalisme in te dammen. Dit aantal neemt nog toe door ondertekening op de website www.feyenoord.nl .

Op zichzelf is dat niet verwonderlijk. Je mag wel aannemen dat iedereen tegen vandalisme is en daardoor ook geneigd om dat te ondertekenen.

Het opvallende is dat zakelijke particuliere clubs dit probleem niet zelf kunnen oplossen en dat bijna iedereen dat normaal vindt. Voetbal en overheid zijn ook zozeer met elkaar verweven door o.a. voorschriften, vergunningen, stadiongebruik en subsidies, dat dit logisch lijkt.
Het kan nu zelfs zover zijn, dat oplossing van het vandalisme zonder hulp van de overheid al niet eens meer mogelijk is. Mogelijk ook omdat ze bepaalde dingen zelf niet eens meer mogen doen.

En toch zou het zo moeten zijn dat organisaties zoals Feyenoord hun eigen problemen oplossen. Door het steeds maar uitbreiden van het aantal wetten, wordt de vrijheid steeds meer beperkt en is het een grote vraag of de veiligheid daardoor wel groter wordt

5 REACTIES

 1. En politici doen niets liever dan meer wetten maken.
  Vanmiddag werd al bekend: (NOS)

  De PvdA en de VVD gaan samen een initiatiefvoorstel indienen voor een Voetbalwet. Daarin wordt onder meer een meldingsplicht geregeld voor supporters met een stadionverbod. Supporters die zich niet bij de politie melden, kunnen rekenen op zware straffen.

 2. Misschien een idee:
  Een voetbalwet alleen in combinatie met voetbalbelasting om al die onzin te betalen.
  Voetbalaccijns om alle subsidies, politieondersteuning en controle op de voetbalwet te betalen.
  Kijken hoeveel voorstanders er dan nog voor zo’n wet zijn.

 3. Het is wachten op de wet tegen de armoede, de wet tegen de lelijkheid en de wet tegen de domheid 😀

 4. Dit verhaal zit iets anders in elkaar hoor. Feyenoord handhaaft z’n eigen stadionverboden wel degelijk hier in NL, maar in Nancy konden ze dit niet handhaven omdat de kaartjes door een andere instantie werden verkocht en er niet werd gecontroleerd middels blacklisten, waarop wel aangedrongen is.

  Ook waren de authoriteiten ruim van te voren gewaarschuwd dat er zwaar weer op komst was in Nancy; deze gaven niet thuis.

  Ook gezien het feit dat de hooligans zowel Feyenoord als haar supporters benaderen, kun je beter van een kleine vorm van terrorisme spreken. Althans, alles is natuurlijk klein begonnen maar het herhaaldelijk falen van de lokale politie om deze mensen op te pakken danwel te straffen heeft het tot deze proporties laten oplopen.

Comments are closed.