“Goede Doelen” organisaties gaven in 2005 een recordbedrag uit van 2,5 miljard euro.

Dat komt in de buurt van 650 euro bijdrage per gezin. De helft daarvan komt uit verplichte betalingen.

1 miljard daarvan is door de mensen rechtstreeks vrijwillig aan charitatieve instellingen betaald en 1,5 miljard kwam uit subsidies en loterijen.
De verdeling subsidie en loterij-opbrengst konden we niet zo snel vinden maar het is een goede gok dat toch wel de helft van de projecten wordt betaald door vrijwillige giften. Ook de loterij is vrijwillig.

De andere helft bestaat uit subsidies, geld dat onder dwang van de belastingbetaler is afgenomen.
Dit heeft daarom niets te maken met moraliteit of solidariteit van degene waarvan het geld afkomstig is. Hij moest betalen en wat er mee gebeurt, is buiten zijn invloed.

Dit deel is er vooral voor de meerdere eer en glorie van de politici die doen alsof zij de gulle gever zijn.
Dit hypocriete gedoe moet zo snel mogelijk afgeschaft worden. Laat de burger dit geld houden, minder belasting, en laat hem zelf beslissen aan welk doel hij het wil besteden.
De maatschappij wordt dan weer een pietsje vrijer, eerlijker en meer moreel.

32 REACTIES

  1. [26] Ik vind je laatste reactie daar niet zeer schokkend..
    Maar kritiek op vrouwen wordt zeer slecht gewaardeerd op dat blog. Probeer maar eens iets negatiefs te posten over de inhoudsloze stukjes van ene Gin Hageman…Dan komt Breedveld je als een misplaatste ridder op het witte paard uitmaken voor achterlijke vrouwenhater.

    Maar af en toe staan er wel prima artikelen op die site.

  2. [3] Met het verschil dat voedselbanken door de staat betaald worden en ‘make me beautiful’ door een commerciele zender.

Comments are closed.