Ongeveer een jaar geleden viel in het plaatsje Heusden de PostcodeKanjer – bijna 23 miljoen euro. Zeven inwoners wonnen meer dan een miljoen. Er was zelfs iemand die 13 loten had, dus tel uit je winst. In het gebied van die bepaalde postcode was het dus groot feest, maarrrrr…….niet voor iedereen!

Nee, want niet iedereen had een lot gekocht. Je zult maar tussen die feestende mensen zitten en zelf geen lot hebben, en je wint dus helemaal niks. Pech, pech, pech!!
Ik kan me voorstellen dat je jezelf wel voor je kop kan slaan dat je zo stom bent geweest om geen 1 of 2 of 3 loten gekocht te hebben. Je zou uit nijd de boel wel kort en klein kunnen slaan, of misschien wel aan zelfkastijding kunnen gaan doen, want uiteindelijk heb je indertijd wel zelf de keus gemaakt om ja dan nee een lot te kopen.

Ik hoor en lees nu echter dat er een mevrouw is in Heusden die kennelijk nièt denkt: eigen schuld, dikke bult! Nee, ze heeft nu al een jaar lang ondraaglijk geleden en – echt waar – ze heeft de Nationale Postcode Loterij aangeklaagd wegens geleden psychische schade. De organisatie heeft de dagvaarding al ontvangen.

Van sommige mensen word ik af en toe zóóó treurig. Hoe zou dat nu gaan aflopen?
Nog even en loterijen zijn niet meer geoorloofd, tenzij alle verliezers ook een soort poedelprijs krijgen, op te brengen door een verplichte bijdrage van de winnaars, zodat uiteindelijk het niet uitmaakt of je winnaar of verliezer bent.
Trouwens de woorden “winnaar” en “verliezer” moeten dan ook maar geschrapt worden. Iedereen is toch gelijk, of niet?
—————————————-
Bijdrage van Sarah.

53 REACTIES

 1. Compleet debiel dit, Amerikaanse toestanden.
  Neem aan dat dit mokkel eens goed de les gelezen wordt.

  Overigens gaat de mensheid inderdaad aan afgunst ten onder, mensen met afgunst hebben zich al verenigd, onder de naam SP.

 2. Ik heb gisteren toevallig bovenstaand onderwerp bij Nova voorbij zien komen. Wat een trieste vertoning zeg, een volkomen labiele mevrouw die haar buren het geluk niet gunt en jankend voor de camera gaat zitten. Afgunst ten top inderdaad.

 3. ZIE DAAR … N-e-d-e-r-l-a-n-d ten voeten uit. Een uitgesproken trek van het volkskarakter dat in extremo even aan het licht komt. Want hier lijdt letterlijk iedereen daar toch wel onder … Sommigen nauwelijks of lichtelijk maar anderen weer zeer zwaar, en de rest ergens tusen in. Het is als bij elke willekeurige ziekte, er zijn er die er dood aan gaan …

  Durven wij te zeggen dat het wellicht een van de redenen is waarom in WO-II in dit land de hoogste percentage Joodse slachtoffer vielen en dat het een linxe bedoening is? Want ik wil wedden dat ook nu die ziekelijk verongelijkte mevrouw haar winnende buurtjes zo op transport had kunnen laten zetten … Of niet soms?

 4. Ik moest aan Dalrymple’s boek "Life at the Bottom" denken die een nigeriaanse zelfhulpguru citeerde die iets zei van: "Om de loterij te winnen moet je wel eerst loten kopen"…

 5. [3] Bestaat er zoiets als "volkskarakter"? Wat een onzin, ik verschil met mijn buren al volledig van karakter, laat staan dat ik iets gemeen heb met iemand in Twente, wat ik met iemand die 50 km verderop in Duitsland woont niet heb.

  "Volkskarakter" is romantisch geneuzel, een basisbegrip voor nationalisme en communisme. En dat van iemand van wie we geen "kapitalisme" mogen zeggen, omdat dat een bedenksel is van Marx.

  Wat mij betreft laat dit nieuwtje zien dat levenslange blootstelling aan socialisme het slechtste in mensen naar boven brengt. Die vrouw ziet al jaren op tv en in de krant dat je maar hoeft te janken om gelijk en geld te krijgen. Waarom zou ze daar niet aan meedoen?

 6. Kunnen de winnaars niet die vrouw aanklagen omdat zij haar eentje het ‘geluk’ verpest voor een meerderheid?

  Stel de winaars moeten van een rechter ieder 1000,- euris betalen aan de vrouw.
  En de vrouw moet iedere winnaar 1500,- betalen omdat zij bij meer mensen leed aanricht?

  En …. de winnaars moeten éénmaal haar proceskosten betalen.
  De vrouw de proceskosten van allen.

  Heeft ze een beetje gewonnen.;-)

 7. Die advocate maakt zich voor de de rechterlijke macht en de advocatuur op deze manier nu ook belachelijk. Zij had haar cliente dienen te adviseren met haar hysterisch gejammer te stoppen en psychiatrische hulp te zoeken, want voor een rechter maakt ze geen schijn van kans.

 8. [7] "want voor een rechter maakt ze geen schijn van kans"

  Daar ben ik nog niet zo zeker van. In dit gekke land is alles mogelijk.
  Stel dat ze het op "geestelijk geweld" gaat gooien. 🙁

 9. Even voor de duidelijkheid: deze mevrouw is geen verliezer, want ze heeft niet meegedaan!!! Je kunt alleen verliezer zijn als je hebt meegespeeld.

  De verliezers bij deze loterij: de mensen die wel een lot hebben maar niet de juiste postcode!

  De wordt wel meer onzorgvuldig met woorden omgesprongen: "belastingontduiking is stelen van de samenleving" Alsof het onthouden van geld hetzelfde is als het ontnemen van geld…

  Of: "De reactie van Israel op het geweld van Hezbolla is BUITENPROPORTIONEEL". Alsof geweld initieren niet buitenproportioneel is ten opzichte van het met rust gelaten worden door je slachtoffer…

 10. Tja, ik win ook nooit wat. Mag ik ze nu ook aanklagen?

  Bizar gewoon.

 11. [9] In Nederland worden daders als slachtoffers behandeld en dan is alle geweld tegen hen ‘disproportioneel’, ze zijn immers zielig zwak en misselijk. In het geval van Hezbolla die expliciet (met Hamas) alle Israeliers de Middellandse zee in wil drijven lijkt elke vorm van tegengeweld mij proportioneel, mits het tegen de terroristen van Hez en Ham en hun supporters is gericht.

  Die zeikmuts die geen lootje wilde kopen (de postcodeloterij bestaat al jaren) heeft gewoon dikke pech. Lekker puh, zuurpruim!

 12. [9] Ja, je hebt gelijk, anoniem. Deze mevrouw is strikt genomen géén verliezer, hoewel ze zich wèl als een (heel slechte) verliezer opstelt.
  Deze mevrouw zou waarschijnlijk het liefst zien dat spelletjes, waaraan zijzelf niet wenst deel te nemen, zouden worden verboden, zodat ze niet hoeft te lijden onder het geluk van eventuele winnaars in haar omgeving.
  Hoe diep kan een mens zinken! 🙁

 13. Die mevrouw heeft volkomen gelijk. Ze is heel redelijk en redeneert volgens alle gangbare regels: als je bij de Sociale Dienst (SD) een grote bek op zet , krijg je ook waar je recht op hebt. Als je maar lang genoeg een advocaat laat werken, ben je vanzelf 5 jaar of langer hier en wordt je niet uitgezet. Als je op de juiste club stemt, krijg je het geld van je buren via een omweg; DUS… waarom zou je geen recht hebben op die loterijwinst??

 14. [5] "Volkskarakter " wordt geindiceert door over langen tijd en zeer grote aantallen (die aan "normale" distributie voldien) bepaalde consistente karakteristieke eigenschappen te indentificeren ( en die dus heus niet zomaar uit de lucht zijn gegrepen:

  De zuinige Schot, de exentrieke Engelman, de stugge Zweed, de voor een dubbeltje vooraan willen zittende en ziekelijk afgunstige Nederlander, de kadaverige mof, de wispelturige Fransman, de gladde Griek, de ijverig Chinees, de luidruchtige Amerikaan, de stiekeme oosterling, de geslepen Arabier etc., enz., und so weiter … Zij bevatten allen een DIKKE kern van waarheid.

  Ongenuanceerd, stigmatiserend, discriminerend, kort-door-de-bocht …? Noem het wat je wilt … het zijn eenvoudig de feiten …

  En het heeft zeer WEINIG tot niets met sjosjialisme te maken. Eerder herinnerde ik de mensen al dat, vooral in Veluwse dorpen de jeugd steeds takjes tussen de spaken staken, omdat zij zelf niet op zondag mogen fietsen …

 15. [12] Die notabene een echte volkskaratertrek van Nederlanders bloot legt …

  Ik niet … dan NIEMAND niet … maar volgens een Joesf is dat allemaal uit de duim gezogen …

  In Noord Amerika zegt men geheid: … "GOOD for him/her" en doen de volgende keer zelf mee. Het zelfde geldt als anderen in hun leven slagen omdat men het eerder ten voorbeeld houdt … JE moet al blind en doof zijn omdat dat soort verschillen aan instelling niet te kunnen opmerken.

 16. [8] Vrijspreker,
  [13] Overnight,
  Als ik haar psychiater was, zou ik haar overtuigen, dat ze nog GELUK GEHAD heeft. Want al die anderen, die wel een lot gekocht hebben en NIKS wonnen, DIE ZIJN PAS ECHT ZIELIG.

 17. Ik zag het op http://www.novatv.nl/

  Zowel haar lichaamstaal als haar uiterlijk (keurigjes gekapt/geverfd en perfect in de make-up gevallen met zorgvuldig uitgebalanceerd sieraad) komen niet overeen met haar verhaal. Noch met de boodschap van haar advocaat dat ze "er letterlijk ziek van is".

  Ik zie getimde krokodillentranen.

  Zorgt de huidige maatschappij (politiek) nu voor het feit, dat mensen er bewust voor kiezen om zich zó te gaan gedragen, omdat dat misschien wel effect zou kunnen hebben?

  Is het libertarisch om te stellen dat deze mevrouw er feitelijk voor zorgt (waarschijnlijk onbewust) dat advocaten, journalisten, cameramensen, psychiater, catering, eventuele cartoontekenaars enz. enz. een inkomen hebben?

 18. [14] "…het zijn eenvoudig de feiten…"

  Kom maar met die cijfers dan…

  Het zijn geen feiten, het LIJKT alleen maar aannemelijk om dezelfde reden dat horoscopen lijken te kloppen. Vanuit een vooringenomen standpunt gaat men de argumenten verzamelen.

  Kan allemaal geen kwaad, maar ’t blijft een POEPverhaal.

 19. [18] Ja, naar die cijfers ben ik ook wel benieuwd.
  Bovendien bestaat die gemiddelde Schot, Griek, Nederlander etc. helemaal niet.

 20. [19] Zit ik me net af te vragen.
  Elke groep heeft toch -per parameter- een gemiddelde (en standaarddeviatie!)?
  En tussen willekeurig gekozen groepen zul je wel verschillen zien: het zou wel bijzonder toevallig zijn als het Urker mannenkoor gemiddeld even lange oorlelleltjes zou hebben als het Toronto dameshockey team.

  Je wilt er niet aan; je vindt die verschillen onbelangrijk omdat de groep subjectief gedefinieerd wordt en de parameters die je vergelijkt al even arbitrair lijken.

 21. [19] Cijfers zijn er wel, want daar zijn de meeste "Profilerings" algorithmes immers uit voortgekomen dat o.a door de CIA en het Pentagon wordt gehanteerd. En ik heb ook wel eens geclassificeerde data van gezien.

  Het is echter een uiterst heikel onderwerp, zoals nobellaureaat LInus Pauling het aan de lijve heeft ondervonden t.a.v. het veband tussen IQ-s en etnische achtergronden …

  Overigens, wie heeft het over "gemiddelden", omdat het eerder steeds een composiet beeld is. Voor Nederland is er echter een meervoudig plaatje. Bepaalde soorten individuen zoals ondernemers en echte wetenschappers komen er nog steeds zeer goed van af en staan gunstig bekend. Maar het collectieve beeld wordt steeds meer KOET, voornamelijk omdat men elkaar opjut en het algemeen peil van onderwijs de laaste 20 jaren zwaar te lijden heeft gehad dat (voor de Angelsaksische wereld) tot ongekende hoogten van opgeklopte "tolerantie" is ontaard, wat inderdaad met neo-marxisme en geitewollsokkerij van doen heeft.

  Maar als je er niets van geloven wil vind ik het best hoor …!

 22. [20] Ik denk wel dat de invloed van "URK etc." groter is geweest op de "vorming" van die mannen dan op de vorming van die dames.

  Geen idee hoeveel dat uitmaakt. Maar waarschijnlijk is in beide teams niemand die het gemiddeld lange oorlelletje heeft.

  Er zal daar wel "iets" inzitten, maar hoeveel?

  Het gevaar van het collectivisme en de "macro-economie" speelt ook hier.

 23. "aangeklaagd wegens geleden psychische schade"

  Laat ze die rechtszaak maar winnen. Kunnen we allemaal stoppen met werken/ondernemen, toch? Kan Nederland ook gelijk stoppen. Zijn we gelijk ook van de politikul verlost.

 24. Ik heb het wel eens eerder opgemwerkt: als het gemiddelde tot norm wordt, zijn ALLE waarden die daaraan bijdroegen OOK de norm.
  Met als gevolg dat die zogenaamde gemiddelde norm dus helemaal niets voorstelt.
  Die is net zo standaard als een smeltend ijsje.

 25. De feiten lijken het vermoeden te staven dat het volgende artikel een sterke kern van waarheid bevat: http://www.hetvrijevolk.com

  ps. ik zie dat er tegenwoordig nog een René op dit weblog post. Daarom voor de duidelijkheid maar even mijn nickname bijgewerkt.

 26. Deze mevrouw wist dat zij niets kon winnen , toen zij geen loten kocht.
  Waarom wordt zij dan bedroefd als de prijs bij haar buurman valt ? Zij wist toch dat de prijzen ergens zouden vallen ? Zij kon beter buurman feliciteren en blijdschap gevoelen over het voordeel dat hem ten deel viel!
  hugo van reijen

  #

 27. [25] René (de andere),
  De armoede en oorlog in veel ontwikkelingslanden wordt door het EUrabisch marxistisch protectionisme opzettelijk in stand gehouden en verergerd. De EU-politici kunnen hun luchtkastelen alleen financieren door hoge belastingen. Het ergste voorbeeld is Frankrijk, dat de EUrabische subsidiepotten sinds jaar en dag stelselmatig uitvreet.

 28. Ik hoor dit net op de radio: ze lieten het geluidsfragment van deze dame horen toen zij op NOVA op tv in huilen uitbarstte. Er was volgens haar een "onrechtmatigheid" verricht, want "als ik een lot had gekocht was ik nu millionair geweest, wèèèèèèè". Daarna lieten ze de advocate horen, die deze mongeauleauide mevrouw ging vertegenwoordigen: de loterij had volgens de advocate een "schending van de privacy" en een "onrechtmatige daad verricht". Niet te geloven! Ik denk dat ik maar snel uit dit land ga emigreren…

 29. [29] Heeft iemand hier een videofragment van, ik zou dit wel in zijn geheel willen zien.

Comments are closed.