Big Brother loert steeds dieper.
Een nieuw automatisch computergestuurd opsporingssysteem gaat vanaf morgen iedereen die de Verenigde Staten binnenkomt analyseren op terrorisme.

Bovendien wordt in Phoenix International Airport begonnen met het doorlichten van passagiers door middel van röntgenstraling. (zie plaatje)

Het computersysteem, ATS, (Automatic Tracking System) combineert gegevens van tal van overheidsinstanties met data die luchtvaartmaatschappijen moeten verzamelen, zoals adres, e-mailadres, creditcardgegevens en type maaltijd dat in het vliegtuig is genuttigd.
De computer bepaalt dan de “terreurscore” die aangeeft welk risico er bij elke persoon is. Alles wordt dan minimaal 40 jaar opgeslagen en kan steeds weer opgeroepen en aangevuld worden. Ook andere overheidsinstanties kunnen daar dan gebruik van maken. Privacy bestaat niet meer.

De röntgenstraal installatie (Backscatter) *) controleert op verborgen wapens of explosieven. In London Heathrow zijn deze apparaten al veel eerder getest.
Dan is er ook nog de “leugendetector” waaraan je, terwijl je er je arm insteekt, vragen moet beantwoorden en die dan je bloeddruk en zweetproductie meet. Die kan een passagier in drie a vier minuten “processen”.

Het wordt steeds leuker om op reis te gaan!
Alleen je privacy ben je kwijt.

———————————————
Zie ook: http://apnews.myway.com/article/20061201/D8LO1JLO2.html

11 REACTIES

 1. Ik ben al een tijd niet meer in de US geweest en vraag mij af of ik er nog wel zin in heb met al dit soort Stasi methodes aan de grens. Ook ben ik benieuwd hoe je dit soort systemen in de war kan sturen met desinformatie. Voortaan dus ‘halal’ maaltijden aanvragen als ik ga vliegen? Het middel is in elk geval even erg als het kwaad; en is na een post als deze mijn ’terrorist-rating’ opgewaardeerd? Opmerkelijk is het zwijgen van Amerikaanse burgerrechten organisaties die doorgaans bij het minste geringste een grote smoel opzet.

 2. Het alternatief is moslims op gescheiden vliegtuigen zetten. Is dat dan menselijker? Sommigen zullen zeggen: VEEL menselijker.

 3. Frequent Flyers zullen wel een behoorlijke dosis straling oplopen.

 4. [4] Valt wel mee hoor. Heb er een rondleiding gehad van een Familielied. Zou me er best thuis kunnen voelen. Bijvoorbeeld op stellar air park.
  http://www.stellarairpark.c
  Je hebt er zelfs lake communities! Lakes? In Phoenix? Ja! Die graven ze gewoon zelf! En dan lekker met speedbootjes erop waterskieën. Midden in de "stad" die eigenlijk een gigantische aaneenschakeling van vrijstaande-woning-verkavelingen is, zo groot als een provincie hier.

 5. In Israel heb je die terahertz scanners al langer. En daar kan ik er wel begrip voor opbrengen. Gemengde gevoelens voor wat betreft de nieuwe aanpak voor de USA.

  Binnenkort zal er waarschijnlijk een slechterik opgepakt worden dankzij dit systeem en dan is iedereen weer blij…

 6. Het reizen naar , vanuit , via en ook binnen de USA is er niet gemakkelijker op geworden.
  De controles worden vaak op uiterst balabberde, inefficiente en ook onbeschofte wijze uitgevoerd.
  Het beste is alles gelaten over je heen te laten gaan, want verzet heeft geen enkele zin.

 7. [8] Gewoon niet meer vliegen. Als we dat allemaal niet meer doen is het zo afgelopen met dit gezooi.

  Europa per auto is ook mooi!

 8. [3] Het schijnt dat burgers die zich op de US-grondwet beroepen, tegenwoordig als potentieel staatsgevaarlijk worden aangemerkt. 🙁

Comments are closed.