Eén van de argumenten die vaak gebruikt worden tegen wapenbezit is dat de gemiddelde persoon ook met een wapen toch niks begint tegen criminelen.

Ik citeer uit één van de reacties op de pol: Wapens voor zelfverdediging zijn nuttig

Uit ‘Optreden in Verstedelijkt Gebied’; FIBUA en CQB oefeningen blijkt dat overvallen en gevechten in gebouwen meestal minder dan 10 seconden duren. Zet vannacht maar eens een wekker om een uur vier en probeer binnen tien seconden een wapen te grijpen en op de kat te richten. Als je struikelt, het langer duurt of je wapen laat vallen ben je dood.
Waarschijnlijk heeft die junk in de deuropening zijn pistool al drie afgevuurd voor jij de wekker uit hebt gezet.

Ik moest hier aan denken toen ik het bericht las van een 92-jarige vrouw in Atlanta die drie leden van een binnenvallend arrestatieteam wist neer te schieten.

Als een hoogbejaarde vrouw op zo’n manier partij kan bieden aan een speciaal voor dit soort situaties getraind team, dan moet de gemiddelde wapenbezitter toch ook wel opkunnen tegen een stel huis-, tuin- en keukeninbrekers.

P.S.: Dit geeft antwoord op m’n eerdere vraag: Ik vraag me af of de omgekomen politieman ook tot de doodstraf veroordeeld, of zelfs maar aangeklaagd zou zijn als hij Maye had doodgeschoten. De vrouw heeft het niet overleefd, maar voorlopig is nog niemand aangeklaagd…

4 REACTIES

 1. hehehe leuk hoe de realiteit de theorie om zeep kan helpen…

  Allemaal drogredenen om e.e.a. niet door te voeren.

 2. Ik ben ook voor vrij wapenbezit.

  Echter dit berichtje helpt niet echt om te overtuigen dat vuurwapens nuttig zijn voor het redden van je leven.

  De vrouw is dood en zonder wapen had ze nog geleefd!

 3. [2]
  Jorge,

  Natuurlijk zijn er door zowel voor- als tegenstanders van wapenbezit anekdotes te vinden. Maar belangrijker lijkt me dat die vrouw in ieder geval zelf de keus had. Ze had ook het wapen niet kunnen gebruiken of zelfs maar in huis halen. In een verplicht wapenvrije maatschappij wordt die keus je ontnomen.

 4. Iedereen heeft het recht om zichzelf te beschermen in eigen huis, ook tegen arrestatieteams van leger, politie, marechaussees en hulptroepen. Vrij wapenbezit om zich tegen indringers te beschermen is dan ook een mensenrecht.

Comments are closed.